7 Altcoin types die je moet bezitten voor de volgende bull-run!

Hoewel een opkomende vloed alle boten optilt, kan het verstandig zijn om te overwegen welk type van altcoins u kiest voor uw cryptocurrency portfolio voordat de volgende grote stijging aanbreekt.

De kans is groot dat de volgende crypto mega-pomp niet al te veel onderscheid maakt tussen Bitcoin Gold, Bitcoin Private en Bitcoin Diamond. Maar er bestaat nog steeds de duidelijke kans dat een kleine sector van de blockchain groep zal exploderen voordat de industrie als geheel volgt.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar een paar verschillende altcoin types, en waarom ze een plaatsje in uw portfolio zouden moeten hebben.

1. Privacy

Monero (XMR)

Monero is de meest logische keuze louter vanwege de bekendheid ervan, ondanks het feit dat de bekendheid ervan vaak het gevolg was van ”verkeerde” redenen bij het grote publiek. Sommige hardcore crypto-analysten bevestigen nog steeds dat Monero de enige crypto-coin is met een echte use-case; verwijzend naar de privacy.

Naast het aanbieden van privacy wordt Monero ook gebruikt als de favoriete valuta in geautomatiseerde miners die u vaak begroeten wanneer u een webpagina opent. Het idee van bot-miners die jouw rekenkracht opeisen heeft in het begin behoorlijk wat mensen geschokt, maar inmiddels begint de praktijk eruit te zien als een levensvatbaar vervangingsmiddel voor traditionele reclame.

 

Zcash (ZEC)

Na Monero staat Zcash op de 2e plaats als meest bekende privacy coin. Er zijn zelfs redenen om aan te nemen dat Zcash Monero zou kunnen inhalen tijdens de volgende bull-run.

Zoals beschreven in ons recent artikel Logisch redeneren kan je veel geld opleveren, zal de beschikbaarheid van coins een grote invloed hebben op wat wel en wat niet in omloop is. Bij deze coin is er een groot verschil tussen de laatste bull run en nu – namelijk dat Zcash nu wel op Coinbase Pro staat.

Monero staat niet op Coinbase Pro, en wij hebben nog niets vernomen over de suggestie dat dit zal gebeuren. Bovendien – en ondanks de lancering twee jaar later dan Monero – heeft ZEC al meer trading pairs op zijn naam staan dan XMR: 159 tegenover 121.

 

Mimblewimble / Grin (Wildcards)

Mimblewimble zou een game changer kunnen zijn, maar toen Grin (GRIN) als een steen zonk na de lancering in januari 2019, koelde het sentiment al snel af over het nieuwe privacy protocol. Wij nemen Mimblewimble en de bijbehorende coins op in de lijst puur vanwege de kans dat er tussen nu en de volgende bull run een grote ontwikkeling kan plaatsvinden.

De "banking" coins

XRP (XRP)

Ondanks het feit dat velen sceptisch staat tegenover XRP – zowel de beweringen van decentralisatie, als de kenmerken van zijn ontstaan en eigendom – is XRP zeker een grote speler in deze markt. Het is moeilijk om de populariteit van de munt te ontkennen, en de opeenstapeling van grote bancaire partnerschappen met Ripple Labs blijft het positieve sentiment van XRP bevorderen.

Stellar (XLM)

De recente adoptie van Stellar bij IBM om een wereldwijd remittancenetwerk voor bankinstellingen te creëren, lijkt veel op het gameplan van XRP. De waarheid is dat Stellar in meerdere varianten op deze lijst zou kunnen passen, maar XLM blijft ons verrassen met de reeks van adopties door grote internationale organisaties en blijft een voorvechter van de ‘Banking Coin’.

Beide coins zijn nu beschikbaar op Coinbase. XRP heeft twee keer zoveel handelsparen als XLM. We denken echter dat XLM op de lange termijn meer ruimte heeft om te groeien dan XRP.

De Gaming coins

Enjin-coin (ENJ)

Enjin Coin’s recente toevoeging aan de Samsung Galaxy S10 maakt het een no-brainer als we het hebben over gaming coins. De CEO van Enjin heeft zelfs geholpen bij het creëren van de nieuwe gaming-standaard ERC-1155 token – een token die alle niet-fungibiliteit van een ERC-721 token biedt zonder alle netwerkruimte van Ethereum in beslag te nemen, à la Cryptokitties.

Wax (WAX)

Wax is gefocust op het creëren van een wereldwijde gaming marktplaats waar in-game artikelen gekocht, verkocht en verhandeld kunnen worden. Zowel Wax als Enjin claimen bestaande netwerken met miljoenen actieve gebruikers, lang voor de voltooiing van hun respectievelijke roadmaps.

Beide zijn aanwezig op Bithumb, Upbit, Bittrex en HitBTC, maar alleen ENJ is momenteel beschikbaar op Binance.

De Internet of Things coins

IOTA (MIOTA)

IOTA (MIOTA) lijkt de pionier in deze categorie te zijn en heeft de reputatie om de eerste coin te zijn waar beleggers aan denken als ze iets van Internet-of-Things horen. Dat betekent niet dat de gemiddelde belegger die tijdens de volgende bull run zijn of haar geld erin zal steken, weet waar het bij IOTA allemaal om draait – ze zullen gewoon elke dag stijgende groene percentages zien en aannemen dat het een goede zaak is om erin te stappen.

IOTA had zijn ups en downs gedurende 2018, maar bleef tijdens de crypto winter aanwerven toen alle andere medewerkers werden ontslagen. In het tweede kwartaal van vorig jaar ging IOTA onder andere een samenwerking aan met Audi, die zeer geïnteresseerd is in IOTA’s Tangle-technologie.

 

VeChain (VET)

VET is om een aantal redenen minder bekend dan IOTA, voornamelijk vanwege de recente rebranding en de juridische discussie over het gebruik van het voormalige tickersymbool VEN. Toch staat VeChain in de top twintig volgens marktkapitalisatie en heeft het een gemiddeld dagelijks handelsvolume dat met IOTA concurreert of vaak hoger ligt dan IOTA.

Veel van VeChain’s fundamentele ontwikkelingen en partnerschappen komen voort uit het Chinese gordijn en er is voldoende bewijs dat VeChain de Chinese rivaal is van de meer Euro-centrische IOTA.

De distributed computing coins

Golem (GNT)

Golem is er al sinds de eerste reeks token lanceringen op Ethereum, en het heeft lang geduurd voordat het vorig jaar zijn mainnet lancering realiseerde. Maar nu is het Golem Network operationeel en maakt het gedistribueerde rendabiliteit mogelijk tegen een fractie van de kosten van zijn gecentraliseerde concurrenten.

De ontwikkeling van Golem wordt voortgezet en onlangs kregen ontwikkelaars een boost in de vorm van een WASM-toolkit. De toevoeging aan Coinbase Pro in december 2018 heeft tot gevolg dat GNT goed gepositioneerd is om voordeel te halen uit de instroom van nieuw geld dat onvermijdelijk de Coinbase on-ramp bij de volgende piek zal treffen.

 

MaidSafeCoin (MAID)

MaidSafeCoin heeft de basis gelegd voor een solide gedistribueerde marktplaats, die verwerkingskracht, opslagruimte en bandbreedte omvat. En toch heeft het na de lancering van 2014 slechts drie exchanges, waarvan er één een DEX is. Dat is niet noodzakelijkerwijs een verwijt – als een gemeenschapsproject op vrijwillige basis heeft het bijna geen geld voor luxes zoals….betalende exchanges om een beursnotering te krijgen.

Storj (STORJ)

Niet bepaald gedistribueerde computers, maar Storj’s op blockchain gebaseerde gedistribueerde opslagnetwerk ligt net buiten de top honderd munten. Er wordt dagelijks meer volume geregistreerd dan de small-cap’s eromheen en staat al vermeld op Binance. Op Upbit wordt deze coin intensief verhandeld via het STORJ/KRW-pair, waardoor een Storj-pump waarschijnlijk profiteert van Koreaans geld.

De decentralized Exchanges (DEX)

Kyber Network (KNC)

Kyber Network werd begin maart 2019 als een gek opgepompt en kwam in aanraking met de wonderbaarlijke Galaxy S10 pomp van Enjin Coin. Kyber Network is beschikbaar als gratis app op de Trust-wallet van Binance en ook op de meeste andere Ethereum-gebaseerde wallets. Het nut ervan werd aangetoond tijdens de Enjin pump, en meer algemeen, is het gevoel dat DEX’s relevanter zullen worden naarmate cryptogebruikers geavanceerder worden.

Bancor Protocol (BNT)

Bancor en Kyber lijken in vele opzichten op elkaar: beide werden in hun beginperiode voor vele miljoenen gehackt; beide werden tijdens de Enjin Coin piek met de hand opgepompt; en beide komen als gratis apps op de Trust wallet.

Waves (WAVES)

Waves kan in meerdere blockchain categorieën passen, met token lanceringen en smart contract functionaliteiten. Maar het verdient ook een vermelding als mogelijke go-to voor een solide DEX-token. Yip, het werd al eerder gehackt, net als Bancor en Kyber, maar het steeg ook naar dagelijkse transacties van meer dan $6 miljoen bij de lancering – wat suggereert dat er echt vraag is naar een prominente gedecentraliseerde markt. Het huidige dagelijkse omzetvolume komt in de buurt van 500.000 dollar – nog steeds niet slecht voor een DEX in dit vroege stadium.

De gambling coins

Augur (REP)

Augur heeft de gokindustrie een tijdje ingepakt, ondanks het feit dat het voortdurend te kampen had met een verwarrende gebruikersinterface. Serieus, ik zou ondertussen al veel geld op Augur verloren hebben tegen de tijd dat ik wist hoe ik het moest gebruiken.

De disconnectie tussen blockchain ontwikkelaars en de behoeften van de gemiddelde gebruiker is op zich al een artikel waard, en ondanks het succes van Augur, lijdt het nog steeds onder die geek-to-normale gebruikskloof.

 

Tron (TRX)

Tron zou zeker in meerdere categorieën kunnen passen, maar het succes van de TronBet app zorgt ervoor dat het een vermelding in de gokkast moet krijgen. In het begin van maart registreerde TronBet een wekelijks volume van $41 miljoen.

In tegenstelling tot Augur maakt TronBet deel uit van de nieuwe generatie apps die in principe gelijkstaat met het gokken van ‘hoger of lager’ over een bepaald aantal – wat misschien de toegenomen adoptiegraad verklaart.

Er zijn genoeg redenen om beide te hebben. Augur als de toegewijde gok. Tron voor de algemene hype trein.

Conclusie

We hebben met opzet de categorie ‘Platform’ weggelaten, die in principe een geval van Ethereum vs Everyone zou zijn en een eigen artikel zou verdienen.

Welke interessante categorieën ontbreken er volgens jou nog in deze lijst? Laat hieronder een suggestie achter om in toekomstige artikelen een vervolg te zien.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment