7 redenen om NEO the “HODLEN”

NEO is een tweede generatie blockchainplatform dat de afgelopen twee jaar de aandacht van elke investeerder heeft getrokken en dat ‘Chinees Ethereum’ werd genoemd, voorheen was NEO bekend als ‘Antshares’. Toen het project in 2016 van start ging, richtte het zich op digitale middelen en kon het de eerste negen maanden niet op de markt komen. Maar na een grote aankondiging van de samenwerking met de Chinese overheid en de rebranding naar ‘NEO’ maakte dit project de zaak compleet.

NEO (NEO) handelt momenteel tegen $85 met een marktkapitalisatie van $5.541.952.000. Deze populaire cryptocurrency wordt verhandeld in meer dan 10 exchanges en Binance heeft het grootste tradingvolume van NEO tot nu toe. NEO heeft een gemiddelde maandelijkse ROI van 135%, hoewel het heeft geleden onder de bearmarkt die behoort tot de meest volatiele klasse van activa / valuta’s in de 21e eeuw.

De NEO-gemeenschap verwacht goed nieuws in de resterende kwartalen van 2018. Upbit is één van de belangrijkste exchanges en distribueert binnenkort GAS tokens aan gebruikers die in het bezit zijn van NEO. Deze Zuid-Koreaanse toonaangevende exchange is een belangrijke speler binnen de cryptowereld gezien het feit dat ze de grootste chat applicatie in het land bezitten. De uitreiking van de GAS tokens in Upbit is gepland voor mei en zal wekelijks plaatsvinden op vrijdag tussen 21.00 – 22.00 uur (GMT +9). Voor het geval u zich afvraagt hoe de GAS-coins verdeeld zullen worden, hier is de formule:

GAS dat wordt ontvangen door gebruiker = Totaal GAS dat wordt geclaimd door exchange x (NEO dat wordt geclaimd door gebruiker / Totaal NEO dat wordt geclaimd door exchange)

Het zou onbegrijpelijk zijn om NEO de komende 5 jaar te schrappen als potentiële HODL, vooral vanwege de aanwezigheid in één van de grootste cryptoregio’s, Azië. NEO heeft aan een paar ontwikkelingsprojecten gewerkt en onlangs vrijgegeven. NeoCompiler Eco v1.0 zou de interactie van gebruikers moeten veranderen met het NEO-platform. Meer hierover bij puntje 6. Contract 2.0.

Onchain - De onderneming achter NEO

OnChain is de onderneming die in 2014 werd opgericht door de oprichters van NEO Da HongFei en Erik Zhang. De reden waarom we OnChain moeten begrijpen, is dat de functionaliteit van NEO niet verklaard kan worden zonder OnChain te begrijpen. Hoewel, beide bedrijven verschillende zijn, hebben ze gelijkaardige belangen die resulteerden in een partnerschap tussen de twee. OnChain’s systeem staat bekend als Decentrale Netwerk Architectuur of gewoon, D.N.A. Het bedrijf wil werken met de Chinese overheid en met bedrijven die willen integreren op de blockchain. OnChain ontwikkelt zowel publieke als private blockchain die geschikt zijn voor bedrijven en deze blockchains verbinden zich met NEO om deel te nemen aan een gedecentraliseerde economie. OnChain ontwikkelde onlangs de ICO Ontologie. De ervaring van OnChain en het motief om de blockchain naar het bedrijfsleven te brengen is een enorm onderdeel van het potentieel van NEO.

1. NEO

 • Mensen die NEO in hun wallet hebben staan hebben daarmee een aandeel in de NEO-blockchain. Op dit aandeel krijgen zij dividend uitbetaald, net als bij aandelen in een bedrijf. Ook hebben ze door het NEO aandeel zeggenschap (stemrecht) binnen de blockchain. Het dividend wordt uitbetaald in de vorm van GAS en dit krijgen mensen in hun wallet gestort.
 • NEO wordt gegenereerd bij elk nieuw blok. De initiële hoeveelheid NEO is nul, terwijl deze na 22 jaar zal groeien tot 100 miljoen.
 • NEO wordt proportioneel in de corresponderende NEO-adressen geschreven. NEO-houders kunnen GAS op elk gewenst moment claimen op hun NEO-adressen.
 • Beide crypto grootheden, Bitcoin en Ethereum hebben een extreem lage transactiesnelheid die ook duur is. Maar NEO kan tot 10.000 transacties per seconde verwerken. Het NEO-platform is zo ontworpen dat het mainstream apps aankan en beter is uitgerust voor de toekomst.

2. Markten en exchanges

 • Alleen beschikbaar op Bittrex en Chinese exchanges.
 • Niet op poloniex, Kraken, GDAX enz.
 • Niet op Koreaanse en Japanse exchanges aanwezig.
 • Dit alles betekent dat er zoveel ruimte is voor potentiële groei. Het handelsvolume en de potentiële prijs van zowel NEO als GAS kan toenemen.

Het is momenteel echter niet mogelijk om NEO direct te kopen met Amerikaanse dollars. Beleggers die NEO willen verhandelen, moeten Bitcoin/Ethereum kopen van een exchange die handelt in Amerikaanse dollars, zoals coinbase, GDAX en Changelly.

3. China

 • 1,3 miljard mensen.
 • Grootste economie van de wereld.
 • Chines houden van hun eigen alternatieven voor westerse software: alibaba, Baidu, QQ (tencent).
 • Mogelijk gesteund door de regering van de overheid.
 • Delegated Byzantine Fault Tolerance voldoet aan de regels die uiteengezet zijn door het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie (MIIT).
 • Mogelijk voor alle Chinese blockchain-softwareontwikkelingen?

4. Partnerschappen en plannen

 • Neo-applicaties ontwikkelen zich snel.
 • Partnerships: Wings, mogelijk meer in de toekomst (Alibaba, Microsoft).
 • Leden van het ecosysteem: Nest (op blockchain gebaseerde smart-funds), Weangle (open online incubationplatform), Onchain (blockchain-oplossingen op ondernemingsniveau), meer in de toekomst…

5. Crowdfunding (ICO's)

NEO ontwikkelt zich voortdurend tot een geschikt platform voor ICO’s door projecten hun tokens op haar platform te laten lanceren. Net zoals Ethereum ERC-20 heeft, heeft het platform van NEO een equivalente symbolische standaard genaamd NEP-5. Sommige projecten kiezen voor NEO vanwege de functionaliteiten en het gemak en er zijn nog veel meer ICO’s die in 2018 operationeel zullen zijn dankzij de NEX ICO smart contract template.

 • De Antshare blockchain kan worden gebruikt voor crowdfunding.
 • Via NEO kunnen startende bedrijven een marktwaarde verkrijgen, aandelenliquiditeit, gebruikers krijgen toegang tot het uitstapmechanisme om op een makkelijke manier een crowdfunding te verlaten.
 • Daarnaast kan NEO ook het beheer van het ingezameld bedrag mogelijk maken dat via crowdfunding verkregen is.
 • Na de crowdfunding kan het bedrijf de NEO-coins gebruiken om de aandelen te verdelen onder het grote aantal investeerders, waardoor het vele papierwerk en de vele bijhorende arbeidsintensieve werkuren vermeden kunnen worden. Het aandeel in de blocks is een liquid asset De gebruiker kan point-to-point transacties van aandelen uitvoeren via de NEO-coins.

6. Contract 2.0

De NEO-platforms maken gebruik van de lightweight AVM (Antshares Virtual Machine). Dit omvat intelligente contractimplementatie en het ondersteund verschillende programmeertalen, waaronder Java, VN.Net, F#, Kotlin, C# en Python. In de toekomst wil NEO ook steun toe te voegen voor C, C++, Javascript en Golang. NEO is daarom een ontwikkelaarsvriendelijk platform. NEO voorziet ontwikkelaars ook van compilers en plug-ins voor de talen die het ondersteunt. Deze tools kunnen talen van hoog niveau compileren in een reeks instructies die door virtuele machines van NEO worden ondersteund. Dit is de reden die het platform toegankelijker en flexibeler maakt voor allerlei ontwikkelaars. In tegenstelling tot de oorspronkelijke programmeertaal “Solidity” in Ethereum, kan het antshares-contract direct worden gebruikt door bijna alle programmeertalen op hoog niveau.

Neo-compiler Eco v1.0

Het team achter NEO begon te werken aan NeoCompiler in 2017. De ontwikkeling van deze compiler is zeer belangrijk om NEO smart contracts beter te laten functioneren. Zoals u weet, kunt u net als op Ethereum ook op NEO-netwerken gebruik maken van smart contracts om decentrale applicaties te creëren.

Met NeoCompiler kunnen gebruikers nu een bijdrage leveren aan de community en gedecentraliseerde apps maken met slimme NEO-contracten, ook al hebben de ontwikkelaars die aan deze Dapps werken verschillende achtergronden en gebruiken ze verschillende programmeertalen.

Dankzij NeoCompiler hoeft u als ontwikkelaar niet alleen te werken met een taal die gekozen is door een platform waar u aan werkt (zoals het geval is dat sommige platformen met smart contracts alleen het gebruik van JavaScript toestaan). Met deze compiler gebruiken alle ontwikkelaars dezelfde omgeving, maar mogen ze werken aan smart contracts in twee verschillende programmeertalen. Alle ontwikkelaars die deelnemen aan het project zullen gebruik kunnen maken van Python of C#.

7. Dbft - elegated Byzantine Fault Tolerance

Alle blockchainplatformen vertrouwen op consensus om de geldigheid van elke transactie aan te tonen. Sommigen volgen de “Proof-of-work”-methode, terwijl anderen een andere methode toepassen, die “Proof-of-Stake” wordt genoemd. Het belangrijkste verschil tussen de twee methoden is dat Proof-of-Stake minder energie vraagt dan de eerste en het is milieuvriendelijker. Maar NEO gebruikt een andere consensusmethode die ‘Delegated Byzantine Fault Tolerance’ of dBFT wordt genoemd. Het grote voordeel van deze methode is dat er geen behoefte is aan forks. Dat betekent ook dat het platform van NEO nooit in een controversiële en instabiele fork gesleept kan worden.

 • Delegated Byzantine Fault Tolerance is sneller en veiliger dan Proof of Stake algoritmen (POS) en Proof of Work algoritmen (POW) .
 • Het Dbft-algoritme erkent twee soorten spelers op de blockchain: professionele knooppuntoperatoren (node operators) en boekhoudknopen (bookkeeping nodes) genoemd.
 • Blokverificatie wordt bereikt via een consensusspel tussen gespecialiseerde boekhoudknooppunten (bookkeeping nodes), die worden benoemd door gewone knooppunten (nodes) via een vorm van een gedelegeerd stemproces.

Conclusie

Bitcoin heeft eindelijk een comeback gemaakt van zijn laagste prijs punt in Q1 en is momenteel hoger dan $9900. Maar er kan niemand vertellen of de prijs verder zal blijven stijgen. Hoewel NEO’s project enorme mogelijkheden biedt en OnChain in de nabije toekomst mijlpalen zal bereiken, zijn de valutamarkten nog steeds volatiel en dus ook instabiel. Gezien de huidige staat van de cryptocurrencies over de hele wereld, kunnen we concluderen dat NEO de moeite waard is om te HODLEN dit jaar.

 

What's your reaction?

Leave a comment