Reddit

Reddit is het forum geworden voor elk onderwerp waarover veel gesproken wordt. Het bereikt elke dag miljoenen mensen omdat het voor elk wat wils bevat. Of het nu gaat om sport, videospelletjes, literatuur of gewoon echt stomme dingen, u kunt een subreddit vinden die op maat voor u is gemaakt.

Het grootste nadeel van Reddit is echter dat het niet bepaald uitnodigend is. De voorpagina ziet er niet overzichtelijk uit en is niet echt gebruiksvriendelijk. Ook worden er zinnen en acroniemen gebruikt die klinken alsof ze uit een vreemde taal komen.

Voor ons is Reddit interessant omdat het ook enorm veel informatie bevat over alles wat met crypto te maken heeft. Wij geven u alvast een overzicht waarom dit zo is.

Concept

Reddit is een website die gebruikers in staat stelt te posten en te participeren in discussies.

Geregistreerde leden sturen inhoud naar de site zoals links, tekstberichten en afbeeldingen, die vervolgens door andere leden worden goedgekeurd (upvote) of afgekeurd (downvote).

/r/Cryptocurrency is een specifieke sectie van de website die zich concentreert op elke betrekking van crypto en blockchain.

Aangezien de berichten door de gebruikers worden goedgekeurd (upvote) of afgekeurd (downvote), wordt dus de kwaliteit of de geldigheid van de inhoud door de gebruikers zelf gecontroleerd. Dit systeem is vergelijkbaar met Coinmarketcal.

Waarom is het nuttig?

De website is een goede bron voor alles wat met crypto te maken heeft:

  • Nieuws – dit is vaak de eerste plaats waar nieuws van om het even welk type van cryptocurrency wordt gepost. Het overtreft zelfs de bekendere nieuwswebsites. Dit komt omdat er honderden gebruikers alle info van nieuwsberichten delen, zodat ze vooruit zijn op alle belangrijke nieuwswebsites.
  • Discussies – gebruikers discussiëren vaak over verschillende crypto’s om beleggingsopties te bepalen. Dit is een geweldige manier om meningen uit te wisselen.
  • Onderzoeken – de subreddit zit vol nuttige onderzoeken naar verschillende projecten, mensen posten vaak blogs die tot in de puntjes de voor- en nadelen van projecten bespreken.

Memes

Terwijl sommige aanhoudend blijven shillen (zie onder voor meer uitleg bij de term “shilling”) bij verschillende topics over crypto’s, zijn de andere gebruikers gewoonlijk bij de pinken om downvotes toe te kennen aan deze typische spamposten.

Dit betekent dat je misschien af en toe wel een spampost tegenkomt, maar de algemene kwaliteit van de posts op subreddit is zeer hoog.

Wat is shilling

Ik definieer shilling als het creëren van een hype rond een bepaalde coin om de waarde ervan te verhogen. Als je iemand “een coin shilled” dan weet je dat deze persoon een hype probeert te creëren om slechts één enkele eenvoudige reden nl. “De waarde van de coin proberen te verhogen”.

Mensen gebruiken meerdere accounts om een coin te shillen. Dit doen ze door meerdere accounts met verschillende gebruikersnamen aan te maken. Vervolgens blijven ze reposten en blijven ze nieuwe threads creëren.

Veel shillers komen met valse claims om een Coins te promoten.

Conclusie

Als u wat tijd heeft om gewoon wat te lezen over cryptocurrencies, dan is de /r/cryptocvaluta subreddit een grote bron van interessante leesinformatie die continue up-to-date gehouden wordt.

Vergeet natuurlijk onze website “trade.be” zeker niet op regelmatige basis een bezoekje te brengen. Ook wij brengen continue belangrijk en up-to-date nieuws over cryptocurrencies dat we via diverse betrouwbare bronnen bekomen.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment