Ark (ARK) update

Ark is een cryptovaluta gebaseerd op het delegated proof of stake protocol dat zich richt op de onderlinge verwevenheid van blockchains. Op dit moment kunnen Bitcoin en Ethereum niet met elkaar zaken doen. Het Ark team is van plan dit te veranderen door gebruik te maken van Encoded Listeners en smartbridges.

Ark is niet alleen een cryptovaluta, het is een ecosysteem bedoeld om de massa-acceptatie van de crytovaluta te versnellen.

Doelstellingen van ARK

Ark wil de kloof tussen de verschillende blockchains die er zijn overbruggen en ze in wezen met elkaar verbinden.

Zij hebben SmartBridge ontwikkeld, een technologie die blockchains in staat stelt om met elkaar te communiceren en verbinding te maken.

Zodra een blockchain verbinding maakt met het systeem van Ark via een codesnippet of een encoded listener, worden ze ingesteld en verbonden met het Ark SmartBridge systeem.

In wezen is het een ecosysteem dat bedoeld is voor massale adoptie van cryptovaluta.

Technologie en Gebruik

Vergoedingen op de blockchain van Ark moeten worden betaald in Ark, wat betekent dat het hele ecosysteem zal draaien met behulp van het Ark token.

Aangezien de Ark blockchain en de SmartBridge technologie bedoeld zijn als een “snelweg” voor het verzenden van berichten tussen verschillende blockchains, zal de vraag naar Ark-munten toenemen naarmate er meer blockchains toetreden tot het ecosysteem van Ark.

Ark software stack wil het eenvoudig maken om blockchains te starten en aan te passen. Ontwikkelaars krijgen toegang tot de plugins van Ark om hun netwerk-, mobiele en desktop wallets en een explorer aan te passen.

Ark is één van de projecten die inkomsten kan genereren door het houden van de tokens, aangezien het de mogelijkheid biedt om de tokens te houden via het delegated proof of stake.

Recent nieuws

Het team is erg druk met het rekruteren van nieuwe teamleden en met het uitbreiden van het team, ook al is het team kleiner geworden sinds de release van het eerste project. Sommige leden van het team waren eerder betrokken bij Lisk.

Midden augustus werd ARK Core v2 Devnet uitgebracht met het doel om de laatste bugs in de codebasis op te lossen voor de ARK Core V2 hard fork.

Over het algemeen zijn er tal van updates voor het project die ook bijvoorbeeld wallets bevatten. Er is ook veel Github activiteit in vergelijking met soortgelijke projecten.

Ze hebben aangekondigd dat ze een partnership hebben met Blockchain HR Marketplace Hiway.io, Marachain en Crypto Union maar er is nog niet veel gebruik gemaakt van de Ark blockchain.

Roadmap

De roadmap op de website is zeer gedetailleerd en laat zelfs verschillende taakvoortgangen zien.

De belangrijkste toekomstige ontwikkelingen zijn ARK CORE v2, betere technische implementatie en alternatieve talen voor ontwikkelingsimplementatie en -programmering. Dit betekent dat de ontwikkelaars meerdere programmeertalen kunnen gebruiken bij de ontwikkeling voor Ark.

Ontwikkelingen op lange termijn zijn onder meer de ARK Virtual Machine-integratie, push Button Deployable Blockchains en Integratie van Interplanetary File System (IPFS).

Beschikbaarheid

ARK zit op verschillende exchanges:

  • Binance (54% van het volume)
  • Upbit ( 23%)
  • Bittrex (19%)
  • OKEx (3%)
  • ook op LiteBit.eu, Cryptopia, COSS en Bit-Z

Ongeveer 105M van de 136M tokens zijn in de circulatie, wat betekent dat nog 23% van de tokens aan de circulatie zal worden toegevoegd.

ARK heeft het dit jaar vrij slecht gedaan. Als je begin 2017 kocht heb je waarschijnlijk winst gemaakt in vergelijking met fiat/BTC, maar de prestaties waren dit jaar matig, ook al was er een mooie pomp in april/mei.

Besluit

De ontwikkeling verloopt goed en Ark was een tijdje het eerste ”blockchain bridge”-project, maar nu is er wat concurrentie (zoals Polkadot, Aelf of Interledger)

Aangezien Ark niet alleen blockchains met elkaar verbindt, maar gebruikers ook in staat stelt hun eigen blockchain in te zetten, concurreert het met bijvoorbeeld Ethereum of Neo.

Het probleem is dat Ark zeer ambitieus is en misschien zelfs te groot in omvang, omdat het ook nog eens verschillende use cases heeft.

Het zal veel ontwikkelingskracht en partnerschappen vergen om Ark op grote schaal te kunnen toepassen, maar als je in de use case gelooft, is het één van de beste projecten in zijn soort.

 

What's your reaction?