37% van de top 100 cryptocurrencies hebben maar een werkend product, DEEL 1

Een studie heeft onlangs aangetoond dat in feite slechts 37% van de top 100 crypto een “werkende product” is. Ze zijn het erover eens dat het belangrijk is om te definiëren wat precies een werkend product is. Het simpelweg rekening houden met een project als “open-source”, het bouwen van een simpele blockchain en het lanceren ervan is niet erg hoog gegrepen. De onderzoekers van deze studie wilden iets strenger zijn in hun criteria.

Als u nog geen enkele cynicus bent tegengekomen over de staat van de blockchain-industrie die denkt dat het vooral oplichting en vaporware is, nou… dan bent u waarschijnlijk nog niet zo lang in de crypto.

 

En de waarheid is, die cynici hebben een goed punt.

De studie werd uitgevoerd in een poging om te leren hoeveel van hen daadwerkelijk werkende producten heeft die echte waarde kunnen bieden.

Volgens de auteurs van de studie moet een “werkingsproduct” voldoen aan de volgende puntjes:

  1.  “Actief en beschikbaar voor het publiek zijn.”
  2.  “Het mainnet is waarschijnlijk al enige tijd vrijgegeven, met de versienummers ruim boven de 1.0,”
  3.  “Bedrijven en particulieren gebruiken het dagelijks voor dapps, smart contracts of digitale valutatransacties.”

Er zijn veel projecten in de top 100 die hun mainnet hebben gelanceerd, en kunnen claimen een “werkend product” te hebben door een vage definitie. De studie heeft er voor gekozen om projecten die eigenlijk niet worden gebruikt door een belangrijke maatregel niet op te nemen als “werkende”, wat betekent dat de meeste van de recent gelanceerde mainnets nog niet zullen voldoen aan hun criteria.

Met andere woorden, het loutere bestaan van een product betekent niet noodzakelijk dat het product werkt. Want heeft een stichting wel echt werk als er geen druk op staat? Ook een dapp-platform dat een mainnet heeft, maar daar geen dapps bovenop heeft, wordt door deze criteria niet als “werkend” beschouwd.

Laten we eens kijken naar de eerste 10 projecten die voldoen aan de normen van een werkend product, volgens de studie investinblockchain

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is uitgevonden als een peer-to-peer systeem voor online betalingen waarvoor geen vertrouwde autoriteit nodig is. Sinds de oprichting in 2008 is Bitcoin uitgegroeid tot een technologie, een valuta, een investeringsmiddel en een gemeenschap van gebruikers.

Omdat alles wat digitaal is keer op keer kan worden gekopieerd, zorgt het harde deel van de implementatie van een digitaal betaalsysteem ervoor dat niemand meer dan eenmaal hetzelfde geld uitgeeft. Traditioneel gebeurt dit door een vertrouwde centrale autoriteit (zoals PayPal) die alle transacties controleert. De kerninnovatie die Bitcoin bijzonder maakt, is dat het gebruik maakt van consensus in een gigantisch peer-to-peer netwerk om transacties te verifiëren. Dit leidt tot een systeem waarin betalingen niet omkeerbaar zijn, rekeningen niet kunnen worden bevroren en transactiekosten veel lager zijn.

Vandaag de dag wordt Bitcoin wereldwijd gebruikt voor peer-to-peer betalingen. Meer nog, het baant zich de weg naar een toekomst waarin financiële technologie betrouwbaar, veilig, veerkrachtig en censuurbestendig is. Zonder Bitcoin zou crypto niet bestaan.

Ethereum (ETH)

Ethereum is op zijn eenvoudigst een open softwareplatform gebaseerd op blockchain technologie waarmee ontwikkelaars decentrale applicaties kunnen bouwen en implementeren.

Ethereum is net als Bitcoin een gedistribueerd publiek blockchain netwerk. Hoewel er enkele significante technische verschillen tussen de twee zijn, is het belangrijkste onderscheid dat Bitcoin en Ethereum aanzienlijk verschillen in doel en capaciteit. Bitcoin biedt één specifieke toepassing van blockchain technologie, een peer-to-peer elektronisch cashsysteem dat online Bitcoin-betalingen mogelijk maakt. Terwijl de Ethereum-blockchain zich richt op het uitvoeren van de programmeercode van elke gedecentraliseerde applicatie.

Ether is de cryptocoin die het netwerk voedt. Naast een verhandelbare cryptocurrency wordt Ether ook gebruikt door applicatieontwikkelaars om transactiekosten en diensten op het Ethereum-netwerk te betalen.

Eind 2013 verscheen de Ethereum whitepaper van Vitalik Buterin. Het project zelf werd aangekondigd in januari 2014, met een crowdsale in juli. In juli 2015 is het systeem officieel gelanceerd geweest.

Sindsdien hebben honderden bedrijven, particulieren en blockchain projecten Ethereum overgenomen als hun belangrijkste platform voor smart contracts.

Ripple (XRP)

Het Ripple Transactie Protocol is een real-time vereveningssysteem dat is ontworpen om door banken te worden gebruikt voor valutawissel, geldtransfers en brutoverevening. Het idee is om oude systemen te vervangen, zoals SWIFT, dat in 1972 werd ontwikkeld en vandaag de dag door de meeste banken wordt gebruikt. Het Ripple-protocol biedt aanzienlijke voordelen in zowel de snelheid van de overdracht en de follow-up van de overdracht. Ripple maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie, vergelijkbaar met Bitcoin. In vergelijking met Bitcoin is het sneller en goedkoper om te verzenden via het ripple-netwerk. Er is echter één belangrijke afweging: het gebrek aan decentralisatie.Het Ripple-netwerk is afgeschermd en kan niet door een gebruiker worden samengevoegd – wat betekent dat er een aanzienlijke mate van centralisering aanwezig is en dit is uiteraard niet de core-business van de crypto gemeenschap, want dat is decentralisatie.

Een punt van verwarring is dat het Ripple-protocol vaak wordt verward met de valuta XRP (ook wel Ripple) uitgegeven door Ripple Labs. De XRP is een uitgegeven token dat gebruik maakt van het Ripple-netwerk – het kan uiterst snel en tegen lage kosten worden verzonden. Er moet echter worden opgemerkt dat de XRP niet vereist is voor de werking van het netwerk, noch voor banken om het te gebruiken als ze ervoor kiezen om Ripple te adopteren.

Ripples bedrijfsproduct heeft al invloed op de banksector. Als u geïnteresseerd bent in het zien van een discussie over hoe de XRP adoptie zal plaatsvinden, zou u deze reddit thread zeker de moeite waard vinden om te lezen. Ondertussen hoeven we alleen maar af te wachten of de adoptiestrategieën van XRP uiteindelijk tot een goed einde worden gebracht.

Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cash is geen altcoin. Bitcoin Cash is de eerste hard fork van het Bitcoin-netwerk, deze vond plaats in 2017. De opsplitsing zou ervoor zorgen dat de een deel van de informatieopslag buiten de blockchain zou plaatsvinden en het zou de blokgrootte tot 2 MB vergroten. Het protocol werd uitgevoerd, nadat 95 percent van de miners voor het voorstel stemde. Maar het netwerk merkte niet de onmiddellijke toename van de blokgrootte limiet. Voor veel mensen betekende dit uitstel van een probleem in plaats van het op te lossen.

Vandaag de dag komen Bitcoin en Bitcoin Cash al snel naar voren als afzonderlijke maar gelijkaardige projecten. BCH heeft 8x de blokgrootte van BTC, waardoor het ongeveer 8x de transactiedoorvoer levert. De tarieven en transactietijden zijn veel sneller, zoals voorspeld.

Het grootste gevaar voor Bitcoin Cash is de implementatie van het lightning netwerk op het Bitcoin netwerk, hierdoor zouden de “features” meer rendabel zijn dan die van Bitcoin Cash.

Stellar (XLM)

XLM is voor Stellar Lumens simpelweg een ISO-code (zoals USD) die de valuta of ‘native asset’ vertegenwoordigt van een open-source, gedistribueerde betalingsinfrastructuur die bekend staat als Stellar.

XLM is op die manier vergelijkbaar met BTC (Bitcoin) – een digitaal token voor uitwisseling dat werkt via blockchaintechnologie.

Het native token Lumens (XLM) werd in 2014  geforked uit het Ripple-protocol. Sindsdien is Stellar uitgegroeid tot een vaste verbindingsservice voor fiattransacties tussen banken, betalingssystemen en mensen. Stellar is snel en betrouwbaar en werkt met vrijwel geen kosten voor de eindgebruiker.

Verder heeft stellar ook sterke samenwerking verbanden kunnen creëren. Het team heeft een samenwerking met IBM en KlickEx om grensoverschrijdende transacties in het zuidelijke deel van de Stille Oceaan te vergemakkelijken. De blockchaindivisie van IBM gebruikt bijvoorbeeld XLM voor hun betalingsinfrastructuur.

Op 8 maart kondigde het een samenwerking aan met Keybase om internationale transacties te stroomlijnen.

Litecoin (LTC)

Litecoin is een universeel peer-to-peer betalingsnetwerk dat een open-source, decentraal protocol volgt. Het Litecoin-project, ontwikkeld door ex-Google medewerker Charlie Lee en uitgebracht op GitHub in oktober 2011, is gebaseerd op de technische details van Bitcoin. Hoewel het in verschillende opzichten vergelijkbaar is met Bitcoin, is het ontworpen om veel van de problemen rond Bitcoin op te lossen. Bij Litecoin kunnen er 4 keer zo veel coins gemined worden als bij Bitcoin (21 Million vs 84 Million), en bij Bitcoin duurt het gemiddeld 10 minuten om een block te verwerken, in vergelekijn met litecoin duurt het ongeveer 2,5 minuten.

Litecoins open-sourcetoepassing, uitgebracht onder de MIT/X11-licentie, stelt gebruikers in staat om de software te distribueren, “uit te voeren, te wijzigen en te kopiëren”. De software is transparant van aard en maakt “onafhankelijke verificatie van binaire bestanden en de bijbehorende broncode mogelijk”.

In principe betekent dit dat het publiek toegankelijk is en dat iedereen de broncode kan onderzoeken en aanpassen, waardoor transparantie en samenwerking voor gemeenschapsgerichte projecten wordt ondersteund. In het algemeen is de meeste software “gesloten bron” en kan het slechts door één entiteit worden gewijzigd, bijvoorbeeld door de persoon of onderneming die het heeft ontworpen.

Tether (USDT)

Tether (USDT), dat via het Omni Layer Protocol op de Bitcoin-blokketen wordt uitgegeven, is een asset-backed token dat moet dienen als gateway tussen fiat en cryptocurrencies. Elke Tether heeft een waarde die gelijk is aan die van één enkele US Dollar, d.w.z. de Tether is gekoppeld aan de USD.

Om ervoor te zorgen dat de waarde van een enkele Tether altijd overeenkomt met de waarde van een enkele US Dollar, moet voor elke Tether die wordt uitgegeven, een asset van gelijkwaardige waarde worden beheerd door Tether Limited. Tether Limited is het door de overheid geregistreerde bedrijf dat verantwoordelijk is voor de uitgifte van Tethers. Tethers kunnen worden gekocht en ingewisseld via Tether Limited. Een belangrijk punt om op te merken: Elke uitgegeven Tether is een aansprakelijkheid van Tether Limited.

De Tether “stablecoin” klinkt eenvoudig, maar het project is niet zonder controverse. USDT wordt zogenaamd ondersteund door echte USD die op een bankrekening staat. Maar op welke rekening? Wie controleert het? En wordt Tether gebruikt om de waarde van Bitcoin te manipuleren? Het maakt allemaal deel uit van de Tether controverse.

Monero (XMR)

Monero is een open-source digitaal betaalmiddel dat in april 2014 werd geïntroduceerd en dat werd geforkt uit het CryptoNote protocol. Net als Bitcoin kan monero worden gebruikt om verschillende goederen en diensten via het internet te kopen. Monero als munteenheid onderscheidt zich door zijn gebruikers meer transactionele privacy te bieden dan zijn digitale tegenhangers.

Het protocol bereikt een hoger niveau van transactionele privacy door de implementatie van cryptografische technologieën zoals: Vertrouwelijke Transacties (RingCT) rinkelen en stealth addresses en ring handtekeningen. Bij Monero zal uw openbaar adres nooit voorkomen in het openbare transactieregister. In plaats daarvan wordt een ‘stealth address’ zo geregistreerd dat alleen u, de ontvanger, de inkomende fondsen kunt herkennen. Daarom kan monero als munteenheid als volledig fungibel worden beschouwd.

Monero heeft in de loop der jaren een gestage groei doorgemaakt dankzij een toegewijd team van ontwikkelaars en een actieve community. Het project blijft zich ontwikkelen met nieuwe privacymogelijkheden en verbeterde transactiebeveiliging. Het project Kovri is er één van, dat momenteel in ontwikkeling is. Het zal uw internetverkeer verbergen zodat passieve netwerkmonitoring niet kan aantonen dat u Monero überhaupt gebruikt. Dit wordt bereikt door al uw Monero-verkeer te versleutelen en door I2P (Invisible Internet Project)-nodes te gebruiken. Deze nodes geven uw berichten door en hebben geen zicht op wat er in zit. Ze weten ook niet of de bestemming waarnaar ze uw berichten sturen de eindbestemming is of gewoon een tussenstop die uw bericht verder doorstuurt. Gebruikers kunnen u vertellen dat u I2P gebruikt, maar kunnen niet vertellen waarvoor u I2P gebruikt of met welke bestemmingen u interactie maakt.

 

NEO (NEO)

NEO is ontwikkeld in 2014 en heeft veel overeenkomsten met Ethereum. Het wordt door velen ook wel de ‘Chinese Ethereum’ genoemd. Het platform begon als een cryptocurrency genaamd ‘AntShares’, daarna in 2017 veranderde het naar NEO voor een nieuwe start. Dit gaf het project een nieuwe look en nieuw leven, sindsdien heeft het aanzienlijke tractie gekregen als één van de meest veelbelovende platformen van de toekomst.

Als een non-profit community-based project, was NEO het eerste gedecentraliseerde, open-source blockchain platform dat gelanceerd werd in China. Het maakt gebruik van de blockchain en digitale identiteiten om assets te digitaliseren en het beheer van deze assets te automatiseren door middel van smart contracten in een gedistribueerd netwerk dat op de markt is gebracht als een ‘smart economy’.

Eén van de belangrijkste voordelen van NEO ten opzichte van zijn belangrijkste concurrent Ethereum is het smart contract systeem genaamd ‘NeoContract’. NEO smart contracten staan ontwikkelaars toe om C#, .NET, Java en andere mainstream programmeertalen te gebruiken in hun vertrouwde IDE-omgevingen (denk aan Visual Studio, Eclipse, etc.) voor smart contractontwikkeling, debugging en compilatie. In tegenstelling tot de programmeertaal van Ethereum, maakt dit systeem de ontwikkeling eenvoudig en snel.

NEO heeft al tientallen ICO’s ondersteund en blijft het één van de belangrijkste platforms voor de ondersteuning van smart contracts en dapps.

Binance Coin (BNB)

Binance is momenteel ’s werelds grootste cryptocurrency exchange, met dagelijkse meer dan $ 6 miljard aan verhandelde assets in een gemiddelde periode van 24 uur. Binance is snel naar de top gestegen. Sinds de introductie een jaar geleden is Binance in hoog tempo gegroeid. Per week komen er miljoenen mensen bij om de exchange te gebruiken..

Naast de exchange introductie van Binance heeft het ook een ICO geïntroduceerd. Binance is ook de naam van de cryptocoin (BNB) die op de exchange van Binance wordt verhandeld en gebruikt. Sinds de ICO van iets meer dan een jaar geleden, is de waarde van de BNB gelijk gestegen met de groei van de exchange.

De BNB is een ERC20 token die gebouwd is op Ethereum. Het totaalaanbod is beperkt tot 200 miljoen BNB, waarna er geen munten meer worden gecreëerd.

U kunt BNB gebruiken om uw kosten op de exchange van Binance te betalen. Binance biedt een korting als een stimulans om kosten te betalen in BNB. In uw eerste jaar van het lidmaatschap van Binance, worden de kosten met 50% verminderd wanneer u ze in de BNB betaalt. Bij elk volgend jaar van lidmaatschap verlaagt de tariefkorting.Tegen uw vijfde jaar met Binance, is er niet langer een korting op de vergoeding voor het betalen in BNB.

Aangezien de korting op de vergoeding elk jaar afneemt, wordt er ook verwacht dat de waarde van de BNB-token in de loop van de tijd zal dalen. Om deze waardevermindering tegen te gaan, zal Binance op termijn ook BNB-coins vernietigen, waardoor het totale aanbod van BNB van 200 miljoen naar 100 miljoen zal dalen. Een dergelijke actie van de geldhoeveelheid zou de effecten van de afnemende korting moeten tegengaan. Het doel is om op termijn een stabiele prijs voor BNB-coins te verkrijgen.

Tijdens het onderzoek zijn de auteurs van de studie er zeker van dat de gedane projectbeloften overeenkomen met wat er daadwerkelijk is bereikt, de huidige staat van het bedrijf, de roadmap en de releasegeschiedenis.

De volgende 9 projecten die wij zullen behandelen zijn:  0x Protocol, Bytecoin, Decred,  Qtum, Siacoin, Zcash, Augur, Steem en Bitshares

Zoals gezegd zal er onvermijdelijk onenigheid ontstaan over dergelijke lijsten.

Commentaar PertReader1 merkt op: “LOL de Pivx is een fork op Dash, maar je negeert Dash? U zegt dat Pivx in 2016 ‘gelanceerd’ is, als een fork van Dash. Hoe kun je zo’n onfudamentele journalistiek beoefenen?

Eén van de auteurs, John Bardinelli, antwoordde: “We lieten Dash buiten beeld vanwege Dash Evolution. Dit herdefinieert de focus van het project.

Waarop nog een andere antwoordde: “Dat is een totale lading van crap. Evolution is pas de volgende grote update. Onze doelen zijn in de loop der jaren niet veranderd. Dash heeft een volledig werkend project en is veel verder in zijn ontwikkeling dan elk ander project.”

 

Ongetwijfeld zullen veel mensen deze lijst doorlezen en opmerken dat hun favoriete project ontbreekt.

Als u echter van mening bent dat de studie een fout heeft gemaakt, verzoeken wij u de bronnen te verschaffen die deze bewering staven, zodat we de geldigheid ervan kunnen onderzoeken.

 

What's your reaction?

Leave a comment