App provider telegram haalt 850 miljoen extra op

Bericht app provider Telegram heeft met succes nog eens 850 miljoen dollar opgebracht door middel van zijn initial coin offering (ICO) in particuliere verkoop, dat onthullen openbare documenten.

Volgens publicatieformulier D dat op donderdag door de oprichter van Telegram, Pavel Durov, bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) werd ingediend, waren de ingezamelde middelen “aankoopovereenkomsten voor crypto-valuta”.

Het bedrijf kondigde aan dat het eind februari $ 850 miljoen had ingezameld in de initiële ICO-fase, die op dat moment al een van de grootste bedragen was die via een token verkoop tot op heden werd ingezameld.

In het bijzonder, verklaart het dossier het volgende ,‘’ de $850.000.000 offering is in toevoeging tot de vorige ICO” aanduidend dat het bedrijf nu zijn aanvankelijke doel van $1.2 miljard heeft overschreden en een totaal van $1.7 miljard heeft ingezameld.

De token verkoop, die gebaseerd is op het Simple Agreement for Future Tokens (SAFT) framework, is mogelijk nog niet voorbij. In de verklaring staat dat “de vennootschap één of meer vervolgaanbiedingen mogen nastreven”. Zoals eerder gemeld, kan Telegram proberen om zo veel als $2.55 miljard te werven!

Hoewel formulier D het aantal investeerders niet onthulde, merkte het wel op dat alleen personen of entiteiten die minimaal $1 miljoen investeerden, mochten deelnemen.

De fondsen zullen worden gebruikt voor de ontwikkeling van het Telegram Open Network (TON), een ambitieuze blockchain bedoeld om meerdere facetten van digitale communicatie te decentraliseren, van het delen van bestanden tot browsen en transacties.

“De vennootschappen zullen de opbrengsten gebruiken voor de ontwikkeling van de TON-Blockchain, de ontwikkeling en het onderhoud van Telegram Messenger en andere doeleinden die in het aanbodmateriaal worden beschreven”, aldus de SEC.

What's your reaction?

Leave a comment