AUGUR (REP)

Voorspellingen worden door veel overheden gezien als een vorm van gokken. Het is dan ook logisch dat Augur zich voornamelijk gaat focussen op weddenschappen. Volgens Joey Krug (de oprichter) zijn er genoeg andere toepassingen. Als een dokter onzeker is over een bepaalde diagnose zou Augur gebruikt kunnen worden om de diagnose van andere dokters te raadplegen. Dat is tenslotte het concept van ‘wisdom of the crowd‘.

Toch is dit geen nieuw concept. Er bestaat al software die gebruik maakt van hetzelfde principe. Wat Augur anders maakt is het feit dat het gedecentraliseerd is. Dit maakt het voor overheden bijna onmogelijk om het platform ‘off-line’ te krijgen. Een ander voordeel is dat voorspellingen, en uitkomsten, niet te manipuleren zijn.

Augur is gestart in 2014. Vitalik Buterin (bekend als de ontwikkelaar van Ethereum) is adviseur van Augur.

Concept

Augur is een gedecentraliseerd voorspellend marktplatform dat gebruik maakt van de Ethereumblockchain.

Een voorspellingsmarkt wordt gedefinieerd door de mogelijkheid voor een gebruiker om te wedden op het resultaat van toekomstige gebeurtenissen om geldprijzen te krijgen. Hoe kleiner de kans op een gebeurtenis, hoe groter de beloning die je kunt verdienen voor het voorspellen van het succes.

Bijvoorbeeld: een analist gebruikte een gecentraliseerde voorspellingsmarkt genaamd Predictit om $6k te winnen bij de verkiezingen van 2016 inzettend dat Donald Trump de verkiezingen zou winnen.

Dit gebeurt door aandelen te kopen van een bepaalde gebeurtenis, als de gebeurtenis zich voordoet zoals voorspeld, dan krijg je je aandelen terug (en extra aandelen = winst) en als de voorspelling niet juist is dan ben je je aandelen kwijt.

Augur verschilt van gecentraliseerde diensten zoals Predictit door gebruik te maken van een groep voorspellers (The Wisdom of the Crowd) op het platform.

Ze gebruiken deze voorspellers om real-time voorspellende gegevens te creëren die vaak nauwkeuriger zijn dan de toonaangevende experts.

Augur had een ICO in september 2015 die meer dan $ 5 miljoen opleverde.

Technologie

Augur is gedecentraliseerd en is gebouwd op het Ethereum-platform.

Augur stelt iedereen in staat om voorspellingsmarkten te creëren. De oprichter zal de initiële financiering verschaffen, maar verzamelt dan de helft van de provisie die door de markt gegenereerd wordt.

De prijs van de aandelen zal veranderen afhankelijk van de kansen (vergelijkbaar met gokken of statistieken). Mensen kopen aandelen, bij een juiste gok (uitkomst) zal de prijs van het resultaat verhogen en de prijs van andere uitkomsten verlagen.

Alle fondsen worden opgeslagen in een smart contract op de blockchain. Dit vermindert risico’s en zorgt voor automatische betalingen voor winnende handelaren.

Gebruik

Augur’s voorspellingsmarkten ondersteunen niet alleen Ja en Nee opties, maar ook numerieke keuzes (in principe zal iets van X naar X stijgen of dalen of binnen het bereik liggen) en meerdere keuzes (in principe selectie tussen enkele opties)

De oprichters van de markt zullen beslissen hoe het resultaat wordt bevestigd. Dit kan door middel van nieuwsbrieven of specifieke publieke websites. Het resultaat kan dan door de gebruikers worden geverifieerd.

In Augur zijn er duizenden gebruikers die het resultaat van de markt rapporteren met behulp van REP-tokens om een overeenstemming te bereiken en het echte resultaat te kennen.

Beschikbaarheid en prijs

Beschikbaar op alle belangrijke westelijke exchanges.

17% van het volume is beschikbaar op Bittrex met de rest van de volumespreiding tussen Binance, Kraken en UpBit. Ook verkrijgbaar bij kleinere exchanges. Meest populaire trading pairs zijn BTC en ETH gevolgd door enkele fiat en USDT-pairs.

In de afgelopen maanden viel REP van de radar door een laag volume en lage eenheidsprijs. De ATH was midden januari 2018 ongeveer $107.

Andere aspecten

 • Augur had de ICO in september 2015 en is een van de oudste ICO’s ooit,
 • Het is al voor een lange tijd op de cryptomarkt en heeft al een werkende versie en een uitgebreide documentatie (zie website),
 • Het is concurrentie van Gnosis (GNO $71.36 ) and Stox (STX $0.446045),
 • Augur is meer waard dan beide projecten en verder in de ontwikkeling dan beide.
Populariteit
Twitter - 116.949 volgers
Facebook - 17.316 volgers
Reddit - 1.400 subs
Medium - 7.600 volgers
Telegram - 2.008 volgers

Markten creëren

Je moet een kleine hoeveelheid Ethereum uitgeven om een Augur-markt te creëren. Markten kunnen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Dit kan gaan van “Zal de prijs van Bitcoin 20.000 dollar bereiken voor het einde van 2017” tot “Komt Jezus Christus terug in 2018”?

Wanneer u een markt creëert, stelt de gebruiker de kosten in voor de oprichter (de kosten voor het kopen en verkopen van aandelen). De kosten voor de klant moeten tussen 1,0% en 12,5% liggen. De kosten voor de oprichter kunnen ook niet meer zijn dan de helft van de kosten voor de klant.

Hoewel dit de huidige tariefstructuur is, suggereert de discussie op de officiële webpagina van Stack Exchange (Augur) dat dit zal veranderen.

Op een bepaald moment op de ‘prediction market’, zullen oprichters in de plaats daarvan een oprichtersvergoeding instellen, en er zal niet langer kosten voor oprichter / klant gemaakt worden. De vergoeding voor de oprichter wordt gehaald uit de winsten van de handelaren die winnende posities hebben en deze worden dan aan de oprichter van de markt toegekend.

Als oprichter van een markt is het doel om de kosten laag genoeg te houden om mensen te stimuleren om op uw markt te bieden en tegelijkertijd moet het hoog genoeg zijn om de initiële Ethereum-kosten te dekken die u hebt gespendeerd om de markt te creëren.

Naast het creëren van markten kunnen Augur-gebruikers ook aandelen kopen en verhandelen die de kans vertegenwoordigen dat de gebeurtenis op een bepaalde markt zal plaatsvinden. Bijvoorbeeld, je ziet een markt, “Zal Stellar Lumens $1k bereiken in 2018”?

Voorbeeld: Onlangs verklaarde Coinbase te overwegen Stellar Lumens aan hun platform toe te voegen. Je gaat deelnemen aan zo’n voorspelling gebaseerd op Augur. Je kunt er vrij zeker van zijn dat Stellar $1 zal bereiken voor het einde van het jaar. Je doet een poging tot het kopen van 50 aandelen tegen 0,6 ETH per aandeel.

Aandelen zijn overal tussen 0 en 1 ETH waard. Hoe hoger de prijs waarvoor u een aandeel koopt, hoe groter de kans dat u denkt dat het voorval werkelijkheid zal worden.

Augur trader

Er zijn twee manieren om als trader van Augur geld te verdienen. Met fluctuerende aandelenkoersen is het theoretisch mogelijk om posities tegen lage kosten te kopen en ze hoger te verkopen naarmate het marktsentiment verandert. Echte wereldkatalysatoren kunnen de kans dat een gebeurtenis zich in de loop van de tijd voordoet ook vergroten.

U kunt ook geld verdienen als u een gebeurtenis correct voorspelde en u aandelen houdt wanneer de markt sluit. De hoogte van uw uitbetaling is daarbij gelijk:

Uitbetaling = Aantal aandelen * Prijs / aantal ticks

Het aantal ticks is het aantal mogelijke prijspunten tussen de minimum- en maximumprijzen in een markt.

U moet ook afrekeningskosten betalen voor elk winstbedrag. De afrekeningstarieven omvatten de door de oprichter van de markt vastgestelde vergoeding voor de oprichter en de door Augur gebruikte rapportagevergoeding in het gedecentraliseerde Oracle-systeem. Hoe hoger uw inkomsten, hoe hoger de kosten die u moet betalen.

Het REP-token drijft dit Decentralized Oracle System van Augur aan. U kunt REP inzetten om te communiceren over de resultaten van de gebeurtenissen in de verschillende markten.

Wanneer een markt sluit, moet u verslag uitbrengen over het resultaat van de gebeurtenis en een bepaald bedrag van REP opstellen om uw claim te staven. Als de gebeurtenis nog niet heeft plaatsgevonden, wordt u gevraagd om deze “Ongeldig” te markeren, aangezien u er geen melding van kunt maken.

U heeft 27 dagen de tijd om na sluiting van een evenement een rapport in te dienen. Als u hetzelfde resultaat rapporteert als de meerderheid van de reporters in uw markt, ontvangt u uw REP terug plus een deel van de rapportagevergoeding. In de rapportagevergoeding wordt de volgende formule gebruikt:

Rapportagevergoeding = huidige rapportagevergoeding * ( Augur Open Interest * 5 / REP Market Cap )

Hoe meer REP u belegt bij het indienen van een rapport, hoe groter het deel van de rapportagevergoeding dat u verdient.

Markten worden iets gecompliceerder gemaakt en kunnen ook door een aangewezen verslaggever worden gerapporteerd. De oprichter van de markt delegeert een verslaggever om een voorgestelde uitkomst voor de markt te melden binnen 3 dagen na de sluiting van de markt.

Als verslaggever krijgt u nog 3 dagen de tijd om de voorgestelde uitkomst van de aangewezen verslaggever aan te vechten. Als er geen bezwaar wordt gemaakt, dan gaat de markt de volgende rapporteringsronde in door de gebruikelijke rapportagefase van 27 dagen over te slaan.

U moet ook een aantal REP-tokens op het spel zetten om een voorgestelde uitkomst aan te vechten. De REP die u belegt, wordt een “dispute bond” genoemd. Als uw challenge succesvol is en de voorgestelde uitkomst wordt omgekeerd, krijgt u het geld van uw “dispute bond” terug.

Team

Het team van Augur is van een hoog niveau. Ze zijn al sinds 2014 bezig met het project en elk team met 3 jaar ervaring in zo’n jonge markt als de cryptomarkt is het een team om rekening mee te houden. De founders zijn Jack Peterson en Joey Krug.

Volgens de website bestaat het team uit 19 personen, waarvan 12 developers. Wat opvalt is dat ze maar 1 marketeer hebben. Dit is wellicht één van de redenen dat er nooit veel hype rondom Augur hangt. Via deze link kan je alle medewerkers van Augur op LinkedIn vinden. De belangrijkste drie staan hieronder met daaronder een afbeelding van een kleine greep uit het team.

Jack Peterson – Co-founder & hoofd developer

 • PhD op de universtiteit van Californië.
 • Graduate van de 2016 Thiel Fellows.
 • Al bijna 4 jaar bezig met de ontwikkeling van Augur.

Joey Krug – Co-founder & Senior developer

 • Computer Science gestudeerd op Pomona College.
 • Schrijver voor Forbes over crypto (1 jaar).
 • Al bijna 4 jaar bezig met de ontwikkeling van Augur.
 • Co-Chief Investment Officier bij Pantera Capital.

Tom Kysar – Head of Operations

 • Zeven jaar ervaring als Internet Marketeer.
 • Ruim twee jaar product manager / head of operations bij Augur.
Adviseurs

De adviseurs van Augur zijn van zeer hoog niveau. De meest aansprekende is niemand minder dan de founder van Ethereum, Vitalik Buterin.

Daarnaast hebben ze:

 • handelsexpert Ron Bernstein,
 • econoom Robin hanson,
 • CEO van Enlighted Joe Costello,
 • founder van het Lightning Network Elizabeth Stark.

Score

Conclusie

Augur’s voorspellingsmarkt is een van de oudste ICO’s en eerste dApps op de Ethereumblockchain. Het verwijdert gecentraliseerde autoriteit bij het gokken in markten, in plaats daarvan ‘wisdom of the crowd‘. Het is een ambitieus project, maar het zit tot nu toe vol met juridische problemen.

Hier volgt een korte opsomming van de belangrijke punten van het Augur-project

 • Augur laat gebruikers ETH of BTC uitgeven om te investeren in speculatieve resultaten in een breed scala van categorieën, waaronder het weer, actuele gebeurtenissen en entertainment. Elke uitgifte waarop wordt gespeculeerd wordt een markt genoemd.
 • Verslaggevers verdienen REP-munten door nauwkeurig de marktresultaten te rapporteren. Het rapporteren van foutieve uitkomsten veroorzaakt een verlies aan REP-munten.
 • Augur is voor op de andere twee projecten in termen van ontwikkeling. Dit zou in het voordeel van Augur moeten zijn, omdat ze het eerste volledig afgewerkte werkplatform in hun sector zouden hebben.
 • Hoewel de REP in de afgelopen maanden veel waarde heeft verloren, doet hij het nog steeds beter dan de concurrentie.
 • Op lange termijn lijkt het de beste op de voorspellingsmarkt.
 • Augur heeft een goed team en progressieve ontwikkeling.
 • Hoewel de oprichters zeggen dat Augur meer is dan een gokplatform, loopt het het risico om een overvloed aan online gaming wetten te overtreden. In de VS zijn de sportmarkten in strijd met de wet.
 • Geen van de entiteiten die eigenaar is van het Augur-platform heeft een gaming-licentie in een van de staten of landen waar ze geregistreerd zijn.
 • Ondanks de obstakels kan (en moet) Augur aan de eisen voldoen. Anders is de kans groot dat dit project wordt begraven in de rechtbanken.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment