5 redenen waarom Bitcoin zo sterk is gestegen!

Als je een crypto-trader bent, lijken de gebeurtenissen van de laatste dagen veel op 2017, het jaar dat Bitcoin en Altcoins de wereld overspoelden met een verbazingwekkende opbrengst. De onverwachte en aanhoudende uitbraak van Bitcoin heeft een gevoel van paniek gecreëerd bij de mensen, die er niet in slaagden om zich tijdens de bearmarkt te accumuleren. De vrees om te missen, of FOMO, oefent een sterke aantrekkingskracht uit op marktdeelnemers die denken dat de dagen van de ultra-goedkope BTC  voorbij zijn.

We hebben de afgelopen dagen de markt geanalyseerd <<<(link van de wekelijkse update) en beleggers gewaarschuwd om niet te veel te investeren in de plotselinge crypto euforie. Wees gerust, Bitcoin zal in de nabije toekomst hoogstwaarschijnlijk een sterke terugval krijgen. Tenzij u aan BTC cost averaging doet, ongeacht de prijs, laat FOMO uw beslissingen niet bepalen. Aangezien mensen sterk zijn ingesteld op het ervaren van FOMO, zal dit niet gemakkelijk worden.

Dit alles is slechts een lange inleiding tot het belangrijkste onderwerp van dit artikel: Waarom is Bitcoin zo sterk toegenomen?

We hebben vijf hoofdredenen geïdentificeerd. Als u deze leest, hou er dan rekening mee dat de herstelfase al enkele maanden geleden werd geïntroduceerd, kort nadat de Bitcoin-bodem bereikt was. De groeiende institutionele interesse, het rendement van de retail traders en de extreem oververkochte omstandigheden hebben ons in staat gesteld om te concluderen dat de ‘crypto winter’ officieel voorbij is. De gebeurtenissen van de afgelopen maanden hebben ons alleen maar overtuigd dat het ergste achter de rug is.

Hier zijn de vijf belangrijkste redenen waarom Bitcoin een sterke stijging doormaakt:

1. Accumulatie!

In januari concludeerde wij dat 2019 het jaar van accumulatie voor Bitcoin zal zijn. Dit is precies wat we de afgelopen vier maanden hebben gezien. Zoals de volgende accumulatie/distributielijn (A/D) illustreert, bevindt Bitcoin zich sinds begin maart in een zware accumulatiefase.

BTCUSD Accumulatie/Distributie
Bitcoin bevindt zich in een zware accumulatiefase, volgens de A/D-indicator.

De A/D lijn, die cumulatief is, is in lockstep gestegen met de waarde van Bitcoin. Een stijgende A/D lijn bevestigt in wezen een stijgende trend. Het geeft ook aan dat er zich meer mensen accumuleren dan distribueren.

2. Onbestede Transacties

Zoals YouTuber Crypto Daily onlangs heeft aangegeven, is het aantal niet-bestede transactie-outputs op het Bitcoin-netwerk sterk gestegen tot recordhoogtes. In feite is het aantal niet-bestede transacties sinds midden 2018 in toenemende mate lineair verlopen en deze trend begon in januari van dit jaar te intensiveren. Dit betekent dat er minder mensen Bitcoin verkopen en dat er zich steeds meer kopers opbouwen en hun posities voor onbepaalde tijd vasthouden.

Onuitgegeven transactie-output van Bitcoin. De niet-bestede Bitcoin-output blijft stijgen, waardoor meer houders en minder verkopers worden gesignaleerd.

3. Whales

Hoewel Bitcoin al sinds begin 2019 in accumulatie is, is het een mysterieuze Bitcoin whale die begin april een 20% rally heeft uitgelokt. De whales hebben de laatste twee maanden grote bedragen aan Bitcoin overgemaakt. De resultaten van de cryptocurrency over die periode suggereert dat de “oversized holders” zijn uitgegroeid tot netto kopers in plaats van verkopers.

Het was niet altijd duidelijk in hoeverre de whales kopers zouden kunnen worden in plaats van verkopers.

Lees ook – Zullen whales Bitcoin gaan “pumpen”?

Twitter-gebruiker Whale Alert heeft de afgelopen 24 uur al honderdduizenden BTC’s in beweging gemeld. Volgens Chepicap, hebben whales zo’n 167.000 BTC (122 miljoen dollar) verplaatst in een tijdspanne van slechts twee uur. Zou er nog een whale pump onderweg zijn? Dat zullen we moeten afwachten.

4. Bitcoin dominantie

De parabolische stijging van Bitcoin ging gepaard met een sterke stijging van de zogenaamde dominantiegraad, die verwijst naar het procentuele aandeel van BTC in de cryptomarkt. De dominantiegraad van Bitcoin bereikte op zondag een piek van 59,4%, het hoogste sinds december 2017. Dit betekent dat de deelnemers aan het crypto ecosysteem zijn overgeschakeld van altcoins naar Bitcoin, en dit met meer intensiteit.

De eb en vloed van de crypto-markt kan worden weergegeven door de Bitcoin dominantie-index.

Betekent dit dat Altcoins en tokens uit het ecosysteem worden gezuiverd? Helemaal niet.

De cryptomarkt doorloopt trends en cycli, waarvan sommige een voorkeur hebben voor Altcoins en tokens, terwijl andere een grotere voorkeur lijken te hebben voor Bitcoin. In feite is de dominantie van Bitcoin in maart kortstondig gedaald tot onder de 50% toen het aantal altcoins en tokens sterk toenam. Litecoin (LTC), bitcoin cash (BCH) en Binance Coin (BNB) waren in het eerste kwartaal de belangrijkste leiders op het gebied van large-caps. Small-caps zoals Basic Attention Token (BAT) en Tezos (XTZ) presteerden ook sterk.

Terwijl de cyclus terug gekeerd lijkt te zijn ten gunste van Bitcoin, krijgen altcoins en tokens eindelijk een stukje van de actiefase mee.

5. Niet gecorreleerd met de wereldwijde markt

Vorige week meldde Hacked in hoeverre bitcoin het beter heeft gedaan dan andere belangrijke asset classes. Na de laatste stijging heeft Bitcoin maar liefst 87% in het afgelopen jaar teruggevonden. Er is geen andere belangrijke asset class die nog maar in de buurt komt – niet van aandelen, obligaties, ruwe olie of zelfs magere varkens.

Zoals een analist onlangs op CCN zei, is het herstel van de Bitcoin het gevolg van de toegenomen politieke en economische onrust die de wereldeconomie confronteert. De VS-China handelsoorlog is slechts het topje van de ijsberg.

Het Internationaal Monetair Fonds, World Bank en Organisation of Economic Cooperation and Development hebben allemaal hun verwachtingen over de wereldwijde economische groei naar beneden bijgesteld. De centrale banken in Europa, Noord-Amerika en Azië hebben hun monetair beleid moeten heroverwegen, omdat er signalen waren van een vertragende groei en deflatie.

Daartegenover staat dat de Bitcoin zijn waarde als niet-correctionele asset class heeft bewezen. Beleggers hebben er in principe vertrouwen in dat Bitcoin wordt gebruikt als een store of value ter bescherming tegen de wereldwijde volatiliteit.

Bitcoin’s safe haven status is zo sterk dat het er ook in geslaagd is om de vervelende krantenkoppen binnen de Cryptocurrency industrie van zich af te schudden. Deze verandering in het beleggerssentiment valt niet te negeren bij de evaluatie van de huidige bull trend.

De winnaars van onze Nano Ledger-S giveaway zijn bekend!

Proficiat Peter Verhoeven en Bruno van Wettere!

What's your reaction?

Leave a comment