5 Cryptocurrency Trends in 2018: DEEL1

Het totale marktkapitalisatieniveau voor de cryptocommarkt bereikte op 7 januari 2018 een historisch hoogtepunt van ongeveer 820 miljard dollar. In de komende dertig dagen zagen we een enorme daling van het totale marktcap met 65 procent. De mainstream media verklaarden dat Bitcoin (weer) maar eens dood was, Twitter (crypto) zweeg en veel nieuwe investeerders verloren geld door de verkoop van hun digitale munten aan bodemprijzen.

Als we er vanuit gaan dat u de digitale munten niet in paniek verkocht heeft aan bodemprijzen, dan kunnen we concluderen dat u gewoon de 6de serieuze daling in de geschiedenis van de cryptomarkt overleeft heeft.

Het is dan absoluut niet productief om elke 5 minuten uw portfolio te controleren. Zal deze handeling de markt veranderen? Natuurlijk niet.

De vraag die we ons moeten stellen, is dat: “Zijn de fundamenten veranderd?

Als u van mening bent dat de fundamenten slechter zijn geworden, breng dan de nodige wijzigingen aan in uw portfolio. Als u denkt dat de fundamenten hetzelfde zijn gebleven of beter zijn geworden, geniet dan van de kortingen omdat al uw favoriete digitale activa te koop zijn!

Naar mijn mening zijn de fundamenten nog nooit zo goed geweest:

  • De regering van de VS ondersteunt innovatie en bestrijdt alleen illegale activiteiten.
  • Rusland is van plan de Cryptoruble in 2019 te lanceren.
  • Ondanks gemengde signalen verbieden China, India en Zuid-Koreaan de crypto niet.
  • Blockchainbanen zijn de snelst groeiende markt en zorgen voor de hoogste loonpremies.
  • Het lightingnetwerk van BTC wint langzaam aan tractie.

Hoewel de toekomst rooskleurig is, is het veilig om te zeggen dat we ons op dit moment in een langzame periode bevinden. Dat is zeker niet slecht. Het biedt ons een kans om uit de wereld van crypto-grafieken te stappen en te investeren in uw crypto-opleiding.

Informatie is goedkoop, maar het filteren van deze informatie is duur en tijdrovend. Vermijd de korte termijn prijsvoorspellingen, vermijd ook de volgende “HOT” ICO, en de reguliere media. Ga in plaats daarvan nog een stapje dieper.

Leer van industrieleiders, onderzoek nieuwe projecten, ontwikkel inzicht in de technologie, netwerk met collega’s in de industrie, en lees boeken over decentralisatie en gedistribueerde systemen, en de onderzoek de geschiedenis van het geld.

Uw toekomstige zelf zal u bedanken.

In deze tijden van economische neergang vinden slimme beleggers verborgen pareltjes en ingenieurs bouwen dingen die in de toekomst waardevol zullen zijn. Dit is een cadeau en wij moedigen u aan om ervan te genieten omdat het niet eeuwig zal duren.

Vandaag kom ik als trade-analist uit mijn duistere grot van crypto-onderzoek om u te laten zien wat de resultaten van mijn werk zijn. In deze 5 delige serie deel ik trends in de cryptocash voor 2018 en hoe u deze inzichten kunt gebruiken om uw beleggingsstrategie te verbeteren.

Zo zal onze reeks eruitzien:

Trend 1: Platforms zijn (nog steeds) koning.
Trend 2: De ICO-gekte zal doorgaan, maar het landschap zal veranderen.
Trend 3: Het schaalbaarheidsdebat zal verhitten, met Lightning Network bovenaan het pak.
Trend 4: Het aanbod van Security Token zal de traditionele financiële wereld verstoren.
Trend 5: De aankoop van digitale activa zal aanzienlijk eenvoudiger worden dankzij verbeteringen in het landschap van de exchanges.

Trend 1: Platforms zijn ( nog steeds) koning

Investeren in platforms is in 2018 de veiligste en mogelijk de meest winstgevende sector van digitale activa.

In 2017 zagen we Ethereum stijgen van $8 in januari naar een recordhoogte van bijna $1.400 in december – een stijging van 175x in één jaar.

Dit was voornamelijk te danken aan het feit dat ongeveer 70% van alle ICO’s in 2017 via het Ethereum-platform op de markt werden gebracht. Deze ICO-ontwikkeling zal zich hoogstwaarschijnlijk voortzetten in 2018, wat de waarde van platforms die ICO’s faciliteren verder zal verhogen.

Hoewel er geïnvesteerd wordt in deze dapps via een ICO, is het te vroeg voor deze dapps om grootschalige goedkeuring van de consumenten te krijgen. Dan spreken we nog niet over het feit dat na verloop van tijd het grootste deel van de waarde van de dapp’s zal worden opgezogen door het platform zelf.

Het is nog te vroeg voor dapps om te slagen.

Bij het overwegen van een investering is de timing belangrijker dan het team, de technologie, of enige andere factor die u zou kunnen gebruiken om een potentiële investering te beoordelen.

Stelt u zich eens voor dat u Facebook in 1995 zou proberen te lanceren, dan zou het spectaculair gefaald hebben. Het internet was niet snel genoeg, mobiel was niet beschikbaar, het netwerkeffect was minimaal.

Terwijl veel fantasierijke consumentgerichte dapps veel beloven, moet het landschap klaar zijn voor grootschalige adoptie om ze te laten slagen. Het is nog steeds een uitdaging voor beginners om hun eigen crypto aan te schaffen en te beveiligen, en smart contracts worden voornamelijk gebruikt voor de verkoop van tokens. We zijn op dit moment gewoon nog niet klaar voor reguliere adoptie.

Zelfs als alle dapps falen, zal de onderliggende infrastructuur (platform) waarde behouden.

Betekent dat dat we alle dapps moeten vermijden? Natuurlijk niet. Ik verwacht dat de meeste dapps uiteindelijk zullen mislukken, maar deze markt wordt gedreven door hype en er kan van alles gebeuren.

Dit brengt ons terug naar de platforms. Platforms bieden infrastructuur waarop andere teams en applicaties kunnen bouwen. Naarmate er meer projecten worden gelanceerd bovenop platformen zoals Ethereum, zal het merendeel van de waarde door het platform zelf worden ingenomen… en niet door de applicatie.

Dapps zullen komen en gaan, maar dankzij een goede infrastructuur zullen ze de storm doorstaan.

Conclusie:

Platform- en infrastructuurprojecten hebben een aantrekkelijk balans tussen risico en rendement. Dergelijke projecten zijn minder blootgesteld aan tijdsproblemen waarmee de meeste dapps worden geconfronteerd. Institutioneel geld in 2018 is nog steeds sterk gericht op platforms.

Platforms waar wij naar uitkijken voor 2018 zijn: ETH, NEO, EOS en ICX.

 

What's your reaction?

Leave a comment