5 zaken waar je rekening dient mee te houden in 2019

Iets meer dan tien jaar na haar ontstaan, bevindt de cryptocurrency en de blockchain zich nog steeds in de beginfase van haar ontwikkeling.

Dat mag echter niet worden opgevat als een teken van trage vooruitgang. Integendeel, de blockchain evolueert zeer snel – zo snel dat we nu al beginnen af te wijken van de oude normen, methoden en praktijken, zelfs degenen die zeer recentelijk zijn ontstaan.

Hier zijn vijf trends om in 2019 naar uit te kijken.

Bullshit kunstenaars zullen blijven evolueren

Als je lang genoeg door cryptocurrency websites en whitepapers graaft, begin je bepaalde trends op te merken. Er was een tijd wanneer alles wat gepaard ging met de lancering van een cryptocurrency bestond uit een bitcointalk forum aankondiging en enkele Github links.

In 2017 was het paradigma geëvolueerd tot een plek waar je geen snazzy website had, vol met “edgy-looking space-age” graphics, vergezeld van passende links naar dertig pagina’s whitepapers en de LinkedIn profielen van verschillende onbekende Aziatische tech-genieën – in de ogen van de gemiddelde ICO investeerder was dit waarschijnlijk niet erg gebruikelijk.

Toch lijkt die trend in 2019 alweer te evolueren. Steeds meer nieuwe projecten wijken af van het standaardmodel in een poging om zich te onderscheiden van de massa. Nu, in plaats van dev groepen die concurreren om de langste whitepaper te hebben, concurreren ze om de kortste te hebben.

One-pagers komen steeds vaker voor, net als het gebruik van filmpjes. De animaties en grafieken worden steeds verder ontwikkeld om investeerders aan te trekken en te informeren zonder het gebruik van tekst en één nieuw project werd zelfs gelanceerd met twee edities van een manga comic die de use-case ervan toelichtte.Dit klinkt op het eerste gezicht misschien aardig, maar we vermoeden dat het alleen maar zal dienen om het onderscheid tussen echte projecten en shitcoins in de nabije toekomst te verdoezelen en het nog moeilijker zal maken om onderscheid te maken ertussen. Het aantal ICO investeringen zonk als een steen aan het einde van 2018, maar de mogelijke opbrengst voor hebzuchtige teamleden volstaat nog steeds om duizenden dollars op te halen voor een uitgebreide branding/PR campagne.

Crypto zal sterven!

Het cryptografische landschap is voortdurend in beweging en een snaphot op CoinMarketCap uit 2014 laat de wispelturige aard van de altcoin markt zien. Slechts drie coins uit de top 50 van 2014 bevinden zich nog steeds in de top 100 – Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC) en XRP (XRP).

Alleen al in het afgelopen jaar hebben tal van coins hun status in de top honderd verloren, zoals Syscoin (SYS), CyberMiles (CMT), Iconomi (ICN) – en RChain (RHOC), die sinds januari 2018 met meer dan 99% zijn gedaald.

In 2019 kunnen we misschien verbaasd zijn dat we constateren dat sommige grote spelers aan de zijlijn staan en de redenen daarvoor kunnen veelzijdig zijn. Als de markt blijft dalen zoals de laatste tijd, dan kunnen de stimulansstructuren van veel grote altcoins worden gedwongen om zware stress-tests te doorstaan.

EOS (EOS) is bijvoorbeeld al bijna een onrendabele onderneming voor de blockproducenten. Ondertussen zijn de mining-rewards voor belangrijke coins als Ethereum (ETH) en Bitcoin al zodanig gedaald dat alle, behalve de grootste miningpools zijn omgekomen.

Dalende marktprijzen kunnen voor veel grote spelers doemscenario’s met zich meebrengen, maar om een positieve draai aan de zaak te geven: we moeten de bear-markt als een factor van natuurlijke selectie beschouwen – het zal ons in staat stellen om in real time te zien wat werkt, wat niet werkt en waar we de komende jaren op moeten letten.

De sec zal de koppen bijeensteken

Toen SEC-voorzitter Jim Clayton afgelopen november het onderwerp cryptocurrency ter sprake bracht, was hij glashelder over de juridische status van Bitcoin, namelijk dat BTC niet onder de categorie van een security valt.

Maar dat kan niet gezegd worden voor alle coins en tokens die er zijn en op basis van Clayton’s opmerkingen is de kans groot dat de typische houder in het bezit is van ten minste één security uitgiftedatum:

“Veel van de ICO’s die je ziet en waarover je praat, zijn securities. En als u effecten gaat aanbieden of verkopen, moet u dit doen in overeenstemming met de wetgeving. We zijn daar duidelijk over geweest, de recente acties hebben verder benadrukt dat onze security wetgeving van toepassing is op de ICO-ruimte…..”.

Om te zeggen dat we nog steeds in het wilde westen van de crypto ruimte zijn is een understatement en de SEC zal veel potentiële doelen hebben wanneer ze uiteindelijk besluiten om hun stap te maken.

Blockchain zal slagen

Blockchain en cryptocurrency blijken twee zeer verschillende dingen te zijn. Het ene is gehuld in mysterie, taboe en FUD, terwijl het andere zich ontwikkelt tot de kern van de digitale, financiële infrastructuur.

Andreas Antonopoulos waarschuwde in 2014 voor de groeiende belangstelling van de financiële top voor de blockchain (zonder crypto). En op 29 januari 2019 riep de voorzitter van het wereldwijde onderzoek voor JPMorgan Chase, Joyce Chang, op om de blockchain nog meer te isoleren van cryptocurrency, wat zij beschouwt als een kennelijke mislukking door een gebrek aan merchant adoptie en dalende trade volumes. Ze vertelde Bloomberg:

“Het is moeilijk geweest om door de regelgevende kwesties (aanhalend gebrek aan ETF goedkeuring) te komen. Het is noodzakelijk om blockchain van crypto te scheiden. Er is vooruitgang geboekt op blockchain – er zijn succesvolle use-cases.

Besteed ook aandacht aan de hybride platformen

De laatste zes maanden van 2018 werden gekenmerkt door de stijging van XRP op basis van de marktkapitalisatie, die gevoed werd door talrijke partnerschappen met de belangrijkste bankinstellingen.

Maar het is wel belangrijk om te weten dat een groot deel van de XRP hype trein het gevolg was van de invoering van xCurrent – een semi-centrale blockchain betaalservice die volledig losstaat van XRP.

Eveneens, één van de belangrijkste nieuwtjes van 2019 tot nu toe – wat genoeg is om op CNBC met Ran Neu-Ner in de kijker te komen – was de lancering van het BitTorrent Token (BTT). Maar zoals de oprichter van Tron Justin Sun uiteindelijk bekendmaakte, zullen BTT betalingen ook gebruik maken van ‘hybride betaalkanalen’ buiten de Tron blockchain.

Bovendien zou de ontwikkelaar van online-gaming juggernaut Fortnite in 2018 alleen al meer dan 3 miljard dollar aan winst hebben gemaakt. Al deze in-game V-Bucks transacties werden uitgevoerd zonder een gedecentraliseerd, gedistribueerd grootboek en zijn mogelijk een teken dat de bloeiende digitale betalingsindustrie door kan gaan met het doorzetten van de groei, misschien zelfs zonder een blockchain.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment