37% van de top 100 cryptocurrencies hebben maar een werkend product, DEEL 4

In dit 4de deel wordt het belangrijkste van de laatste reeks cryptocurrencies uitgelegd. Nadat je het hebt gelezen, zul je er meer over weten dan de meeste andere mensen. Het is aan u om te bepalen waar de meeste use-cases en het potentieel zit.

Vandaag de dag zijn cryptocurrencies uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen bekend bij de meeste mensen. Hoewel het nog steeds op de één of andere manier niet begrepen wordt door de meeste mensen, zijn banken, overheden en veel bedrijven wel goed op de hoogte van het belang van crypto.

Maar naast het geroezemoes en de persberichten heeft de overgrote meerderheid van de mensen (zelfs bankiers, consultants, onderzoekers en ontwikkelaars) een zeer beperkte kennis van cryptocurrencies. Vaak begrijpen ze zelfs de basisbegrippen niet.

Als u al de FUD rond cryptocurrencies wegneemt en het tot een eenvoudige definitie herleidt, merkt u dat het slechts beperkte data is in een database die niemand kan veranderen zonder aan specifieke voorwaarden te voldoen. Dit lijkt misschien gewoon, maar geloof het of niet: dit is precies hoe je een valuta kunt definiëren. Dit wordt mogelijk gemaakt door de blockchain technologie en gaat ondertussen veel verder dan het financiële systeem alleen. Hier ons laatste overzicht van de cryptocurrencies die voldoen aan de term “werkend product” en van wat er allemaal mogelijk is met de blockchain technologie/cryptocurrencies.

Huobi (HT)

Huobi is een cryptocurrency exchange die opgericht werd door Leon Li in 2013 en ondertussen al meer dan 250 cryptocurrencies aanbiedt.

HUOBI.PRO is geregistreerd in Singapore en is slechts gestart met 10 medewerkers. Vroeger stond de beurs bekend als Huobi en was het één van de 3 grootste Chinese exchanges naast OKCoin.cn en Yunbi. Sinds de oprichting is de exchange gegroeid naarmate de markten zich ontwikkelden. Ze hebben hun volume uitgebreid tot ’s werelds 4e grootste cryptocurrency exchange en hebben kantoren in Japan, Hongkong, het Chinese vasteland en Korea. Ze zijn uitgegroeid tot meer dan 1000 medewerkers.

Zoals bij alle Chinese exchanges werd Huobi door de overheid bevolen te sluiten tijdens de beroemde Chinese exchange shutdown periode in oktober.

Huobi kwam op hetzelfde moment terug als Huobi Pro in Singapore en concentreerde zich op wereldwijde gebruikers in plaats van alleen Chinese gebruikers. Zij zijn van plan dit jaar uit te breiden naar Japan en Korea. Huobi Global richtte ook een kantoor op in de Verenigde Staten. Dit wordt het Amerikaanse deel van de exchange dat alleen Amerikaanse klanten bedient. Deze is in juli 2018 van start gegaan.

Huobi Global heeft als moedermaatschappij ook een aantal andere activiteiten ontplooid op het gebied van cryptocurrenies. Het gaat hierbij onder meer om ondernemingen als mining, ontwikkeling en investeringen van blockchain gebaseerde start-ups. Wat dit duidelijk aantoont is dat Huobi een vrij geavanceerde en gevestigde cryptocurrency exchange is. U kunt zich er iets comfortabeler bij voelen dan op andere exchanges met minder volume.

Horizon (ZEN)

ZenCash draagt het tickersymbool ZEN en de naam is nog niet zo lang geleden veranderd naar Horzion. Horizon is een privacy-platform voor geld, berichten en media dat gebruik maakt van zk-SNARKS, end-to-end node-encryptie, gedistribueerd publiceren en domein fronting. Wat Horizon uniek maakt, is dat het de eerste blockchain is met Transport Layer Security (TLS)-integratie voor node-encryptie, waardoor communicatie op het Zen-netwerk privé is en dus bestempeld kan worden als zeer veilig. Horizon werd gelanceerd op 30 mei 2017

Het Horizon-team weerspiegelt in hun whitepaper een gelijkaardig gevoel van meer privacy en vrijheid voor gebruikers: “We leven in een hypergereguleerde en bewaakte wereld waarin miljarden mensen beroofd zijn van fundamentele mensenrechten, zoals eigendom, privacy, vrije vereniging en toegang tot informatie”.

PIVX (PIVX)

PIVX (of Private Instant Verified Transaction) werd op 31 januari 2016 gelanceerd en is een privacy-centrische Proof-of-Stake cryptocurrency fork van DASH. De founders van de DASH-technologie wilden enkele veranderingen zien. Ze stapten over op een volledig Proof-of-Stake systeem in tegenstelling tot het Proof-of-Work systeem van DASH. PIVX richt zich op het geheimhouden van gebruikers en de daarmee samenhangende transacties. Het project probeert ook de transacties zo snel en zo goedkoop mogelijk te laten verlopen, iets wat niet alle privacyplatforms kunnen bieden.

De PIVX-community is zeer actief en dit wereldwijd, met grote interactie op alle grote chatplatforms (Discord, Reddit, BitcoinTalk, etc.), evenals een openbare roadmap en veel middelen voor geïnteresseerde investeerders en community-leden om te leren over de technologie om erbij betrokken te raken.

Het kernteam verwelkomt iedereen die bereid is om er tijd en moeite in te steken, en alle voorstellen van de community worden verwelkomd, besproken en in stemming gebracht door geïnvesteerde leden van de community.

Toekomstige plannen voor PIVX omvatten governancefuncties om de gemeenschap te betrekken, wallet voting, en zijn eigen zPIV gedecentraliseerde exchange.

Kyber Network (KNC)

Kyber Network is een op Ethereum gebaseerd protocol dat “de onmiddellijke uitwisseling en conversie van digitale assets (bv. crypto tokens) en cryptocurrencies (bv. Ether, Bitcoin, ZCash) met een hoge liquiditeit mogelijk maakt”. Kyber is vergelijkbaar met het 0x project maar voert in plaats daarvan alle acties uit op de blockchain.

Gecentraliseerde exchanges staan voortdurend onder vuur vanwege hun beveiligingskwetsbaarheden en trage procestijden. In sommige gevallen kan het dagen duren om uw geld van de exchange weg te halen. Ook de gedecentraliseerde exchanges hebben hun tekortkomingen. Ze hebben vaak niet genoeg liquiditeit om actief te kunnen handelen en de kosten voor het wijzigen van een transactie kunnen hoog zijn wanneer de orderportefeuille on-chain wordt gehouden.

Kyber Network zorgt voor een decentrale, on-chain exchange, maar haalt de orderportefeuille weg. Dit geeft het platform de mogelijkheid om uw crypto direct en veilig te ruilen tegen minimale kosten. In de toekomst zal Kyber Network zijn functionaliteit echter aanzienlijk uitbreiden in een poging om dapps, DEXes, protocollen, betaalsystemen, token teams, investeerders, fondsmanagers en digitale wallets naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Bancor (BNT)

Het Bancor Protocol wil een nieuwe standaard zijn die de ERC20-tokens volgen. Het laat smart contracts verbinden met een liquiditeitsnetwerk voor voortdurende liquiditeit in de hele chain. Vanwege het protocol en deze liquiditeit is er geen vereiste om verkopers en kopers te matchen. Het Bancor Protocol maakt gebruik van zogenaamde “connector”-modules. Ze houden de balansen van verschillende ERC20-tokens bij in smart contracts. De Bancor-formule herberekent prijzen voortdurend om het evenwicht tussen connectors en smart-contracten te waarborgen.

Het protocol is revolutionair omdat het het mogelijk maakt om tokens te converteren zonder dat het nodig is om twee partijen met elkaar te laten samenwerken. In plaats van dat elke koper een verkoper nodig heeft en omgekeerd, zorgt de eenvoudige formule achter het Bancor Protocol ervoor dat elke token binnen het netwerk zijn formuleverhouding met andere tokens behoudt. Het is deze verwantschap die leidt tot een continue liquiditeit zonder rekening te houden met exchange listings of trade volume.

VeChain (VET)

VeChain is gestart in 2015 en is een blockchain-as-service met als missie “een betrouwbaar en gedistribueerd bedrijfsecosysteem op te bouwen om een transparante informatiestroom, efficiënte samenwerking en snelle waardeoverdracht mogelijk te maken“.

Het project bestaat al meer dan twee jaar en heeft al klanten die een werkend product gebruiken, een zeldzaamheid tegenwoordig. Verscheidene industrieën, waaronder luxegoederen, landbouw, logistiek, voedsel/drugs en overheden, maken al gebruik van de VeChain-blockchain technologie.

VeChain heeft gestaag haar netwerk weten uit te breiden en heeft één van de, zo niet de meest indrukwekkende, lijsten van partnerschappen. Het heeft buiten dat namelijk ook een overeenkomst met de Chinese overheid. Eén van de grootste partners is PricewaterhouseCooper (PWC), een gerenommeerd multinationaal platform voor professionele dienstverlening. VeChain en PWC willen diensten van derden aanbieden aan deelnemers op de gedecentraliseerde platforms van VeChain.

VeChain doet veel. Met behulp van deze technologie kunt u items in een supply chain volgen, de authenticiteit en kwaliteit van goederen garanderen en de kwaliteitscontrole van voedselproducten handhaven.

Wat betreft hun partnerschap met de Chinese overheid, lijkt VeChain het onmogelijke te hebben gedaan door het verkrijgen van goedkeuring door de meestal anti-crypto autoriteiten van de op een na grootste economie ter wereld. Dit is een groot concurrentievoordeel en kan leiden tot een ongelooflijke groei, terwijl concurrenten worstelen om zelfs maar voet aan de grond te krijgen in de Chinese economie. Bijna alles wat gerapporteerd wordt over VeChain geeft aan dat het bedrijf een sterke wens heeft om snel uit te breiden en de tools heeft om het te laten gebeuren. VeChain is zeker een blockchain bedrijf om te volgen in de loop van 2018.

Loom Network (LOOM)

Loom Network is opgericht in oktober 2017 en noemt zichzelf een next-generation blockchain-based platform ontworpen voor grootschalige Social apps en online games. Het team omschrijft het als je favoriete spel of social media netwerk, maar dan op de blockchain en gebouwd op Ethereum.

Het Loom Network maakt het mogelijk om dapps te bouwen die via speciale side-chains (DAppChains genaamd). Deze sluiten op de Ethereum blockchain aan, maar functioneren ook als een echte blockchain. Zo profiteert u van alle voordelen van een blockchain bij het gebruik van Loom Network, inclusief een systeem dat schaalbaar, betrouwbaar, forkbaar en performant is.

Het project staat nog in de kinderschoenen, maar Loom Network draagt nu al meer bij aan het ecosysteem dan de overgrote meerderheid van andere projecten op de crypto-markt.

Polymath (POLY)

Polymath ging van start in oktober 2017 en wil de remedie zijn tegen de ICO-ziekte. Het werd ontwikkeld om effectenfiches op een veilige en blockchain gereguleerde manier uit te geven. En dat terwijl ze ook stimulansen bieden om nieuwe financiële producten op de markt te brengen in de blockchain, terwijl ze ook de regelgevers gelukkig en op afstand houden. Wat Ethereum voor tokens deed, zal Polymath voor securitiies doen.

Als extra veiligheidsmaatregel zullen alleen geverifieerde kopers POLY-munten kunnen kopen of verhandelen.

Het lijkt een ideaal scenario. Bedrijven krijgen gemakkelijk toegang tot kapitaal, er is meer transparantie, er is geen behoefte aan kostbare regelgeving en papierwerk, meer liquiditeit, meer zichtbaarheid en een stimulans om financiële producten te creëren.

Het is geen project zoals een ander blockchain project, maar het komt zijn beloftes na met een werkend product.

Bibox Token (BIX)

Bibox is een crypto exchange die gelanceerd werd in november 2017 en voornamelijk de Aziatische markt van dienst is, het heeft ook operationele vestigingen in de VS, Canada, China, Hongkong, Japan en Estland. Het platform heeft veel van de kwaliteiten van Binance overgenomen en behoort tot de top 25 exchanges, volgens coinmarketcap. Bibox heeft een native token die vergelijkbaar is met dat van Binance en waarvan het ticker symbool BIX is.

Volgens het team is Bibox een verbeterde encrypted digitale asset exchange en het differentieert zich van andere crypto-exchanges door de integratie van AI-technologie.. Het team bestaat uit gerenommeerde experts van Okcoin en Houbi, professionele securities traders, venture capitalists, hightech investeerders, A.I-experts en Bitcoin-liefhebbers.

Het Bibox-platform maakt gebruik van het meest recente en geavanceerde gedistribueerde clustersysteem, waardoor het een capaciteit van meer dan 10 miljoen gebruikers aankan. Dit heeft het geholpen om fout-tolerant te worden. Volgens het team achter het project, kan Bibox trades matchen met een enorm aantal trades per seconde. Dit verkort de uitvoeringstijd voor elke transactie aanzienlijk.

Als u echter van mening bent dat we een fout hebben gemaakt, verzoeken wij u bronnen te verschaffen die deze bewering staven, zodat we de geldigheid ervan kunnen beoordelen.

Er kunnen ook altijd rechtstreeks vragen gesteld worden aan ons in de Trade Telegram groep. 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment