4 Aspecten waarom de sluiting van de Amerikaanse regering Bitcoin en de Crypto-markt in gevaar kon brengen

De sluiting van de Amerikaanse regering ging vorige week vrijdag (25 januari) zijn 35e dag in en is ondertussen opgeheven. Vijf weken lang zijn veel industrieën lamgelegd en leven de federale arbeiders op voedselbonnen.

Het is bijna onverstaanbaar voor iedereen die buiten het land van de overvloed leeft dat de meerderheid van de bevolking van salaris tot salaris leeft. Dit is tenslotte nog steeds de grootste economie ter wereld.

Hoewel het voor sommigen, waaronder Morgan Stanley CEO James Gorman, de oplossing voor de shutdown voor de hand ligt, is een compromis weinigzeggend in de woordenschat van president Trump.

Hoe de sluiting van de Amerikaanse regering crypto kon beïnvloeden.

Terwijl cryptocurrency een gedecentraliseerde technologie is, moeten bedrijven in de industrie binnen bepaalde regels handelen en die staan voorlopig in de wachtrijen.

Federale instanties die verantwoordelijk zijn voor crypto regulering, waaronder de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de Securities and Exchange Commission (SEC), hebben belangrijke ontwikkelingen tegengehouden.

Nishant Jacob, Senior Product Manager bij BitBounce, is een Tim Draper-backed cryptocurrency bedrijf met meer dan 1,4 miljoen geregistreerde gebruikers. Hij heeft CCN ingelicht waarom de sluiting van de Amerikaanse overheid zijn bedrijf en de crypto-industrie globaal benadeelt. Hier zijn de 4 belangrijkste redenen:

 

1. Problemen met het verwerven en behouden van talenten.

Als bedrijf zijn we getroffen doordat we geen toegang hebben tot belangrijke immigratiediensten, zoals e-verificatie, wat van invloed is op onze huidige werknemers en ons vermogen om geschoolde buitenlandse pas afgestudeerden in dienst te nemen. Dit veroorzaakt potentiële problemen bij het verwerven en behouden van talentvolle medewerkers.

“We verwachten ook problemen met vertragingen in de verwerking van onze vergunningsaanvragen, waardoor perioden van onzekerheid op het gebied van regelgeving langer duren, waardoor ook de bedrijfsplanning moeilijker wordt. We denken dat dit ook voor andere bedrijven in de sector gevolgen kan hebben”.

 

2. Zou de opgerolde SEC een Bitcoin ETF kunnen uitstellen? Zo ja, hoe kan dat de toekomst van Bitcoin en crypto als geheel beïnvloeden?

SEC wordt rechtstreeks beïnvloed door de sluiting en zoals hun website verklaart, hebben zij zeer beperkt personeel beschikbaar om hoofdzakelijk op de noodsituaties te antwoorden.

We verwachten dat dit invloed zal hebben op de tijdslijnen rond de verwerking van zaken als een Bitcoin ETF, aangezien de achterstand blijft groeien.

Wat betreft de impact op crypto als geheel, heeft crypto in de loop van zijn ontwikkelingsproces met veel uitdagingen te maken gehad, dus terwijl dit de zaken kan vertragen, is het onwaarschijnlijk dat ze volledig ontsporen”.

 

3. Hoe beïnvloedt de sluiting van de Amerikaanse regering het geloof van mensen in fiat en cryptocurrencies?

Deze noodtoestand kan in dit geval een positief effect hebben op crypto. Bitcoin is immers geboren als antwoord op één van de ergste financiële crisissen uit het verleden.

“Sinds de financiële crisis is het algemeen vertrouwen in instellingen afgenomen, wat deels heeft bijgedragen aan de belangstelling en groei rond cryptocurrencies”.

We verwachten dat zulke incidenten zoals dit (de sluiting), het wantrouwen en de belangstelling voor gedecentraliseerde systemen zal blijven aanwakkeren.

 

4. Onzekerheid maakt cryptocurrency bedrijven kwetsbaar

Zal een gebrek aan regelgevende instanties leiden tot meer onzekerheid en misschien zelfs tot minder innovatie in crypto?

Een gebrek aan regelgeving kan helaas leiden tot onzekerheid, waardoor het moeilijk is om doelen voor de long-term te realiseren.

“Natuurlijk, regelgeving die te ingrijpend is, kan een opkomende sector verpletteren, daarom is er een verfijnd evenwicht nodig met regelgevers die de technologie begrijpen en zeker voor diegenen die ze van plan zijn te reguleren. Ze moeten zorgen voor redelijke regels om de organisaties zekerheid te bieden zonder de innovatie te verstikken”.

Aangezien federale aannemers miljoenen dollars per dag verliezen en de CEO van JPMorgan voorspelt dat een uitgebreide sluiting de economische groei van de VS tot nul zou kunnen reduceren, blijft elke industrie in de VS en daarbuiten de gevolgen ervan voelen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment