5 Cryptocurrency Trends in 2018: DEEL2

Vandaag bespreken we onze verwachtingen over ICO’s in 2018. Het risico is groot en onderzoek is zeer belangrijk.

Trend 2: De ICO-hype zal doorgaan, maar het landschap zal veranderen.

De ICO-hype nam de cryptowereld over in 2017, en leverde sinds 2017 minstens 3,5 keer meer kapitaal op voor blockchain-startups dan VC (Venture Capital). Het ICO-model kan worden gezien als een verbetering ten opzichte van het model van durfkapitaal. Dit is een win-winsituatie voor investeerders als de oprichters.

Beleggers zien een toegenomen liquiditeit. Wanneer durfkapitalisten in startende ondernemingen investeren, wordt hun kapitaal gewoonlijk vijf tot tien jaar vastgezet in de hoop op een massale payday. De verkoop van tokens geeft beleggers onmiddellijk liquiditeit waardoor ze vrij kunnen in- en uitstappen wanneer ze dat willen.

Oprichters krijgen meer geld en meer vrijheid om te creëren. De traditionele situatie was dat startende ondernemingen in Silicon Valley moesten werken om kapitaalinvesteringen van risicokapitaalondernemingen te kunnen ontvangen. Vandaag de dag, verwerft de tokenverkoop wereldwijd fondsen en de gemiddelde mens kan gewoon instappen bij het project.

Terwijl de ICO-hype zich voortzet, zijn hier 3 prognoses over deze markt in 2018.

Prognose #1: Pre-ICO-investeringen zullen in 2018 meer geld opbrengen dan ICO’s

Als een ICO niet uitverkocht is, zakt de prijs van de tokens zodra deze verhandelbaar zijn. Om dit risico te minimaliseren, kiezen steeds meer projecten ervoor om een groot percentage van hun tokens te verkopen voor een korting tijdens een “voorverkoopperiode”. Deze “pre-ICO”-fondsen zullen voornamelijk afkomstig zijn van particuliere investeerders en syndicaatsgroepen.

Syndicaatleiders bundelen fondsen en onderhandelen dan over een korting tijdens deze voorverkoopperiode. Projecten profiteren van een vereenvoudigd fondsenwervingsproces en hun ICO’s lijken in grotere vraag omdat ze “al 50% uitverkocht” zijn op dag 1 van de ICO. Natuurlijk is dit gewoon een truc, want de meeste van die tokens werden voor de ICO verkocht met een grote korting.
Syndicaten kunnen de gemiddelde belegger helpen om een stukje van deze “pre-ICO”-projecten te krijgen met korting. Maar u moet echt kunnen vertrouwen op de contactpersoon (initiatiefnemer), omdat deze personen optreden als beheerder van uw fondsen.

Prognose #2: ICO’s zullen te maken krijgen met pushback van regelgevers over de hele wereld

In 2017 hebben we gezien dat China en Korea ICO’s tijdelijk verboden hebben en de SEC heeft publiekelijk verklaard dat de meeste ICO’s onderworpen zijn aan de effectenwetgeving van de VS. Het niet naleven van deze wetgeving zal leiden tot juridische stappen. Over ICO’s zullen overheden in 2018 steeds vaker een standpunt innemen.

Meer pushback van regelgevende instanties kan leiden tot een tijdelijke vertraging van de ICO-hype, maar zal uiteindelijk een sterkere basis leggen voor een grotere, meer volwassen en wettelijk conforme omgeving voor tokenverkoop. Naarmate de regulering van de verkoop van tokens duidelijker wordt, zal Wall Street meer geneigd zijn om deel te nemen, wat de toegang tot kapitaal in de crypto-ruimte zal verbeteren.

Prognose #3: Ethereum zal de meeste ICO’s lanceren, maar met een lager marktaandeel dan 2017

In 2017 werd ongeveer 70% van alle ICO’s gelanceerd op het Ethereum-netwerk. Met de huidige voorlopige schalingsbeperkingen van Ethereum zullen misschien meer projecten hun ICO’s lanceren op alternatieve platformen zoals NEO, XLM en EOS.

Conclusie

Investeerders moeten selectiever zijn met voorverkoop en ICO’s in 2018. Niet alleen zullen de meeste ICO’s falen, maar als je niet participeert tijdens de voorverkoop, ben je al verloren.

Als de helft van de tokens tijdens de voorverkoop voor $1 verkocht werden, en de ICO-prijs is $3, dan kan u waarschijnlijk wel raden wie er als winnaar uit de bus komt als de munten aan een belangrijke beurs toegevoegd worden. Hoewel u nog steeds winst zou kunnen maken door te kopen tegen de ICO-prijs, zijn de personen die gekocht hebben tijdens de voorverkoop voorzien van een veel beter risico-rendementsprofiel.

Identificeer de kortingsprijzen van de voorverkoop alvorens te investeren. Dit kan door telegramgroepen te doorlopen en te netwerken met mensen die deelnemen aan voorverkoop. Als u overweegt lid te worden van een fondssyndicaat, zorg er dan voor dat u de beheerder kunt vertrouwen, want die kan gewoon weglopen met uw geld.

Ook, aangezien de regelgeving rond de verkoop van tokens voortdurend in beweging is, moet u uw due diligence (gepaste zorgvuldigheid) doen alvorens deel te nemen aan ICO’s of de voorverkoop ervan. SEC heeft reeds dagvaardingen gestuurd naar ten minste 80 projecten die een symbolische verkoop hebben afgerond.

Hou tot slot ICO’s in de gaten op andere platformen dan Ethereum, in het bijzonder NEO. Dit platform heeft een indrukwekkende lijst van ICO’s voor 2018.

 

What's your reaction?

Leave a comment