Alle bullish en bearish signalen op een rijtje voor Q4 van 2018

In 2018 zouden de meeste crypto-kenners de ondermaatse- en bearish prijzen van Bitcoin niet hebben voorspeld. Ondanks de onderdrukte prijzen, is er constant goed nieuws en ontwikkelingen die betrekking hebben tot de cryptocurrency markt. Zouden deze laatste maanden van 2018 een kantelpunt kunnen betekenen die leidt tot de volgende bullmarkt?

Alle Bull signalen op rijtje gezet waarvan wij denken dat ze de markt kunnen stimuleren

Ripple (XRP)

Ik geloof dat Ripple’s XRP, die vaak wordt gezien als de boeman van de cryptowereld vanwege zijn gecentraliseerde aard, als brandstof kan dienen voor een nieuwe opleving in de altcoins. Op maandag (10/1/1/18), op de Ripple Swell conferentie, werd aangekondigd dat het xRapid product van Ripple, live is met betalingsaanbieders zoals Mercury FX en Cuallix die het gebruiken.

XRapid zal XRP gebruiken om zijn klanten tegen lage kosten liquiditeit te bieden en als brug voor valuta’s dienen, waardoor grensoverschrijdende betalingen worden vergemakkelijkt. Als XRP explodeert vanwege xRapid, dan zal het zeker toeschouwers verleiden en hen kennis laten maken met de enorme wereld van altcoins.

Toen de aankomende lancering van xRapid werd aangekondigd, kwam er bij XRP een prijsstijging, die opliep van ongeveer $.27 (op 9/18/18) tot wel $.65 een paar dagen later (op 9/21/18). De prijs van XRP is enigszins teruggevallen aangezien de overmatige uitbarsting voorafgaand aan Swell, maar de vooruitgang van xRapid kan worden weerspiegeld en later in Q4 het meest duurzaam zijn. Desalniettemin duidt dit op een mogelijke adoptie van xRapid en een welbekende naam kan binnenkort beginnen met het gebruik van dit product.

ICE's Bakkt Lancering in november 

Bakkt, opgericht door dezelfde groep die eigenaar is van de New York Stock Exchange (NYSE), zal een Bitcoin future-platform aanbieden dat ook dient als een multifunctioneel consumentenplatform voor het kopen, verkopen en opslaan van cryptocurrencies. Microsoft en Starbucks steunen dit initiatief zodat Bakkt kan helpen om crypto mainstream te maken.

In eerste instantie zullen de use-cases betrekking hebben op de trading en conversie van Bitcoin versus fiat currencies op het Bakkt platform door zowel institutionele als particuliere klanten. Het platform zal gebaseerd zijn op de cloud-technologie van Microsoft

“Door het samenbrengen van een gereguleerde, gekoppelde infrastructuur met institutionele en consumentenapplicaties voor digitale assets, willen we het vertrouwen in de asset class op wereldschaal vergroten, in overeenstemming met onze staat van dienst op het gebied van transparantie en vertrouwen in voorheen niet-gereguleerde markten,” aldus Jeffrey Sprecher, oprichter, voorzitter en CEO van ICE.

Mogelijke goedkeuring voor de CBOE's VanEck & SolidX ETF 

SEC-commissaris Hester Pierce heeft haar onenigheid geuit over de recente weigeringen van Bitcoin ETF (Exchange Traded Fund), die als een sprankje hoop kan worden gezien. Deze weigeringen worden nu herzien door het agentschap en worden tot nader order uitgesteld, maar het is geen geheim dat het VanEck en SolidX ETF voorstel op één fundamentele manier verschilde van al deze anderen.

Naast het enige “fysiek gesteunde” bitcoin ETF-voorstel te zijn, zouden VanEck en SolidX ook aandelen van het fonds uitgeven tegen initiële startprijzen van 200.000 dollar. De hoge aandelenprijs is gericht op een effectieve prijsbepaling van kleinere, potentieel minder ervaren retailbeleggers.

Als deze ETF wordt goedgekeurd, kan de markt naar een nieuwe marktsituatie worden gekatapulteerd. De volgende beslissingsdatum is 29 december 2018, maar de SEC kan een vertraging tot februari 2019 uitvaardigen. Wat wij wel verwachten.

Google Ad Ban opgeheven

Google Ad Ban opgeheven – Google heeft gedeeltelijk een opheffing gedaan op haar advertentieverbod tegen crypto, waardoor gereguleerde exchanges uit de VS en Japan kunnen adverteren. Deze advertenties kunnen de interesse van nieuwe investeerders wekken.

Het oorspronkelijke verbod werd aangekondigd in maart, te midden van een golf van opvallende ICO’s en andere crypto-activiteiten die het moeilijk maakten om onderscheid te maken tussen overhyped of ronduit frauduleuze ondernemingen en legitieme ondernemingen. Google is nog steeds van plan om advertenties voor ICO’s, advertenties voor crypto wallets en trading advies te weigeren.

Coinbase breidt uit

Coinbase zal waarschijnlijk binnenkort nieuwe coins toevoegen en heeft onlangs hun listing/applicatieproces vernieuwd, waardoor de deur wordt geopend voor het toevoegen van een breder scala aan cryptocurrencies. Het heeft ook Coinbase Bundles toegevoegd, dat fungeert als een indexfonds voor particuliere beleggers

Uiteindelijk is crypto een wereldwijd fenomeen. Je hebt softwareontwikkelaars en ondernemers over de hele wereld die producten bouwen bovenop crypto, en het opent een heleboel use-cases, vooral in opkomende markten. Ik denk dat we als bedrijf moeten verschuiven naar een meer mondiaal perspectief.

Historisch Q4 trends herhalen zich

Bitcoin bijvoorbeeld, deze begon in 2016 met $434 en eindigde dat jaar op $963. De rally begon toen in oktober, BTC begon aan deze rally door zijn regelmatige “sideway price movement” met een daaropvolgende bijna constante prijsstijging in december 2016.

2017 volgde een gelijkaardig patroon, culminerend in de all-time high price van bijna $20.000, die midden december werd bereikt. BTC is niet de enige cryptocurrency om een dergelijke trend te volgen, omdat de altcoin markt ook grote prijswinsten kende tijdens deze periode.

Met minder dan een maand verwijderd van Q4 2018, lijkt het moment aangebroken voor een nieuwe prijsrally. Er zijn dus mogelijkheden om aanzienlijke winsten te maken in de altcoin markt omdat de prijzen in deze periode gewoonlijk hoger komen dan hun huidige niveau, dit is op basis van historische trends.

Vorig jaar steeg de cryptomarkt van 145 miljard dollar naar meer dan 600 miljard dollar in het vierde kwartaal, met een toppunt van ongeveer 800 miljard dollar in januari 2018. Q4 is historisch altijd sterk geweest voor Bitcoin.

TD Ameritrade's creëert hun eigen Crypto Exchange

Ook al opent TD Ameritrade pas begin 2019, TD Ameritrade heeft zijn ErisX crypto exchange geïntroduceerd. Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin zullen beschikbaar zijn voor de trading, gevolgd door een future’s platform. Dit toont verder aan dat de traditionele financiële wereld crypto niet zomaar strategisch kan negeren. Het ErisX platform werkt momenteel aan de regelgeving in overeenstemming met de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Fysieke waardecontracten zullen naar verwachting later in 2019 van start gaan als het reguleringsproces verloopt zoals verwacht.  Anticipatie op dit alles kan ertoe leiden dat crypto in het vierde kwartaal stijgen.

TD Ameritrade is geen onbekende in cryptocurrency. Vorig jaar sloot het bedrijf zich aan bij de discount makelaars zoals Etrade en Scottrade om toegang te bieden tot de Bitcoin-gebaseerde futurescontracten die ontwikkeld zijn door de CBOE en de CME. Nu gaat het bedrijf verder en kan het binnenkort wellicht futurescontracten aanbieden op basis van andere digitale assets.

StellarX Decentrale Exchange (DEX) laat een sterke groei zien

De StellarX DEX (gebouwd op Stellar [XLM]) die recentelijk van start is gegaan (op 9/28/18), met een nultarief en een fungeert als fiat on-ramp. De bestaande DEX’s hebben opvallende tekortkomingen, maar de StellarX toont vooruitgang in het gebruik van DEX’s. Opmerkelijk, Binance – ’s werelds grootste crypto-uitwisseling, zal in 2019 een DEX lanceren.

We verwachten de komende maanden een reeks forex stablecoins: we zullen een “lokale” beurs zijn voor veel landen die momenteel niets hebben. Wat betreft crypto, zullen er in de nabije toekomst aan het platform nieuwe belangrijke coins worden toegevoegd.

Het uiteindelijke doel is echter om alle verschillende economische elementen op een rijtje te zetten: obligaties, aandelen, onroerend goed en grondstoffen. Hoewel het nog niet duidelijk is hoe ze dit precies van plan zijn, legde dezelfde aankondiging uit dat het StellarX-team van plan is om in de loop van de tijd het “juiste protocol” hiervoor te ontwikkelen.

 

Yale's crypto investering

David Swensen, die de universiteit leidt staat bekend staat als Yale’s ‘Warren Buffett’ vanwege zijn investeringssucces. Hij doet nu zijn eerste grote inzet op cryptocurrencies, na de recente val van de Bitcoin prijs en andere digital assets. De universiteit zou volgens betrouwbare bronnen 300 miljoen dollar geïnvesteerd hebben in crypto gerelateerde producten. Met deze stap kunnen andere donateurs het voorbeeld van Yale volgen.

Het team van Swensen investeerde in Paradigm, een nieuw blockchain en cryptocurrency-gericht fonds dat onder meer is gestart door de mede-oprichter van Coinbase Fred Ehrsam en vroegere Sequoia hoofd partner Matt Huang. In totaal is er door Paradigm meer dan 400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.

 

Alle Bearish signalen op rijtje gezet waarvan wij denken dat ze de markt kunnen laten inkrimpen

New York Attorney General office

Het New York Attorney General office beweert dat een paar cryptocurrency exchanges, zoals het in San Francisco gevestigde Kraken, zich hebben beziggehouden met illegale operaties. Dit komt doordat de NY AG de exchanges ertoe heeft aangezet om informatie te geven, met Kraken die deze wonde balsemt en insinueert dat de NY AG zijn grenzen overschrijdt.

Het is mogelijk dat sommige cryptocurrency-exchanges niet helemaal eerlijk zijn en dat NY AG dit niet vanuit een objectieve positie benadert, misschien om de ongerechtvaardigde essentie van de New Yorkse BitLicense, welke alles behalve crypto-bedrijven cultiveert, wilt verdedigen. Hoe dan ook, deze machtsspelletjes kunnen leiden tot lelijke situaties.

1 Broker exchange gesloten door de FBI

De FBI heeft de website van 1 Broker (op 9/27/18), een exchange op de Marshall eilanden, in beslag genomen voor het overtreden van de SEC-regels. Omdat 1 Broker niet goed geregistreerd was, bood 1 Broker op veiligheid gebaseerde swaps aan voor Amerikaanse burgers. Hoewel 1 Broker niet in de VS is gevestigd, is het moederbedrijf 1 Pool dat ook de zustermaatschappij is van 1 Fox, geregistreerd op de Marshalleilanden, een gebied dat onder de Amerikaanse ‘Compact of Free Association’ valt.

Deze eilanden hebben hun eigen regering, grondwet en rechtsstelsel, maar worden onder het compact nauwlettend gemodelleerd en gecontroleerd door de VS, die een hechte veiligheid en economische relatie met de eilanden onderhouden.

Gezien de rechtvaardiging van de interventie suggereren sommigen dat 1 Broker als “voorbeeld” werd gebruikt, als een manier om te waarschuwen voor andere exchanges die zich op soortgelijk grondgebied begeven. Vergeleken met kolossen als Binance en BitMex, bediende 1 Broker relatief weinig traders en slaagde er slechts in om ongeveer 50.000 traders te registreren voordat het bedrijf werd stilgelegd.

Hoewel het bedrijfsmodel van 1 Broker – dat betrekking had op de brutale trading in Amerikaanse derivaten – explicieter was dan de meeste in strijd met de Amerikaanse regelgeving, zouden sommige aspecten van de klacht ook betrekking kunnen hebben op andere exchanges. Het belangrijkste is het niet implementeren van ” voldoende anti-witwasprocedures en de daarmee samenhangende toezichtprocedures”, zoals de regelgeving inzake ” know your customer “, die door vele exchanges over de hele wereld wordt geïmplementeerd.

Hoewel Binance en BitMex – gevestigd in respectievelijk Malta en de Seychellen – verder buiten het bereik van de VS liggen, lijkt het steeds waarschijnlijker dat zij de brug tussen Amerikaanse investeerders zullen sluiten, of zich tenminste zullen uitbreiden met geavanceerde KYC-procedures.

Het is dus mogelijk dat andere niet-conforme exchanges te maken krijgen met de SEC-sancties.

Bitcoin Bug(s) gevonden

Er werd een inflatie-bug ontdekt, die door een kwaadwillige miner kan geëxploiteerd worden. De kwetsbaarheid wordt zeer ernstig genomen, omdat het voor kwaadwillige miners mogelijkheid zou geven om het aanbod van Bitcoin kunstmatig te verhogen via een eenvoudige vorm van “double input”.

In eenvoudige termen is de recente gebeurtenis gerelateerd aan de consensuscode. Miners zouden blocks kunnen laten crashen als ze een block proberen te valideren dat een transactie bevatte die twee keer dezelfde input probeerde uit te geven, waardoor de hele Bitcoin-infrastructuur vastloopt. Deze ongeldige blocks moeten hoe dan ook ge-mined worden. Als er miners zijn die slechte bedoelingen hebben en bereid zijn om de block-rewards van 12,5 BTC (ongeveer 80.000 dollar) te negeren,dan zou het zelfs kunnen leiden tot de vernietiging van het hele ecosysteem.

Er is dus een mogelijkheid dat toekomstige en aanhoudende bugs kunnen worden gebruikt om het Bitcoin-netwerk te ontwrichten. Door zulke onzekerheden kan het vertrouwen op korte termijn worden weggenomen.

CBOE ETF weigering

Als de SEC de CBOE ETF weigert dan kan de markt een duik nemen. De SEC heeft in eerdere afwijzingen mogelijke manipulatie aangehaald en een dergelijke afwijzing kan leiden tot een perceptie omtrent de onvolwassenheid van de markt.

Zelfs als de VanEck SolidX Bitcoin ETF er niet in slaagt de SEC te overtuigen, zijn er op dit moment al veel plannen in gang gezet. Bitwise Asset Management Inc heeft al een Bitcoin indexfonds opgericht en is al enige tijd van plan een ETF op te richten.

Er is ook het Coinbase BlackRock partnerschap dat twee belangrijke bedrijven zou kunnen samenbrengen en ook een goede kans maakt. Aangezien BlackRock een pionier is in de ETF-markt, zouden ze zeker voorbereid zijn.

Het ziet ernaar uit dat de Bitcoin ETF in de toekomst werkelijkheid zal worden. De enige twijfel is wanneer precies.

ICO's zijn uitgeput

Sinds het hoogtepunt in februari 2018 is het aantal financiële middelen die tijdens ICO’s (Initial Coin Offering) zijn opgehaald, snel afgenomen. Voor de tweede maand op rij bereikte de ICO-financieringsniveaus een nieuw dieptepunten. Volgens bepaalde gegevens zou er in september minder dan $300 miljoen zijn bijeengebracht, dit is het laagste niveau sinds Mei 2017. Hoewel 300 miljoen dollar geen slecht cijfer is, zijn de financieringsniveaus voor ICO’s sinds januari 2018 met meer dan 90 procent afgenomen.

Valse rally's die het sentiment om zeep helpen

Als er kortstondige pumps zijn die leiden tot een dump, zal het geduld en de hoop voor de volgende rally teniet worden gedaan. Indien dit wordt waargenomen, is er veel woede en apathie te verwachten bij velen.

Tether maakt zich weer verdacht

Tether en Bitfinex heeft de Noble Bank van Puerto Rico verlaten. Nu zoekt de Noble Bank naar een koper omdat ze niet langer winstgevend zijn.  Dit heeft echter het toezicht van de stable coin die door de US Dollar wordt ondersteund, vergroot. Als Tether niet volledig wordt ondersteund door USD en niet meer werkt, dan zal de markt een grote klap krijgen. Er worden gestaag stablecoins aan de markt toegevoegd en als er een Tethercrisis wordt ervaren, dan kunnen andere stable coins (bijv. True USD) levensvatbare alternatieven worden.

Voor velen werd Puerto Rico gezien als een mogelijk cryptoparadijs, aangezien de Amerikaanse belastingbetalers niet verplicht waren om inkomsten binnen Puerto Rico op te nemen in hun belastingaangiften. Er werd echter verwacht dat de U.S. Internal Revenue Service (IRS) en de lokale eilandautoriteiten zouden ingrijpen om “miljarden” aan crypto belasting te krijgen.

Conclusie

Wij denken dat er een rally kan plaatsvinden, vooral gezien de infrastructuur en de ontwikkelingen die we in de voorgaande kwartalen van 2018 hebben meegemaakt. Tegelijkertijd zou ik niet verbaasd zijn als we doorgaan met “sideway trading” of dat we zelfs naar een nieuw jaarlijks dieptepunt gaan. Op dit moment zitten we wel dichtbij de bodem van de markt. Naar onze mening wordt 2019 een speciaal jaar voor cryptocurrencies en dat fundament wordt nu alleen maar geconsolideerd, 2018 is volgens ons een incubatie jaar voor de crypto-markt geweest.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment