6 Altcoins om een passief-inkomen mee te genereren!

Proof-of-Stake (PoS) biedt een alternatief voor de traditionele blockchain mining, waarmee gebruikers een passief inkomen kunnen genereren uit hun cryptocurrency investeringen.

Lees: Wat is Proof-of-Stake?

Zoals onlangs behandeld op Trade.be, zijn er verschillende veelbelovende PoS projecten, die het potentieel hebben om het Crypto-landschap te “ontwrichten”. Laten we intussen eens kijken naar zes van de beste actuele altcoins die kunnen helpen om een passief inkomen te genereren door ze te “staken”.

Passief inkomen: Hoge ROI Proof-of-Stake Coins (POS)

NEO (NEO)

Het project, dat in 2016 begon als Antshares, werd uiteindelijk omgevormd tot NEO en is sindsdien gaan concurreren als een top tien cryptocurrency. Ondertussen heeft NEO meerdere tokens gelanceerd op hun platform, waarvan er 26 actief verhandeld worden op CoinMarketCap.

Naast airdrops krijgen houders van NEO’s ook gratis gas (GAS) omdat ze hun coins in een cold storage of in een geschikte wallet bewaren. De optie om GAS te verdienen door uw NEO in een cold storage te bewaren, zorgt voor een eenvoudigere optie dan de meeste andere als het gaat om passief inkomen.

Het rendement voor NEO-houders was in oktober 2018 zelfs 7%. Dat was vóór de val van de coins prijs (zoals bij de meeste), samen met de stakingdividenden en de GAS-prijs.

NEO staking winstgevendheid

Op dit moment kan een NEO-houder ongeveer een rendement van 2,94% verwachten in de vorm van GAS. Er is slechts één NEO-coin nodig om te beginnen met het genereren van gratis GAS, en aangezien er geen maximum is ingesteld, is het NEO/GAS-pair net zo waardevast als enkele van de allerbeste hoge-rente spaarrekeningen.

Het verschil is dat NEO geen maandelijkse of jaarlijkse maximumbijdrage vraagt, en na het in december een dieptepunt van achttien maanden heeft bereikt, lijkt de waarde van beide coins nu terug te stijgen.

Ontology (ONT)

Net als bij NEO, hoeft uw wallet tijdens het staking proces niet live of online te zijn om beloningen te ontvangen. Gewoon uw ONT in de juiste wallet houden, zoals de oorspronkelijke OWallet, is genoeg om te beginnen met het genereren van gratis ONG – ook wel bekend als Ontology Gas.

Zoals de naam al doet vermoeden, wordt ONG op dezelfde manier gebruikt als ‘gas’ bij Ethereum – en fungeert het als vergoeding voor transacties en token creaties. De accumulatie van die ONG-tarieven worden vervolgens verdeeld onder ONT-houders die hun coins staken.

Bij elk block worden vijf ONG’s gecreëerd, die volgens de Ontology blockchain explorer om de paar seconden ontstaan. Dit komt bovenop het huidige daggemiddelde van 58 ONG’s die dagelijks via netwerktransacties worden verzameld.

De ONG-tokens worden ongeveer op $0,60 gewaardeerd – een stijging van bijna 200% in vergelijking met de lage koers van december ($0,20). De prijs van Ontology-tokens verviervoudigde in die tijd en dat betekent dat stakers ook twee keer zo veel profijt hebben gehad in de verhouding tussen ONT/ONG.

Ontology staking winstgevendheid

Ontology staking kan pas gedaan worden met een minimum buy-in van 500 ONT – op dit moment ongeveer $656 . Als tegenprestatie voor het staken van deze 500 coins ontvangt u een jaarlijks rendement van 3,73%.

Houd het rendement van de “ONG staking return” in de gaten, want dit is afhankelijk van de Ontology-prijs (de basis coin). Ontology is begonnen als een gratis airdrop die begin 2018 aan de NEO-houders werd toegekend, en onlangs overtrof het zijn eigen “moedercoin” volgens marktkapitalisatie. Een investering in NEO zou in 2016 dus drie generaties van vrij gegenereerde cryptocurrencies hebben opgeleverd: NEO-gas, ontology en ontology-gas.

Decred (DCR)

Oké, nu hebben we het over groot geld. Staken met Decred biedt momenteel een jaarlijks rendement van 10,79%. Het knelpunt hier is dat er een minimum staking vereiste is van 118.56 DCR – wat op dit moment overeenkomt met $2.451.

In tegenstelling tot de hierboven genoemde coins, vereist Decred permanent een online staking wallet die 24 op 7 moet draaien. Het proces is ingewikkeld voor de niet-technische gebruiker en omvat het gebruik van een Decred-specifieke command-line interface.

Voor de gebruikers die nog steeds graag DCR willen staken maar zonder het technische gedoe, bestaan er ook staking pools waar ze hun geld uitgeven aan de Voting Service Providers (VSP). Deze VSP’s draaien 24 op 7 Decred nodes en zullen tegen een kleine vergoeding uw aandeel beheren. Doordat er multi-sig-wallets worden gebruikt in het proces, hebben de VSP’s nooit toegang tot uw fondsen.

Decred Staking Winstgevendheid

Als u het minimum stake bedrag van $2.451 kunt neerleggen, en zelf een 24/7 Decred wallet kunt opzetten, dan is het rendement van 10,79% zeer aantrekkelijk.

Zo niet, dan is er altijd de optie om met een VSP te staken, wat kan worden gedaan vanuit de officiële Decred wallet. Reputatie is altijd een belangrijke factor als het gaat over waar u uw geld in wilt investeren. Gelukkig profiteert Decred  van een goede reputatie, en kent het een stijgende positie in de top dertig van coins per marktkapitalisatie.

PivX (PIVX)

Net als bij Decred biedt PivX een mooie bonus in lijn met de meeste masternodes. PIVX stakers kunnen momenteel een jaarlijks rendement van 8,85% verwachten, zonder dat er een minimale buy-in vereist is. (Vergelijk dit met de PivX masternode, die 10.000 PIVX nodig heeft om op te zetten).

Om het volledige voordeel van PIVX staking te verkrijgen moet je altijd een actieve wallet draaiende houden. Als dit iets is wat u wilt doen, dan kunt u ook kijken naar de PIVX’s privé staking functie, zodat gebruikers anoniem kunnen blijven terwijl ze coins verdienen. De staking beloning voor privé staken (bekend als zPIV staking) is zelfs nog hoger dan normaal (11%), en het kan de moeite waard zijn om te leren hoe je een actieve wallet draaiende kunt houden.

PivX Staking Winstgevendheid

PivX is zeer winstgevend om te staken, maar het is moeilijk en vereist een 24 op 7 connectiviteit. Let er ook op dat door het beveiligingsmechanisme de block payouts op PivX onderhevig zijn aan een zekere “willekeurigheid”. Dit betekent dat de genoemde ROI moet worden beschouwd als een “vermoedelijk gemiddelde”, en niet als een vast percentage.

Qtum (QTUM)

Momenteel gerangschikt op de 27e plaats in CoinMarketCap: Qtum houders kunnen op dit moment een jaarlijkse ROI van 5,99% verwachten. Net als bij PivX, worden staking beloningen in de vorm van een “willekeurigheid” gegeven om zo de veiligheid te verhogen, waardoor de uitbetalingen vrijwel nooit regelmatig plaatsvinden.

Qtum staking vereist geen minimum bedrag. De blocktijden zijn elke paar minuten op basis van het 30-daags gewogen gemiddelde, en er zijn 4 QTUM bij ieder block. Er komen nog eens 2 QTUM bij als kosten op basis van het vorige maandgemiddelde.

Qtum staking kan worden gedaan vanuit de Qtum Core Wallet, QT Wallet, of kan worden ingesteld via de command-line interface voor de meer technische gebruikers. Wallets moeten 24 op 7 draaien, maar de hardware vereisten zijn zo minimaal dat het kan worden gedaan met een smartphone.

Qtum staking winstgevendheid

Voor het inzetten van iets meer dan $100 aan QTUM kunt u een jaarlijks rendement van $6 verwachten. In de praktijk zal dat lichtjes fluctueren.

Lisk (LSK)

Deze drie jaar oude blockchain bood in het derde kwartaal van 2018 passieve beloningen tot wel 10% aan. Nu kunnen LSK-houders die ervoor kiezen om hun fondsen te staken, een redelijke 3,76% verwachten (volgens de meest recente beschikbare informatie).

Net als sommige anderen op deze lijst gebruikt Lisk een delegated Proof-of-Stake (dPoS) systeem waarbij slechts 101 ‘afgevaardigden’ verantwoordelijk zijn voor het maken van blocks op eender welk moment. Vaste gebruikers zoals wijzelf zouden dan onze fondsen overdragen aan deze zogenaamde 101 “block forgers”, en in ruil daarvoor verdelen ze de block rewards terug onder de stakers.

EarnLisk.com toont een lijst van de actuele afgevaardigden en het aandeel van de block rewards die zij bereid zijn te verdelen in ruil voor uw staking. Het staking/delegatie proces kan gedaan worden vanuit de officiële Lisk web wallet, of vanuit de Lisk Nano wallet.

Lisk staking winstgevendheid

Er is minimum van 10 LSK nodig om de staking rewards te activeren. Een staking van $100 geeft $3.76 terug tegen de huidige jaarlijkse rentevoet.

Dit is niet het hoogste passieve inkomen onder de coins van deze lijst, maar Lisk geeft wel al drie jaar een mooie stabiliteit – een factor die waardevoller kan zijn dan een paar extra winstgevende percentages.

Conclusie

Er zijn op dit moment nog tal van andere PoS-coins in gebruik, waarvan enkelen een rendement leveren dat twee of zelfs drie hoger is dan degenen in deze lijst. Wij hebben ervoor gekozen om deze voorlopig buiten beschouwing te laten, omdat, net als bij masternode rewards, hoge rendementen vaak nog steeds hogere risico’s met zich meebrengen.

Proof-of-Stake is uiteindelijk een “mes dat langs twee kanten snijdt”. In ruil voor het vertrouwen dat je in het netwerk stelt, krijg je financieel voordeel, en het netwerk blijft daardoor draaien. De reputatie van coins is dus net zo belangrijk als de aangeprezen ROI.

Het staken van coins via desktop, mobile of zelfs hardware wallets geeft de gemiddelde gebruiker toegang tot het soort passieve cryptocurrency inkomsten dat voorheen alleen beschikbaar was voor miners, en later – node en masternode operators.

In tegenstelling tot miners en masternode-beheerders, vereist het verdienen via Proof-of-Stake geen buitensporige opstartkosten (tenzij een hoog minimuminzet vereist is, zoals bij Decred), waardoor er minder elektriciteit wordt opgeslorpt dan met Proof-of-Work.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment