2 soorten strategieën voor bedrijven die de crypto ruimte betreden!

Er zijn steeds meer asset managers en bedrijven die zich in de Bitcoin- en blockchainindustrie beginnen te begeven. De meeste van deze organisaties hebben ervoor gekozen om dit pas te doen nadat hun leidinggevenden hebben besloten dat het een belangrijke prioriteit is of persoonlijk in de technologie geloven.

Niet alle ondernemingen zullen dezelfde strategie hebben. In feite zijn er twee specifieke strategieën die mensen zullen volgen:

  • De Bitcoin-strategie – Bepaalde organisaties zullen in de digitale munt handelen, terwijl ze de infrastructuur uitbouwen om de groei ervan te ondersteunen.
  • De blockchain-strategie – Andere organisaties zullen naar de diverse zakelijke tokens toestromen, terwijl ze de infrastructuur uitbouwen om deze groei te ondersteunen.

Deze twee strategieën zijn op zich geen nul-operatie. U hebt de Bitcoin-strategie niet nodig om te falen alvorens de blockchain-strategie te zien slagen en het tegenovergestelde is ook waar. Maar voor bedrijven en asset management bedrijven is het onwaarschijnlijk dat ze zich op beide strategieën zullen focussen. In plaats daarvan gaan ze één van de twee strategieën kiezen en gaan ze verder.

Hier zijn enkele directe voorbeelden van verschillende strategieën die door concurrenten worden toegepast:

  1. JP Morgan vs. Fidelity – JP Morgan CEO Jamie Dimon van JP Morgan heeft zijn minachting voor Bitcoin uitgesproken, maar het bedrijf heeft hard gewerkt om JPM Coin te bouwen. Het streven naar een digitale munt die door de financiële instelling wordt gecreëerd en bestuurd, plaatst JP Morgan recht in het “Blockchain Strategy” kamp. Fidelity volgt een andere weg. CEO Abigail Johnson heeft haar team aangespoord om voor Bitcoin oplossingen op het gebied van custody en trading uit te bouwen. Ze ontgint ook al een aantal jaren Bitcoin in haar kantoor en in speciale faciliteiten. Door de leidinggevende rol van Johnson is Fidelity bezig met de implementatie van de Bitcoin-strategie.
  2. Facebook vs Square – Facebook’ s Libra currency is al wekenlang het gesprek van de financiële, politieke en regelgevende industrieën. De sociale mediagigant streeft ernaar om een concurrent van Bitcoin te creëren en tegelijkertijd de infrastructuur uit te bouwen die nodig is om de adoptie van Libra te ondersteunen. Square heeft echter een andere strategie. Ze zijn heel duidelijk geweest dat ze allesbehalve Bitcoin uit de weg willen gaan. Het bedrijf staat onder leiding van CEO Jack Dorsey, die hyper bullish is op Bitcoin en gebruik maakt van bedrijfsbronnen om de adoptie van de digitale munt te blijven stimuleren (en daar als bedrijf veel profijt van te trekken).

Beide strategieën zijn gegrond en de organisaties die ze allebei nastreven zijn rationele actoren. Het is belangrijk dat we dit principe gebruiken om de manier waarop verschillende organisaties de ruimte betreden te identificeren. De ene groep probeert op een trend te springen die elke dag sterker en sterker wordt (Bitcoin), terwijl de andere groep tracht een verbeterde versie of een meer eigenbelangstellende versie van Bitcoin te ontwikkelen.

We weten niet wie uiteindelijk het meest succesvol zal zijn. Er kunnen zelfs meerdere winnaars zijn binnen elke strategie, maar degenen die gebruik maken van de Bitcoin-strategie lijken tot nu toe een belangrijke voorsprong te hebben. Square trekt jaarlijks miljoenen dollars aan inkomsten aan en Fidelity omvat al grote financiële instellingen als hun klanten. Facebook en JP Morgan zitten nog steeds vast in de “aankondigingsfase” en moeten allebei nog iets lanceren.

Mijn ervaring is dat vroege tractie geen garantie is voor een winnaar. Het geeft je wel een goed uitgangspunt en de vroege tractie is zeker in het voordeel van de Bitcoin-strategie.

Houd goed in de gaten welke strategie elke organisatie die de ruimte betreedt, volgt. Het kan u alleen maar meer inzicht geven in wie de winnaars kunnen zijn op de lange termijn.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment