Alles zal uiteindelijk gedigitaliseerd worden!

Wij van trade.be geloven dat 100% van investeerders hun portfolio in de toekomst digitaal assets zullen zijn. Onze redenering hierin is dat de elektronische assets al aanwezig zijn in een portfolio, maar op dit moment staan we aan het begin van een overgang, namelijk van elektronische naar digitale. Neem bijvoorbeeld de cash positie – institutionele beleggers hebben geen stapels van 100 euro biljetten in een kluis of een bankkluis liggen. Zij bezitten elektronische euro-biljetten. Hoe zit het dan met de aandelen? Ze hebben geen fysieke aandeel-certificaten in een archiefkast op het kantoor van hun advocaat. Het fonds is eigenaar van eentjes en nullen op een computerscherm dat het eigendom in bedrijven vertegenwoordigt.

Deze elektronische assets hebben het financiële systeem veel efficiënter gemaakt, vooral in vergelijking met de analoge wereld van fysieke assets die we van vroeger kennen. Ze zijn niet perfect, maar wij zijn van mening dat elektronische assets verouderd zijn. We beschikken nu over nieuwe technologieën die ervoor kunnen zorgen dat de transactiekosten en afhandelingstermijnen dalen, de rendementen van beleggers stijgen en instellingen kunnen werken in een veiliger, transparanter en conformer financieel systeem.

Deze nieuwe technologieën zijn onder andere machine learning, artificial intelligence, blockchain en vele andere. Aangezien elk asset in de loop der tijd gedigitaliseerd zal worden, zullen sommigen gebruik maken van blockchain technologie, anderen zullen versleuteld beveiligd zijn, andere zullen dan weer digitaal zijn en sommige zullen weer geen gebruik maken van blockchain of cryptografie. De onderliggende technologie is veel minder belangrijk dan dat elk asset op termijn een digitaal asset wordt.

Besef dat deze trend al aan de gang is. Vermogenseigenaren willen het. Beleggers willen het. Consumenten willen het. Door het parafraseren van Newton’s eerste wet van beweging, zal een trend die in beweging is waarschijnlijk in beweging blijven. Digital assets zijn een op hol geslagen trein en de instellingen die deze evolutie als eerste omarmen, zullen er aanzienlijke voordelen uit halen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment