Basic Attention Token (BAT) update

BAT, of Basic Attention Token, heeft de afgelopen maanden veel aandacht gekregen met betrekking tot het maken van de shortlist om op Coinbase te worden genoteerd, maar er is nog veel meer aan de coin dan dit.

Het belangrijkste gebruik van cryptocurrencies en blockchain is het vormen van een “network of markets”, dat partijen in staat stelt om op een meer directe manier samen te werken. Dit betekent meestal dat tussenpersonen moeten worden uitgeschakeld, en in het geval van BAT werkt de token als een middel voor uitwisseling tussen uitgevers, adverteerders en gebruikers.

Doelstellingen van Basic Attention Token

Aandacht is alles in de wereld waarin we leven. De meeste middelen zijn niet eens meer schaars. Vroeger waren de data de nieuwe valuta, maar nu is de informatie zo overvloedig dat er een opgeblazen gevoel ontstaat. Wat we wel hebben is het vermogen om lezers lange tijd op één ding te laten focussen. Daar speelt BAT een rol.

BAT is het Basic Attention Token, dat Brave de nieuwe standaard voor online reclame wil maken en zo de online reclame-industrie wil ontwrichten.

Dit protocol is gehuisvest op de Ethereum blokchain, maar heeft een browsertegenhanger die zelf al veel tractie heeft gekregen. Het nut van BAT vloeit voort uit de betrokkenheid van gebruikers. Dit betekent dat de token kan worden gebruikt voor het verkrijgen van reclame en op aandacht gebaseerde diensten op een platform genaamd “Brave”.

Brave is een browser die tegelijkertijd open source is en gericht is op privacy. Dit creëert een unieke omgeving voor gebruikers waar ze niet onderhevig zijn aan trackers of iets dergelijks. Het gaat om een grootboeksysteem dat de aandacht van de gebruiker meet en uitgevers beloont. Dit alles gebeurt natuurlijk anoniem.

Gebruikers beslissen of ze advertenties willen zien of niet, wat voor advertenties ze kunnen zien en uitgevers krijgen automatisch inkomsten als gebruikers aandacht besteden aan de advertentie die ze publiceren. En er zijn geen tussenhandelaren die een deel van de inkomsten voor hun rekening willen nemen, geen Google Ads of Facebook Ads, want deze krijgen het grootste deel van de gebruiker hun inkomsten.

Recent nieuws

Alleen al in de afgelopen week is BAT met ongeveer 16,6 procent gestegen. Het is nog steeds 39,5% lager dan in de afgelopen 30 dagen, maar dit is een potentiële push door resistance zones naar hogere niveaus. De hoge volatiliteit van de munt kan waarschijnlijk worden toegeschreven aan het feit dat de munt op de shortlist staat van potentiële cryptocurrencies die op hun exchange zullen worden genoteerd. Dit schept eigenlijk een perfecte koopmogelijkheid, omdat dit soort aankondigingen er meestal voor zorgen dat muntjes overbought worden en zakken onder hun oorspronkelijke prijs.

Op een fundamenteler niveau heeft Basic Attention Token een enorm potentieel voor innovatie op lange termijn in een belangrijke industrie. Eén ding dat de BAT aantrekkelijker zou moeten maken dan enkele van de andere tokens die worden bekeken voor notering op Coinbase, is dat het een industrie vernieuwt die al zeer “digitaal” is. In plaats van de banksector te ontwrichten zoals Stellar dat doet, gaat het de digitale reclamewereld achterna, die zich veel eerder zal aanpassen aan nieuwe technologie dan aan een oude industrie zoals de financiële sector.

Eerste adoptie vond al in april plaats

Op 18 april 2018 kondigden beide organisaties aan dat ze zullen experimenteren met blockchaintechnologie op het gebied van digitale reclame en mediapublicatie. Dit houdt in dat het digitale reclameplatform van de Brave-browser en zijn moedervaluta, BAT, getest moeten worden op de producten van de Dow Jones Media Group, waaronder Barron, de Wall Street Journal en MarketWatch.

Met de samenwerking geeft de Dow Jones Media Group aan dat de algemene missie van Brave, om innovatieve, efficiënte reclame te maken, aansluit bij de financiële kracht.

“Onze samenwerking met Brave is een spannende en innovatieve stap voor Dow Jones Media Group,” zei Daniel Bernard, Senior Vice President van Barron’s. “Als wereldwijde digitale uitgevers vinden wij het belangrijk om voortdurend nieuwe en opkomende technologieën te verkennen die kunnen worden gebruikt om klantervaringen van hoge kwaliteit op te bouwen.

Technologie en Gebruik

BAT, een ERC20 token, is ontwikkeld op basis van een slim contract dat gebaseerd is op de Ethereum blockchain. De token maakt gebruik van de proof of work (PoW)-technologie. Om de veiligheid van het netwerk te handhaven, wordt er echter gebruik gemaakt van het Zero Knowledge Proof (password proof), ZKP. Dit is een proces waarbij u geen wachtwoorden hoeft uit te wisselen bij het openen van uw account. Het ontbreken van wachtwoorden betekent dat er geen wachtwoorden gestolen kunnen worden. De gebruikers moeten bewijzen dat u enkele geheime vragen van de persoon aan de andere kant kent.

Gebruik

Om het simpel te bewoorden: BAT wordt betaald door de adverteerders en wordt zowel aan de uitgevers als aan de gebruikers gegeven in ruil voor hun diensten. Uitgevers leveren content, gebruikers geven hun aandacht en het resultaat is een hogere ROI voor adverteerders. Bovendien profiteren gebruikers van meer relevante advertenties voor hun belangen. Idealiter creëert de BAT een win-win situatie op de markt.

Aan het BAT-model zijn een aantal potentiële risico’s verbonden, waaronder fraude. We hebben allemaal verschillende voorbeelden gezien in het verleden van digitale marketing innovaties waar iemand uiteindelijk bedacht hoe het systeem te hacken, wat de totale waarde van het platform verminderde (blackhat SEO, bots, enz.). De vraag is of het BAT-team in staat zal zijn voorzorgsmaatregelen te treffen om zoiets te voorkomen.

Beschikbaarheid

BAT zit op de meeste grote exchanges:

 • Binance (52% van het volume)
 • DDEX (13%)
 • CPDAX (10%)
 • Upbit ( 3,85%)
 • Bittrex (5%)
 • Andere bekende exchanges met lagere tradingvolumes zijn Huobi, Poloniex, Ethfinex, Kyber Networt en Bancor Network

Ongeveer 1 miljard BAT van de 1.5 miljard tokens zijn in circulatie, wat betekent dat nog 33.3% van de tokens aan de circulatie zal worden toegevoegd.

Het Bat token bereikte 9 januari 2018 zij all-time high zoals elke token tijdens de bull-run. Verder is hij in waarde gezakt tot 0.21 waardoor hij een 4de verloren is ten opzichte van zijn hoogste prijs. Buiten dit is het Bat token door het jaar heel stabiel gebleven met geen grote prijsschommelingen, wat een goed teken is.

Roadmap

 • Reële advertentie-inkomsten die meegroeien met de gebruikers; verdere UGP-subsidies en groeibevorderende maatregelen.
 • inkomsten uit donatievergoedingen, kleiner maar zo veel mogelijk geschaald door middel van stimulansen voor gebruikers die BAT-inkomsten uit advertenties ontvangen en willen teruggeven aan hun sites.
 • Grootschalige werkzaamheden om de Brave Ledger confirmatie- en inkomstenstromen volledig te decentraliseren naar Ethereum via een staatskanaal met ZKP voor anonimiteit.
 • Evolved BAM-opties op basis van premium-aandacht-modellen – prijsevolutie in het topsegment. BAM staat voor Basic Attention Metric, een systeem om advertentie performance en user engagement te bepalen
 • Samengevoegde, op grote anonimiteit gebaseerde rapporten en voorspellingen over de Ethereum blockchain, met dashboards voor prestatiemeting, -optimalisering en -verkoopplanning van de concurrerende vraag (adverteerder) en aanbod (uitgever).
 • Integratie met andere apps op basis van open source en specificaties voor een groter hefboomeffect bij advertentieaankopen en onboarding door uitgevers.

Ontwikkeling vooruitgang

BAT heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt in de roadmap van Gemini. Op 19 juni kondigde BAT aan dat het vrijwillig testen van het op toestemming gebaseerde digitale reclamemodel zal beginnen. In de loop van de volgende maanden, is het team van plan om gebruikerstests uit te breiden.

Deze proeven zijn bijzonder belangrijk voor de beoordeling van de impact van gebruikersbeloningen op het advertentiesysteem, om de levensvatbaarheid van het ecosysteem te bewijzen dat met de BAT wordt beoogd. Tijdens de proeffase zullen gebruikers actief tokens verdienen voor hun gebruik van content en elke fase zal worden uitgebreid met een bredere basis.

Hoewel in 2018 verschillende belangrijke mijlpalen zijn bereikt, is de Gemini Roadmap volgens het voorgestelde tijdschema nog niet voltooid. De adt-experimenten voor gebruikers waren oorspronkelijk gepland voor begin 2018.

De strategie

Na de succesvolle integratie van de BAT Wallet met Brave Browser, is de basis gelegd voor zowel een actieve gebruikersbasis als een set publicatiepartners. Van daaruit hebben de strategieën zowel voor de gebruikers als voor de uitgevers indrukwekkende resultaten opgeleverd. Eerder dit jaar lanceerde het project een referral programma voor YouTube en Twitch dat $5 USD aan BAT beloonde voor elke deelnemende content maker die een nieuwe actieve Brave gebruiker aan boord bracht.

Daarnaast heeft het project tactvol gebruik gemaakt van de User Growth Pool, een speciaal fonds om gebruikers gratis BAT te geven met het oog op de ontwikkeling van een nieuw ecosysteem van waarde-uitwisseling tussen consumenten en contentmakers. Deze groeistrategieën hebben ertoe geleid dat 11.000 YouTube-kanalen zich hebben aangemeld als Brave Publishers, met een gezamenlijk kijkerspubliek van 200 miljoen mensen.

Besluit

De goedkeuring van de Brave-browser zelf wordt geconfronteerd met een mogelijk maximum. om toegang te krijgen tot de werkelijke waardepropositie voor gebruikers, is een zekere bekendheid met de cryptocurrency vereist. Voor een bredere acceptatie van de browser, die de belangstelling van ondernemingen verder zal bevorderen, is wellicht een meer gestroomlijnd onboarding-proces nodig dat rekening houdt met deze dynamiek.

Hoewel BAT op sommige mijlpalen achterblijft, weegt de reikwijdte van de verwezenlijkingen tot nu toe zwaarder dan de bedenkingen met betrekking tot de roadmap. Waarschijnlijk zullen projecten zoals BAT, die zinvolle veranderingen teweegbrengen in industrieën die rijp zijn voor ontwrichting, daadwerkelijk op blockchain gebaseerde applicaties implementeren, en dit proces zal tijd vergen.

Op dit cruciale moment, bevordert het succes van het project sinds de start ervan een overwegend positief perspectief voor de toekomst. Met een huidige prijs rond de $0,24 en een potentiële doorbraak om de hoek, is het nooit slecht om wat BAT tokens te bezitten.

 

What's your reaction?