6 tips die je kunnen helpen bij een bear market!

Cryptocurrencies zijn vorig jaar net uit de verwoede greep van de dalende markt 2014-2017 verdwenen. Het traject voor blockchain- en gedistribueerde grootboektechnologieën is sindsdien alleen maar opwaarts gegaan, maar dit jaar zien we meer en meer een enorme dip in deze markt. Het is niet ongewoon voor de markt om te crashen met 30-40% in de ongereguleerde, volatiele en relatief laag volume paradigma van de cryptocurrencies. Het is moeilijk om niets te doen als je je portefeuille in de loop van een week met 60% ziet dalen of duizenden dollars verliest als je uit bed wakker wordt. Dus hier zijn zes dingen die we u kunnen meegeven als tip, dit is geen financieel advies!

1. Ga naar buiten, leef je leven en vergeet dat crypto bestaat!

De grootste fout die mensen maken is dat ze worden opgeslokt door de onophoudelijke candles van de daytrading. Trendanalyse maken, deelnemen aan pump and dumps of gewoon met een golf meegaan om een paar procent winst te maken (swing trading). Hoewel er experts zijn die dit op een duurzame manier kunnen doen, zoals op elke markt, hebben de algoritmes (bots) die zijn opgezet voor arbitrage en handel tegen lage prijzen ervoor gezorgd dat de gemiddelde belegger geen kans maakt.

In een bear market kan het misschien beter zijn om je gedachten uit cryptocurrencies te laten, want het long-term traject voor deze technologie heeft slechts één richting en dat is omhoog. De details van short-term bewegingen zijn alleen belangrijk als je hier niet bent voor de long-term.

2."Buy the dip"

Tether (USDT) is een crypto munt die als functie heeft om slechts één ding te doen – een dollar waard zijn. Dit is nuttig in de vluchtige wereld van crypto, aangezien u het op elk moment kunt ruilen en er zeker van kunt zijn dat het zijn waarde heeft. Klinkt geweldig, toch? Nou, tether is niet zonder zijn vele problemen.

Tether is een project van dezelfde groep mensen die één van de grootste exchanges ter wereld runnen, Bitfinex. Er worden bijna om de andere dag honderden miljoenen tethers gedrukt. Ze streven naar een dollarreserve voor alle Tethers in omloop, maar heeft Bitfinex echt een dollarreserve van meer dan 1,7 miljard dollar? Dat zet je echt aan het denken…

Totdat tether ervoor zorgt dat de cryptomarkt crasht zonder hoop op herstel in een hellevuur dat erger is dan Mt. Gox, kun je het gebruiken als een tijdelijke opslag van rijkdom tussen de wilde schommelingen van cryptocurrencies. Verkoop je coins, koop tether, wacht tot de markt nog wat verder inzakt en koop dan terug. De meeste grote exchanges hebben een USDT paring voor populaire cryptocurrencies (Binance heeft het meeste volume). Dit is een gemakkelijke manier om de coins dat u bezit in een dalende markt te verhogen zonder dat u uit de exchange hoeft te stappen. Zo betaal je geen hoge transactiekosten om om te zetten naar fiat.

Maar er is meer…

Ondertussen maakt de exchange Bittrex ook al gebruik van USD pairs, het is de eerste exchange die dit introduceerde. Ondertussen, zijn er meerdere exchanges die ook volop bezig zijn om het USD pair te kunnen implementeren.

Binance is er één van, het is één van de grootste cryptocurrency exchanges in de wereld. De exchange zal zijn nieuwe basis op Malta gebruiken om de nieuwe dienst te introduceren.

Bloomberg publiceerde eerst het nieuws na een interview met Zhao Changpeng, CEO van Binance. Hoewel in het verslag alleen melding werd gemaakt van de introductie van nieuwe fiatparen, werd in een ander verslag van CoinTelegraph gezegd dat de exchange de nieuwe “pair” niet op zijn bestaande platform zal listen. In plaats daarvan zal het een nieuw platform lanceren om de nieuwe crypto-fiat pair te gaan gebruiken.

Buiten Binance zijn er nog exchanges die er volop mee bezig zijn

3. Shorten op de markt

De meeste mensen in de crypto geloven dat HODLing de enige strategie is. Deze mentaliteit consolideerde zich na de rally van 2017 en veel mensen hopen op een terugkeer van hetzelfde in de nabije toekomst. Terwijl de crypto weer zal opleven, kunt u veel kansen missen via blind HODLing. Om in de markt te overleven, moet je leren hoe je moet verkopen wanneer er zich duidelijke kansen voordoen om de markt te shorten. Door de markt op het juiste moment te schorten kun je veel geld verdienen aan een bear-run. De truc is om de emotionele gehechtheid die de meeste mensen hebben in individuele coins en de handel gebaseerd op logica te laten vallen.

Shorting kort samengevat:

In theorie werkt short verkopen zo: Laten we zeggen dat de prijs van bitcoin $10.000 per BTC is. Je denkt dat de BTC-markt nu elke dag kan gaan crashen. Je leent 1 BTC van je vriend en verkoopt het onmiddellijk, waardoor je jouw vriend 1BTC zou moeten betalen. Een week later crasht de BTC-markt tot $10 per BTC. Dus je koopt 1 BTC voor $10 en betaalt de schuld terug aan je vriend, waardoor je dus gewoon hebt geprofiteerd van het verschil van $9.990. U heeft zoals ze zeggen “short verkocht”.

In de praktijk: Waarschijnlijk zal u moeite hebben om een vriend te vinden waarmee u een bitcoin kunt lenen en waar u precies evenveel bitcoin voor betaald krijgt. Hier volgen enkele voorbeelden van basistransacties, gerangschikt volgens de toenemende complexiteit van de beleggingsstrategie.

Praktische voorbeelden hiervan:

Wedden – Of het nu door middel van een slim contract, een escrow of met een vriend, u kunt wedden met iemand dat de prijs van een cryptocurrency zal crashen. Dit is waarschijnlijk de eenvoudigste manier om een cryptocvaluta te verkopen.

Prediction Markets – Deze zijn zeer vergelijkbaar met gokken of wedden, in die zin kan je voorspellen wat de prijs van een cryptocurrency zal doen en als je gelijk hebt binnen een bepaalde marge dan zul je er geld voor ontvangen. Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Augur,Stox,Cultivatelabs

Margin Trading – Dit betekent dat u geld kunt lenen van een exchange om cryptocurrency te kopen. Het idee is dat u cryptocurrencies van een exchange leent, dan verkoopt u het, en het na marktcrashes terugkoopt. Meestal is er wat rente of een hefboomwerking aan de lening verbonden. Enkele exchanges die dit doen zijn Bitmex, Poloniex, Bitfinex.

Futures – Bitcoin heeft nu een futuresmarkt. Op deze markten hebben de koper en de verkoper afgesproken om bitcoin in de toekomst tegen een vaste prijs te traden. Eén persoon zou bijvoorbeeld kunnen overeenkomen om nog eens 1 bitcoin te verkopen voor 1.000 dollar in 1 jaar. Als de markt crasht en de prijs van bitcoin gaat naar $1, dan heeft de persoon die de bitcoin verkoopt $999 verdiend, omdat de andere persoon akkoord gaat om voor $1.000 te kopen. Het spreekt voor zich dat als in plaats daarvan, de prijs steeg tot $2.000 hij net $1.000 verloor.

4. Blue chip cryptocurrencies

Blue chip cryptocurrencies zijn de coins die al een tijdje bestaan, die goed zijn ingeburgerd met lange termijn roadmaps en die een hoge marktliquiditeit hebben. Een andere manier te zeggen dat deze coins veiligere cryptocurrencies zijn, hoewel ze zich op één van de meest volatiele en risicovolle markten van onze generatie bevinden.

Het parkeren van uw geld in stabiele coins zoals monero, ethereum en neo geeft u een betere kans om te overleven in een bear market maar het geeft geen garantie. Vergeet niet, de cryptocurrency markt is bullish op long-term met een aantal short-term hoogtepunten en dieptepunten. De stabiliteit die deze coins bieden door een hogere marktkapitalisatie en een hoog tradingsvolume, kan ervoor zorgen dat u de storm doorstaat.

5. Kopen een aantal grote coins met korting

We hebben allemaal al gehoord van de beroemde quote van Warren Buffet: Wees bang als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen bang zijn.

Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful warren buffet

Hoewel de heer Buffet niet in cryptocurrencies gelooft en gedeeltelijk gelijk heeft, is de markt zeker in een bubble (elke startup die in 2017 een ICO deed, strijkt al snel tientallen miljoenen dollars op zonder dat ze effectief tokens waren), maar zijn basisadvies is nog steeds waar. In een bear market is het de beste tijd om voor weinig geld coins te kopen. Op dit moment beweegt de hele wereld van de cryptocurrency zich naar de gril en de verbeelding van Bitcoin – als Bitcoin daalt, daalt meestal ook elke andere coin. Maar de fundamenten van veel van deze grote projecten veranderen niet. Sommige van de meest veelbelovende cryptocurrencies hebben een langetermijnvisie die veel tijd zullen nodig hebben, dus een dalende markt is de beste tijd om deze in te kopen.

6. Schaaf uw onderzoeks- en projectfundamentals bij

Zelfs in een dalende markt zullen de blockchain en de smart contractprojecten de technologie blijven hervormen. De interactie met automatisering, machine learning en artificial intelligence zal bedrijven in staat stellen om met minder middelen meer waarde te creëren. Dat is de richting die de markt opgaat. Betrouwbare decentrale toepassingen, goedkope waardeoverdracht en het overbruggen van de wereldmarkt zijn slechts een paar modewoorden die letterlijk plaatsvinden op dit moment. Wie weet wat voor soort cryptocurrency buzzwords we over 2-3 jaar zullen schrijven.

Feit is dat innovatie niet wacht tot de markten groen worden. Ethereum was $1 in januari 2015, terwijl bitcoins een volledige gebruikersbasis van minder dan 1 miljoen wallets had en Mt. Gox  had Bitcoin afgemaakt waardoor de waarde van $1000 naar $250 ging. Terwijl handelaren, analisten en investeerders de volgende pieken bleven najagen, ontwikkelden zich tegelijkertijd innovatieve projecten.

Wanneer “candles” rood worden, stoppen de duizenden ontwikkelaars achter cryptocurrency projecten niet zomaar met hun werk. Daarom is het altijd belangrijk om te blijven onderzoeken; lees whitepapers, sluit je aan bij community’s en ga op zoek naar grote projecten. In de loop van 2018, zullen wij ook een artikel maken over de 10 dingen die je moet weten en die u zullen helpen om uw cryptocurrency onderzoek zelf te doen.

Tot slot

Het is belangrijk om de noodzaak van de rode dagen te beseffen om de dagen in het groen te laten ontstaan. Zonder de $152 zou er nooit een $ 20.000 zijn geweest. Uiteindelijk blijven bear markets eng. Dit zijn tenslotte uw zuurverdiende centen. Het is heel begrijpelijk om te freaken als je ziet dat je geld begint weg te smelten als sneeuw voor de zon. Zolang je niet vergeet om niet aan “panic sell” te doen, dan zul je eigenlijk geen geld verliezen. Begrijp dat blockchain technologie moet blijven bestaan en dat markten steeds minder schrikwekkend worden.

 

What's your reaction?

Leave a comment