A scam to remember!

Cryptocurrency scams draaien overal op volle toeren in de relatief nieuwe en ongereguleerde crypto-industrie en Bitconnect is de beroemdste met een duizelingwekkende 2,6 miljard dollar die in totaal gestolen werd. Maar er is nog een andere oplichting die Bitconnect overtreft, hoewel de meeste mensen er nog nooit van gehoord hebben.

De oplichterij waar we het over hebben is die van de Cryptocurrency Company OneCoin, die naar verluidt een piramidespel van 4 miljard dollar runde en nu wordt aangeklaagd door Christine Grablis, een investeerder die ongeveer 130.000 dollar verloor.

OneCoin gedupeerde investeerders wereldwijd van $4 miljard dollar

Het is gebleken dat OneCoin inderdaad een Ponzi-regeling is, omdat het bedrijf ten onrechte bij investeerders heeft geadverteerd dat het bedrijf mining pools beheerde die toegankelijk zouden zijn door de aankoop van de tokens. In werkelijkheid is er nooit sprake geweest van mining van OneCoin-munten.

Zoals gemeld door TheBlock en uitgelegd door Grablis, heeft de investeerder momenteel een collectieve rechtszaak tegen OneCoin aangespannen:

“De onderneming creëerde OneCoins naar eigen wens zonder zich te houden aan de eigenlijke principes van de blockchain technologie.”

 

Daarnaast moedigde OneCoin de investeerders aan om nieuwe leden aan te werven met behulp van een verwijzingsprogramma dat hen zou compenseren met 10%-25% voor elk nieuw lid dat het traderspakket van het bedrijf zou kopen.

Dit marketinginitiatief heeft wereldwijd meer dan 3 miljoen leden gerekruteerd waardoor de prijs van één enkele OneCoin zou zijn gestegen van $ 0,56 tot ongeveer $ 33,60 in januari 2019. Maar de coin kan niet meer worden ingewisseld voor andere valuta’s en alle investeerders zitten nu met hun verliezen opgescheept.

Bent u al eerder het slachtoffer geworden van een crypto Ponzi regeling? Zo ja, laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder, zodat we kunnen helpen bij het verspreiden van het bewustzijn.

 

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment