Amerikaanse rechtbank beveelt Craig Wright de 2013 BTC-voorraad te onthullen in $10 miljard Satoshi-zaak.

De zelf uitgeroepen Satoshi Nakamoto, Craig Wright, zal nu een lijst moeten overhandigen van alle publieke adressen van de bitcoin die hij vanaf 31 december 2013 in zijn bezit had. Deze motie laat zien dat Wright op of voor 15 mei 2019 de relevante Bitcoin-adressen zal moeten presenteren aan de rechter Bruce Reinhart van de Verenigde Staten.

Wright had bezwaar gemaakt tegen het feit dat de eisers hem een lijst wilden laten maken van de openbare Bitcoin-adressen door een motie in te dienen. De motie had betoogd dat het ‘te belastend’ zou zijn geweest om een volledige lijst van zijn Bitcoin-bezit op te stellen. De Amerikaanse rechter Reinhart heeft die motie nu neergehaald door te stellen dat ze niet door feiten wordt gestaafd.

De Kleiman Estate vs. Craig Wright Rechtszaak

De nieuwste ontwikkeling in zaak 18-CIV-80176 maakt deel uit van het ontdekkingsproces in een rechtszaak waarin de zelfbenoemde Satoshi Nakamoto ervan wordt beschuldigd het fortuin van zijn partner Dave Kleiman, die in 2013 is overleden, te hebben misbruikt. De rechtszaak werd vorig jaar in februari ingediend.

In 2011 waren Kleiman en Wright een partnerschap aangegaan om een Bitcoin mining bedrijf op te zetten dat bekend staat als W&K Info Defense Research LLC. Kleiman’s estate beweert dat de zelfverklaarde Satoshi Nakamoto samenspande om de eigendom van de bitcoins in handen van Dave te claimen.

Afhankelijk van de regeling, bedroog Wright Kleiman van de helft of alle 1,1 miljoen bitcoins die door W&K werden gedolven. Dave’s broer, Ira Kleiman, is de hoofdaanklager en de persoonlijke vertegenwoordiger van de overledene.

Tulip Trust – het epicentrum van de beschuldigingen van fraude

Naast het geven van de Bitcoin-adressen moet Wright ook alle bitcoins identificeren die hij in 2011 aan Tulip Trust heeft overgedragen. Tulip Trust, een blind trust, werd opgericht in hetzelfde jaar dat de overschrijvingen plaatsvonden.

Wat betreft de Tulip trust, zal Wright ook verplicht worden om documenten te verstrekken die betrekking hebben op de blind trust. Wright moet ook de curatoren van de blind trust identificeren, zowel de huidige en voormalige curatoren als de begunstigden. De Amerikaanse rechter Reinhart heeft bevolen dat dit uiterlijk op 8 mei 2019 moet gebeuren.

Op of voor 9 mei 2019 zal Wright ook documenten moeten overleggen waarin wordt uiteengezet hoe de blind trust werd gevormd, beheerd en geëxploiteerd. De zelfverklaarde Satoshi Nakamoto zal ook verplicht worden om onder ede te verklaren hoe de bitcoins werden verplaatst naar de blind trust.

Kleiman’s familie beweert dat Dave nooit het eigendom van W&K heeft afgestaan. Vorige maand produceerde Wright een e-mail om dit te ontkrachten, maar het bleek frauduleus te zijn. De zelfbenoemde Satoshi Nakamoto trok het later in als bewijs. Wright heeft ook bij verschillende gelegenheden geprobeerd de rechtszaak te laten verwerpen.

Zal de Kleiman Estate vs Craig Wright rechtszaak helpen om de echte Satoshi Nakamoto te ontmaskeren?

De blinde trust die bekend staat als Tulip Trust zou ongeveer 1,1 miljoen bitcoins bezitten. Dit komt overeen met wat wordt verondersteld het aantal bitcoins te zijn dat Satoshi Nakamoto in zijn bezit had. Hoewel er geen garantie is dat meer informatie over de Tulip Trust de echte Satoshi Nakamoto zal blootleggen, kan het ontdekkingsproces meer licht en inzicht geven.

Daarnaast kan het ontdekkingsproces ook dienen om theorieën over de identiteit van Satoshi Nakamoto op te bouwen of te vernietigen.

Dit is vooral zo gezien het feit dat opmerkelijke persoonlijkheden in de crypto-ruimte goed onderbouwde vermoedens hebben gemaakt dat Dave Kleiman de echte schepper van de Bitcoin had kunnen zijn. Dit geldt ook voor Jeff Garzik, een van de toonaangevende vroege Bitcoin-ontwikkelaars.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment