5 onderbouwde redenen waarom Bitcoin een goede investering is!

De Bitcoin prijs schoot tijdens het weekend van 11 mei voor het eerst sinds 5 september 2018 door de $7.000, waarna het zich vervolgens terugtrok op zondag, de dagen die hierop volgende werden alleen maar verbluffender waardoor Bitcoin zeer snel het 8000$ nieveau bereikte. De investeerders in digital assets zijn aanwezig. Is de prijsrally van Bitcoin een bubble vol FOMO of is het meer een permanente overschakeling naar een nieuwe standaard van de Bitcoin-prijs?

Er zijn ten minste vijf goede fundamentele redenen om te geloven dat de FOMO deze keer terecht kan zijn. De koers van Bitcoin lijkt ondersteund te worden door een stijgende stroom van marktadoptie en kapitalisatie waardoor Bitcoin zich verder blijft ontwikkelen.

Een vloedgolf van institutionele investeringen in de “custodial infrastructure” om Bitcoin aan te bieden aan grote beleggers duwt de prijs alleen maar hoger. Het aanbod van resterende Bitcoin wordt intussen steeds kleiner. Technische marktsignalen zijn gunstig voor een lange bull-run. Er is een recordaantal Bitcoin hodlers en investeerders doen meer whale-achtige aankopen.

Institutionele investering die de prijs van Bitcoin bepaalt.

Er kan geen twijfel over bestaan dat een enorme golf van institutionele investeringen de prijs van Bitcoin alleen maar hoger duwt. In december kondigde de Intercontinental Exchange, het bedrijf dat eigenaar is van de New York Stock Exchange, aan dat het 182 miljoen dollar had opgehaald voor de ontwikkeling van Bakkt, zijn eigen wereldwijde cryptocurrency exchange. In februari lanceerde NASDAQ de exchanges voor Bitcoin en Ethereum. In maart lanceerde de in Boston gevestigde investeringsbank Fidelity Investments, een financiële dienstverlener die 7,2 biljoen dollar aan assets beheert, een Bitcoin custody servicedienst, genaamd Fidelity Digital Assets.

Wall Street’s zijn niet de enige grote bedrijven die de laatste tijd veel voordeel hebben gehaald uit de bitcoinindustrie. De investeringen van Silicon Valley zijn ook zichtbaar in Bitcoin. De Cash App van Square Payments heeft in november 2017 een extra custody service voor Bitcoin toegevoegd. Cash App heeft 7 miljoen actieve gebruikers. In februari werd het de op een na populairste gratis mobiele applicatie in de Apple App Store. E-trade heeft net Bitcoin en Ethereum gelanceerd voor zijn securities platform met 5 miljoen klanten.

Het Bitcoin halving-event.

Eén van de belangrijkste bepalende factoren van de vraag die de prijs van Bitcoin beïnvloedt, is het beperkte aanbod. Bitcoin is ontworpen om een deflatoire valuta te zijn met een totaal aanbod dat nooit hoger zal zijn dan 21 miljoen. Om dat te bereiken daalt de block reward voor Bitcoin miners met de helft en dit iedere 210.000 blocks of ongeveer om de vier jaar. Tot nu toe zijn er twee halving events geweest en na elke halving event wordt de koers van Bitcoin aanzienlijk hoger, dit voor een zeer geruime tijd met een sterke weerstand. Het zal deze keer wellicht nog spectaculairder worden.

Na de eerste Bitcoin halving op 28 november 2012, daalde de koers van Bitcoin wel met de helft, maar de prijs herstelde zich snel en bleef

daarna boven het $1250 niveau. Een jaar na het tweede Bitcoin halving-event op 9 juli 2016, begon Bitcoin zijn historische bull-run naar de $20.000, waardoor het de beste investering in de wereldgeschiedenis werd. Met al meer dan 80% van het totale Bitcoin-aanbod dat reeds gemined is, zal elke nieuw halving-event het beperkte aanbod van Bitcoin accentueren, de veiligste cryptocurrency blockchain.

Bitcoin heeft deze lente de Golden cross gemaakt.

Een golden cross wordt gevormd wanneer het 50-daags moving average van de prijs het 200-daags moving average van een effect overstijgt door een belangrijke weerstandslijn te overschrijden. De marktkijkers zien een golden cross als een sterk bull signaal. De Bitcoin prijs vormde een golden cross op 22 april, na een drie weken durende bull-run die op 2 april werd beïnvloed door een whale-achtige aankoop. In de afgelopen 21 dagen, sinds de golden cross op de grafieken, is de koers van Bitcoin met 42% gestegen.

Moving Averages worden gebruikt door beleggers en securities traders in de technische analyse omdat ze een goed idee geven voor de onderliggende fundamentals en een uitgebreider zwaartepunt van de markt. Door de relatieve moving averages van tijdsperiodes van verschillende grootte te vergelijken, filteren securities analisten het lawaai dat wordt veroorzaakt door willekeurigheid, chaos en zenuwen uit de markt. Dit marktsignaal onthult dus sterke marktfundamentele factoren die ten grondslag liggen aan de koersstijging van Bitcoin.

Stijging van het transactievolulme

Het is niet alleen Bitcoin’s prijs die de laatste tijd enorm omhoog schoot, ook het Bitcoin-transactievolume is in de huidige bull-run erg groot gebleken. Whales verplaatsen enorme hoeveelheden van de coin en ze verkopen het ook niet. Velen kopen en velen halen hun Bitcoin van de exchanges en verplaatsen deze naar onbekende wallets. Dit is een stap om Bitcoin te consolideren en vast te houden, niet om het te verkopen of te traden voor andere coins.

De huidige bull-run werd beïnvloed door een whale-achtige aankoop van 20.000 BTC voor $100 miljoen USD op 2 april. Het aankooporder werd uitgevoerd via een algoritme over drie exhanges: Coinbase, Kraken en Bitstamp.

Sindsdien hebben whales, toen de bitcoinprijs meteorische weg omhoog ging, enorme hoeveelheden Bitcoin van de exchanges afgeschermd. In een periode van 24 uur, uit de 20 grootste transacties in de blockchain, hebben slechts twee ervan geld uit een onbekende wallet naar de exchanges verplaatst. De rest verplaatste enorme hoeveelheden Bitcoin van de exchanges, of van de ene onbekende wallet naar de andere.

Er zijn een record aantal Botcoin-houders.

De Bitcoin-accumulatie is hoog in 2019. De vraag van institutionele en whale-size investors, dagelijks zijn er mensen die hun geld sparen of beleggen in Bitcoin en mensen in ontwikkelingslanden met volatiele valuta’s zijn op dit moment onverzadigbaar. Maar zelfs als steeds meer mensen Bitcoin kopen, waardoor de bitcoinprijs in 2019 steeds hoger komt te staan, verkopen steeds minder mensen Bitcoin om hun winst te nemen. Met de onbestede transactie-output die nieuwe records heeft bereikt, is het aantal Bitcoin hodlers op een historisch hoogtepunt.

Dit is niet het marktgedrag van speculanten die snel rijk willen worden. Er zouden meer mensen zijn die zich op dit moment verkopen om winst te maken. In plaats daarvan houden mensen hun kostbare Bitcoin zeer goed vast.

Dit toont het niveau van vertrouwen aan van de vraag naar bitcoin als een long-term store of appreciated value.

De onveranderlijke deflatoire economie die inherent is aan het bitcoinontwerp, samen met het volledig ongeëvenaarde netwerkeffect, de omvang en de veiligheid van de blockchain, hebben precies datgene gedaan wat Satoshi Nakamoto in gedachten had. De Bitcoin ontwikkelaars wisten dat de opkomende valuta deze voorsprong nodig zou hebben om uit te groeien tot een levensvatbaar en vervolgens onkwetsbaar netwerk der blockchains.

What's your reaction?

Leave a comment