5 Cryptocurrency Trends in 2018: DEEL5

Voorlopig gaat het grootste volume van de handel in crypto nog via gecentraliseerde exchanges. In 2018 zal deze trend zich langzaam verplaatsen naar andere alternatieven. Gedecentraliseerde exchanges, fintech bedrijven, diensten zoals ETF, … zullen de concurrentie aangaan met de gecentraliseerde echanges.

Trend 5: de aankoop van cryptovaluta zal aanzienlijk eenvoudiger worden dankzij verbeteringen in het landschap van de exchanges

Onze huidige crypto-exchanges zijn niet voorbereid om te voldoen aan de toenemende vraag van beleggers en speculanten over de hele wereld. Bijna alle grote exchanges (Bittrex, Binance, …) moesten in 2017 hun deuren tijdelijk sluiten voor nieuwe investeerders.

Coinbase heeft nu meer gebruikers dan Charles Schwab. Om nog maar te zwijgen van de enkele miljoenen nieuwe rekeningen die wekelijks bij Binance worden aangemaakt.

Dit is een goed teken voor de gehele cryptomarkt, maar het toont ook aan dat de infrastructuur rond de cryptovaluta nog een lange weg te gaan heeft voordat een algemene invoering kan plaatsvinden.

Het runnen van een exchange biedt een enorme kans om geld te verdienen

Gezien de problemen waarmee onze huidige exchanges worden geconfronteerd, zijn er enorme mogelijkheden voor nieuwe bedrijven om in te stappen en aan deze vraag te voldoen.

Ik voorspel dat 2018 het jaar zal zijn waarin de aankoop van digitale activa aanzienlijk gemakkelijker zal worden dan ooit tevoren. Er zal een instroom zijn van zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges, traditionele fintech bedrijven en diensten met toegevoegde waarde zoals Exchange-Traded Funds (ETF).

Gecentraliseerde exchanges zijn snel en efficiënt, maar vormen een enorm veiligheidsrisico.

De kans op hacking van grote exchanges vergroot in 2018

In de loop der jaren zijn er voortdurend exchanges gehackt. Exchanges fungeren als bewaarders van grote geldbedragen en zijn daardoor het doelwit. Dit trekt gesofisticeerde hackers aan. De meeste exchanges zijn “gecentraliseerd”, wat betekent dat ze ook kwetsbaar zijn.

Als we een snelle groei blijven zien, zullen de uitwisselingen onder grotere druk komen te staan om de schaalbaarheid te verbeteren uit angst om marktaandeel te verliezen aan de concurrentie. Dit kan ertoe leiden dat sommige exchanges te snel beslissingen nemen die kwetsbaarheden zullen blootleggen.

Als je coins op de exchange houdt, neem je een onnodig risico. Hardware wallets zoals de Trezor of Ledger bieden een enorme verhoging van de veiligheid.

Als antwoord op de inherente risico’s van gecentraliseerde beurzen zien we een groot aantal gedecentraliseerde beurzen opkomen. Momenteel zijn ze niet erg efficiënt of gebruiksvriendelijk, maar dit zal waarschijnlijk beginnen te veranderen in 2018.

Hoe zal de markt van de gedecentraliseerde beurzen (DEX) ontwikkelen nu er nieuwe technologieën worden geïntroduceerd, zoals atomic swaps? Atomaire swaps kunnen theoretisch alles doen wat een DEX kan.

In 2018 zouden ook diensten met een toegevoegde waarde kunnen worden ingevoerd om zowel particuliere als institutionele beleggers te helpen

Er zijn verschillende barrières die de deelname van particuliere en de institutionele belegger in de weg staan om deel te nemen aan de handel van digitale valuta. Het kopen en opslaan van cryptovaluta is bij lange na niet gebruiksvriendelijk of veilig genoeg voor de minder technische gebruikers onder ons. In 2018 zullen we waarschijnlijk een toestroom van diensten zien om in te grijpen en deze problemen op te lossen.

Robinhood telt ongeveer 3 miljoen gebruikers en biedt provisievrije handel aan op zowel BTC als ETH. Ze zijn hun cryptodiensten langzaam aan het lanceren, maar de vraag is enorm, want we hebben al meer dan 1 miljoen mensen bij hen zien inschrijven.

Er zijn ook grootschalige platforms voor financiële diensten, zoals de lancering van ICO’s door CoinMetro in 2018. Naast het aanbod van een typisch tradingplatform, is CoinMetro ook van plan om diensten met toegevoegde waarde toe te voegen, zoals crypto ETF’s en beheerde fondsen. Diensten zoals crypto ETF’s imiteren traditionele financiële producten die de wrijving voor nieuwe investeerders zullen verminderen.

We zien ook nieuwe exchanges opduiken met fiat-to-altcoin gateways. Dit is een belangrijke stap voor het ecosysteem.

Onze mening

Gecentraliseerde echanges zijn niet klaar voor massale adoptie, waardoor het op korte/middellange termijn lucratief is om tokens erop (BNB, KCS, enz.) vast te houden. Echter voor het houden van tokens op lange termijn zijn gecentraliseerd exchange een aanzienlijk risico.

Het landschap van de exchanges zal de komende jaren drastische veranderingen ondergaan. Zullen gedecentraliseerde uitwisselingsprotocollen massale adoptie zien? Zullen atomic swaps de overhand krijgen? Zullen nieuwe “full service” exchangeplatforms de nieuwe beleggersmarkt veroveren? Of zullen gecentraliseerde exchanges zoals Binance zich ontwikkelen en hun marktaandeel beschermen?

De exchanges maken enorm veel winst en wie in 2018 een groot aandeel hierin heeft, wordt mooi beloond. Er zijn te veel onbekende factoren om betrouwbare voorspellingen te doen. Persoonlijk zou ik slechts in een paar belangrijke spelers investeren en positiegroottes klein houden om risico’s te minimaliseren.

Conclusie

Hier is een samenvatting van de trends die wij in 2018 volgen:

1 Platforms zijn nog steeds koning: Focus op infrastructuur in plaats van dapps.
2 Het ICO-landschap zal evolueren: Ga voorzichtig te werk, begrijp het voorverkoopproces en u wordt beloond.
3 Schaalbaarheid is de focus van 2018: Bestudeer Lightning Network en investeer waar u de beste vooruitzichten in ziet.
4 Security Tokens verstoren de traditionele financiën: Investeren in een tokeninfrastructuur die de wereld zal aandrijven.
5 De toegang tot crypto zal drastisch verbeteren: Beleg in exchanges/diensten, maar houdt het aandeel klein als gevolg van het hoog risicoprofiel.

Welke trends houdt u in 2018 in de gaten? Vertel het ons door te reageren op het artikel.

 

What's your reaction?

Leave a comment