4 trading tips van Trade.be om de “bear market” te overleven!

Het kan niet altijd even goed gaan in de cryptowereld. Soms hebben we een bullmarkt, soms hebben we een bearmarkt.
In een bearmarkt kan je best bepaalde maatrelegen treffen om uw geld veilig te stellen. Je moet het slimmer spelen. HODL werkt niet, in een bearmarkt moet je een trader zijn.

Niet iedereen is een trader, dus dit is het uitgelezen moment om je trade-vaardigheden bij te scherpen.Als je geld kunt verdienen terwijl de zaken naar beneden gaan, zul je een héél pak meer kunnen verdienen als de zaken zich weer omkeren.

Dit is uw kans om uw vaardigheden te perfectioneren en hier later meer mee te verdienen. Om u te helpen hebben we enkele essentiële tips opgelijst.

Tip 1- Stop Loss instellen (SL)

Eén van de belangrijkste zaken in een bear markt is de “stop loss”.

Zoals u misschien al weet, zijn stop losses verkooporders die u plaatst rond specifieke support-niveaus. De idee hierbij is dat als de prijs dit punt raakt, het waarschijnlijk lager zal gaan omdat het de support heeft doorbroken.

Dit is ook de primaire manier waarop u uw risico’s in een trade beperkt. Als uw stop loss is ingesteld op 9% onder de instap, betekent dit dat als de prijzen beginnen te dalen, u “maar” beperkt wordt tot een verlies van 9% op uw kapitaal. Niet geweldig, maar een heleboel beter dan vast komen te zitten terwijl de prijzen blijven dalen.

 

In een bullmarkt had je waarschijnlijk gewoon kunnen vasthouden en uiteindelijk zou de prijs wel weer omhooschieten, maar niet hier. In een dalende markt, als je geen stop losses instelt, zit je kapitaal vast in de markt. Op dat moment ben je geen trader meer omdat je niets meer kunt doen.

Een geweldige techniek die je kunt gebruiken voor stop losses is het instellen van een trailing stop. Als de koers stijgt, volgt uw stop loss mee. Als u om de één of andere reden uw koersdoel mist, zal het in ieder geval dicht bij uw entry worden uitgevoerd. Dit betekent dat u vaak winsten vastzet en alle risico’s in uw transactie elimineert

Tip 2 - Neem winst (TP)

Ook wel bekend als targets. “Take Profits” (TP) is een goede vorm voor het afsluiten van een trade.

Er bestaan doelstellingen om ons te helpen het hoofd koel te houden. Het is verleidelijk als de prijzen stijgen om te blijven zeggen: “Ik zal verkopen zodra het X raakt. Zodra het Y! ZODRA HET Z!”. Uiteindelijk zal de prijs niet meer stijgen, je zal je exit missen, en hebzucht zal het beste van je gekregen hebben.

De truc hier is om je targets aan de onderkant van belangrijke resistance levels te plaatsen. Op deze manier bent u in staat om met succes de markt te verlaten, uw winst mee te nemen en door te gaan naar de volgende trade.

Een ander belangrijk ding is om meerdere doelen te bepalen. Dit stelt u in

staat om uw risico’s te beperken en tegelijkertijd te winnen. Wanneer een coin begint te moonen, dan wil je de targets behalen – het vastzetten van hogere en hogere rendementen.

Net als bij stop losses kunt u ook bots gebruiken om trailing take profits in te stellen. Dit stelt u in staat om de verkoop uit te stellen als de prijs stijgt en dat er pas aan de trigger wordt getrokken als de zaken zich op hun beurt weer omkeren.

Tip 3 - Stel uw SL en TP op de juiste plaats in

De bovenstaande tips zijn nutteloos als u uw stop loss en targets tegen de verkeerde prijzen instelt.

Dit is waar technische analyse (TA) en verschillende andere spannende dingen in het spel komen. Het lezen van grafieken, het controleren van het volume, het gebruik van algoritmes en nog veel meer.

Aan het eind van de dag komt het er echt op neer dat je de trend gewoon ziet. Als trader wil je altijd met de trend mee gaan. In een bearmarkt, is die trend naar beneden en naar rechts. Tenzij je short gaat, is het aan jou om te zien wanneer een bepaalde coin bullish is. Spring erop wanneer het begint te moonen en begin te cashen alvorens het de “main trend” hervat.

Dit kan op elk moment gebeuren, voor elke coin. Goed nieuws of veranderingen in het marktsentiment schoppen een coin in een hogere versnelling en veroorzaken dikwijls prijsacties. Een ervaren analist kan deze veranderingen direct zien en weet wanneer er iets veranderd is.

Dan is het gewoon een kwestie van patronen toepassen die in het verleden goed hebben gewerkt en berekenen waar je zou moet uitkomen.

Het belangrijkste om hier in gedachten te houden is dat TA geen glazen bol is. We kunnen de toekomst niet voorspellen en de markt kan zich altijd onvoorspelbaar gedragen. In plaats daarvan helpt een sterke TA je om de best mogelijke voorspellingen te doen met de informatie die je hebt.

Wij zijn traders, geen gokkers, en technische analyse is wat het verschil maakt

Tip 4 - Een community hebben

De trading in Crypto is een slagveld. En je zou niet alleen een oorlogsgebied betreden, dus waarom zou je alleen traden?

Als het aankomt op winnen in deze ruimte, wil je NIET overstemd worden. Elke keer dat je op kopen drukt, drukt iemand anders op verkopen. Elke keer dat je verkoopt, koopt een andere man. Of je maakt een slechte call – of hij doet het.

De man aan de andere kant van de trade heeft een team van analisten, bots, en het laatste nieuws dat binnenkomt,dus je kunt het beter goed uitspelen. Ofwel heb je geluk maar echte traders vertrouwen niet op geluk.

De manier om het speelveld te egaliseren is door een sterke community

te hebben. Dit betekent dat je een mentor hebt die weet wat ze doen. Met collega’s waar je op kunt rekenen. En zelfs, contra-intuïtief, met mensen die minder ervaren zijn dan jij ook. Je zou verbaasd zijn hoe vaak je een fout maakt door iemand anders advies te geven. Als je opzoek bent naar een sterke community die je hierbij kan helpen dan kan je altijd eens naar een cryptotrain pitch gaan om eens te luisteren naar de CEO Gerry Janssens A.K.A. Boer Janssens. Je zal er alleen maar wijzer van worden en met luisteren verlies je niks!

Een goede community doorbreekt het rumoer zodat je alleen de essentiële zaken ontvangt die je moet weten. Ze hebben een diepgaande expertise in technische analyse en zullen de durf hebben om voorspellingen te doen (vertrouw nooit op iemand die wil “lesgeven”, maar niet de daad bij het woord voegt).

Bonus tip - Stel uw SL en TP tegelijkertijd in!

Weten wanneer u wilt verkopen is geweldig, maar als je alert om 4 uur ’s morgens afgaat en je niet wakker wordt om je order te wijzigen – dan kan het nutteloos zijn.

Bij de meeste exchanges kunt u ofwel een take profit of een stop loss instellen, maar niet tegelijkertijd. Gelukkig zijn er tools beschikbaar die deze functionaliteit bieden. Een nieuwe maar solide optie op dit front is Signal. Het instellen van alerts met blockfolio kan op korte termijn werken, iedereen die serieus wil traden moet overwegen om de juiste tools voor de job te bemachtigen.

Conclusie

Als u deze dingen doet, kunt u uw vaardigheden verbeteren en tegelijkertijd uw verliezen en winsten minimaliseren.

1. Beperk uw risico door stop losses (SL) te gebruiken.
2. Controleer uw hebzucht door gebruik te maken van take profits (TP).
3. Maak slimme entries & exits door gebruik te maken van technische analyse (TA).
4. Verhoog uw kansen door het hebben van een community.

We hopen dat u iets geleerd heeft uit dit artikel. Als u iemand kent die dapper genoeg is om in deze markt te traden, dan moet u het op hun manier doen.

Als u op de hoogte gehouden wil worden van het laatste cryptonieuws of meer artikels als deze dan kun u zich altijd aansluiten bij de community via ons Telegram kanaal. Het is altijd beter om in een goed community te zitten in tijden al deze, de “bear market”.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment