Andreessen Horowitz is zich ervan bewust dat alle asset-classes gedigitaliseerd zullen worden

De beroemde durfkapitaalonderneming beheert iets minder dan 10 miljard dollar en staat erom bekend dat ze hun grenzen verleggen als het gaat om beleggen. Historisch gezien, werd A16Z* opgericht om meer op een talentbureau te lijken (Michael Ovitz, oprichter van CAA, is een goede vriend en adviseur van beide oprichters), in plaats van een traditionele VC. Daarnaast zijn hun concurrenten overstuur geraakt omdat het bedrijf bereid is te veel te betalen voor deals of hun gebrek aan interesse in het participeren aan anti-founder activiteiten.

*A16Z is een getal dat de durfkapitaalonderneming Andreessen Horowitz vertegenwoordigt. Het cijfer is de eerste en laatste letter van het bedrijf met daartussen het karaktertotaal.

https://www.cnbc.com/2019/04/02/andreessen-horowitz-says-it-will-no-longer-be-a-venture-capital-firm.html

Op 1 april, werd het duidelijk dat de twee “Silicon Valley enfants terribles” er weer bij zitten. Zij kondigden aan dat alle 150 werknemers geregistreerd zijn bij de SEC als financiële adviseurs, wat het bedrijf toestaat om een minder risicodragend kapitaalbedrijf en meer financiële instelling van Wall Street te worden.

Hier is wat dat in de praktijk betekent:

  • A16Z zal doorgaan met het beheren van assets, maar ze kunnen nu veel meer ‘high risk’ assets bewaren. Vroeger kon slechts 20% of minder van alle assets onder beheer “hoog risico” zijn vanwege de regelgeving.
  • Crypto is een hoog risico, dus voorheen moest A16Z een aparte entiteit (A16Z Crypto) oprichten om hun crypto-activiteiten uit te voeren. Deze entiteit had verschillende e-mailadressen, websites, enz. waardoor het voor partners van het bedrijf moeilijk was om samen te werken of zaken te doen.
  • Het bedrijf zal veel meer regelgevend toezicht hebben en heeft na de registratie meer nalevingspersoneel moeten inhuren, ook zij zullen ook meer vrijheid krijgen. Ze kunnen start-ups meer geld geven, meer publieke aandelen van bedrijven bezitten en secundaire transacties uitvoeren met minder beperkingen.
  • A16Z kan nu beginnen met het in rekening brengen van kosten voor investeringsbank-activiteiten die zij reeds deden. Deze activiteiten omvatten adviesdiensten, fondsenwerving voor bedrijven en fusies en overnames.

Het grootste deel van de sector zal niet begrijpen waarom Andreessen Horowitz deze stap zet, maar het wordt duidelijk als je aandacht besteedt aan waar de wereld naartoe gaat. Durfkapitaalbedrijven zijn lang niet zo winstgevend als hun collega’s op het gebied van investeringsbanken, dus dit leidt er natuurlijk toe dat de oprichters van durfkapitaalbedrijven in de loop der tijd naar een meer traditionele structuur van financiële instellingen toewerken. Het beste deel? A16Z doet al alle services van een investeringsbank (advies, fondsenwerving, fusies en overnames, etc.), maar kon er voorheen niet voor betaald worden vanwege de regelgeving. In deze ene stap kan het bedrijf nu gecompenseerd worden voor hun werk – de vraag is nu of ze cash of grotere delen van het eigen vermogen gaan gebruiken.

Bovendien, als elk asset getokenized gaat worden, dan zal er een select aantal bedrijven zijn die kapitaal en services kunnen leveren in verschillende asset classes en dit gedurende de gehele stapel van waardecreatie. In één van de artikelen van gisteren beschreef A16Z-partner Katie Haun de nieuwe mogelijkheid om met een crypto-expert van het bedrijf samen te werken in combinatie met een vastgoeddeskundige, wat duidelijk maakt hoe het bedrijf hier over denkt.

Aangezien elk aandeel, obligatie, valuta en grondstof digitaal wordt, zullen er maar heel weinig Wall Street bedrijven zijn die begrijpen hoe ze in de nieuwe wereld moeten opereren. In feite zullen de technologie-gebaseerde durfkapitaalbedrijven waarschijnlijk een stapje voor hebben in deze nieuwe wereld. Velen van hen zullen struikelen omdat ze ofwel (1) verslaafd zijn aan hun huidige bedrijfsmodel, (2) niet het vertrouwen hebben om zichzelf te ontwrichten, of (3) niet in staat zijn om de middelen te coördineren die nodig zijn om een bet-the-firm type weddenschap op deze nieuwe trend te maken.

We betreden een nieuwe wereld van vermogensbeheer. Wall Street instellingen hebben een aanzienlijk voordeel dankzij hun regelgevende licenties en hun huidige structuren en kennis, maar wij zouden niet durven wedden tegen de Silicon Valley ventures die de toekomst onder ogen durven zien.

Technologen vallen elk aspect van Wall Street aan en de investeringsbanken zijn de volgende slachtoffers.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment