Alles decentraliseren!

Gedecentraliseerde exchanges zullen het cryptocurrency ecosysteem voor eindgebruikers vereenvoudigen.

 

Blockchain- en versleutelingstechnologie is nieuw en wordt gekenmerkt door een zeer snelgroeiende markt. Het aantal cryptocurrencies dat dagelijks wordt gelanceerd maakt een beter georganiseerd systeem van beheer en transactie noodzakelijk dan wat er momenteel beschikbaar is.

Voor een technologie die nog steeds op zoek is naar adoptie door de mainstream, zal een eenvoudig invoer- en communicatiesysteem een grote stap zijn in de richting van de gevestigde orde. Bestaande opslagsystemen (wallets) voor cryptocurrencies en de inrichting van de momenteel beschikbare exchanges maken het een beetje omslachtig om binnen het ecosysteem te opereren.

Complexiteit in crypto elimineren.

De bovengenoemde beperkingen blijven niet onopgemerkt binnen de industrie nu verschillende solution bedrijven alternatieve methoden aanbieden om de problemen het hoofd te bieden, aangepast op specifieke gebruikerskenmerken.

Volgens Jeremy Epstein, CEO van Never Stop Marketing, zal één van de kritische en noodzakelijke ontwikkelingen die de complexiteit van digitaal asset management zal verminderen, de creatie van betrouwbare multisignature wallets zijn. Als mij bijvoorbeeld iets overkomt, hoe kan ik er dan voor zorgen dat mijn dierbaren toegang hebben tot mijn munten en/of digitale assets? Of als ik gedwongen wordt mijn crypto af te staan? En hoe zorgen we ervoor dat een overvaller er niet met mijn geld vandoor kan gaan?

Epstein legt uit dat we moeten nadenken over corporate governance, buiten de individuele gebruikersgevallen om. Als een bedrijf zich laat betalen voor goederen of een dienst in crypto moeten die munten worden beschermd en niet op de rekening van een persoon worden bewaard. Dit vormt een grote belemmering voor mainstream adoptie.

Wat de compatibiliteit van “crypto-crypto” en “crypto-fiat” betreft, merkt Epstein op dat er reeds verbeterde systemen bestaan die het voor gebruikers gemakkelijker maken om in verschillende gemeenschappen zaken te doen. Hij merkt op dat dit noodzakelijk is omdat de meeste gecentraliseerde beurzen zijn ontworpen om te profiteren van retail beleggers. Hij wijst er ook op dat bijna 90% van de handel op deze platforms wordt gedaan door het “huis” om de prijs te manipuleren, zodat er van retail beleggers wordt geprofiteerd. Decentrale beurzen zoals Bancor doen echter al meer dan 10 miljoen dollar per dag aan volume. Diensten zoals Radar Relay, gebouwd bovenop het 0x protocol, nemen het risico van open orderwallets weg. Ook zullen interoperabiliteitsplatforms met een blockchain zoals ARK met hun SmartBridge mensen helpen om relatief wrijvingsvrije handel te drijven over blockchains heen zonder de munten van het andere netwerk vast te houden.

Een nieuwe ontwikkeling voor de industrie

De bruikbaarheid van deze klasse van exchanges is nog niet populair, net zo min als hun snelheid. Het momentum dat onder hen ontstaat, wordt echter steeds belangrijker. Opkomende platforms zoals Alttex zijn ook gedecentraliseerde, multi-valuta handelsplatforms aan het creëren. De CEO van het bedrijf, Yevhenii Meita, legt uit dat het feit dat het platform is gedecentraliseerd, een veiliger systeem mogelijk maakt, en het voorkomt de exchange van hackers en DDoS-aanvallen.

“Het AltExchange beveiligingssysteem is vrij betrouwbaar. Voor een extra niveau van bescherming hebben we Touch ID, Face ID en pincodefunctionaliteit ingeschakeld met een tweetraps authenticatie via e-mail”, zegt Meita.

Tot slot legt hij uit dat het platform gebruikers in staat zal stellen om veilig cryptocurrencies te kopen met behulp van een creditcard of bankpas, en er geld naartoe over te schrijven tegen minimale provisies. Het enige dat nodig is voor identiteitsverificatie zijn twee selfies die beide zijden van de identiteitskaart laten zien met behulp van een gespecialiseerde AltScanner.

Het draait allemaal om de eindgebruiker.

Wanneer het gaat om de praktische implementatie van cryptocurrencies en het gebruikersgemak, is het hoofdonderwerp meestal de eindgebruiker. Eigenlijk is alles goed zolang de eindgebruiker tevreden is. Dit is een mening die gedeeld wordt door mede-oprichter en hoofdontwikkelaar bij MoxyOne, Tanshul Kumar. Kumar merkt op dat er nog enkele obstakels zijn wat betreft het eindgebruikers design en de vereenvoudiging van processen. Hij legt uit dat dit een van de belangrijkste redenen is waarom zijn organisatie zal werken aan de ontwikkeling van een uniek walletsysteem door het verrichten van grondig onderzoek naar bestaande wallets en door gebruik te maken van moderne UX designconcepten. Hij merkt op dat dit de manier waarop mensen hun cryptocurrencies beheren zal verbeteren en het gemak waarmee ze deze kunnen uitgeven zal vergroten.

“MoxyOne zal al het goede van bestaande digitale opslagoplossingen overnemen en samenwerken met gespecialiseerde blockchainbedrijven om er zo voor te zorgen dat we het meest veilige en functionele product beschikbaar hebben voor onze gebruikers en onze partnerbedrijven. Door samen te werken met andere grote blockchain assets en oplossingen streven we ernaar om onze bestaande systemen te verbeteren en cryptocurrencies veel veiliger en gebruiksvriendelijker te maken voor iedereen”, besluit Kumar.

 

What's your reaction?

Leave a comment