Belangrijke Crypto-update

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en institutionele adoptie blijven de cryptomarkten overspoelen, waardoor beleggers enigszins worden verlost van de slepende prijsdaling. Het gevaar voor een ommekeer in het beleid in India is het hoogtepunt van de laatste roundup. Een door de regering benoemd comité heeft zich verzet tegen het verregaande verbod van de centrale bank op de cryptocrisis.

Inmiddels heeft de grootste digitale exchange van de Verenigde Staten een nieuw indexfonds geïntroduceerd dat zich richt op de grotere beleggers.

Ommekeer in het beleid van India?

India overweegt naar verluidt een nieuwe regelgeving rond de cryptocurrency. Dit gebeurde doordat een comité (dat door de regering aangesteld was) de acties van de centrale bank in twijfel trok. De centrale bank had de intentie om bankrekeningen te sluiten met betrekking die gekoppeld waren aan virtuele exchanges.

Eerder deze week (woensdag 13 juni) werd er al in het algemeen cryptonieuws gerapporteerd dat het comité zich heeft verzet tegen een algeheel verbod op de cryptocurrency. Ze pleiten in de plaats daarvan voor geregelde toegang tot de cryptomarkt. Hoewel de details nog steeds beperkt zijn, lijkt het comité de voorkeur te geven aan regelgevende richtlijnen. Zoals CCN heeft gerapporteerd, kan het comité worden gekoppeld aan een interdisciplinaire commissie die in 2017 is samengesteld om de valutamarkt te onderzoeken. Er zijn nu aanbevelingen om een nieuw beleidskader samen te stellen.

De Reserve Bank of India (RBI) gaf kredietverleners in april drie maanden de tijd om bankrekeningen af te sluiten die gekoppeld zijn aan de cryptocurrency exchanges en hun gebruikers. Exchanges begrijpen nog steeds niet goed waarom de bank tot dit besluit is gekomen.

Een lokale advocaat in India, Varun Sethi, besloot een right to information (RTI) in te dienen bij de Indiase overheid. Deze Indiase versie van de Wob (Wet openbaarheid van bestuur) geeft burgers het recht om informatie op te vragen bij de overheid. Uit de reactie op dit verzoek bleek dus dat de Indische centrale bank helemaal geen onderzoek had gedaan en eigenlijk zonder reden tot dit besluit was gekomen.

Zo had de bank geen speciale commissie opgesteld of specialisten aangesteld om te onderzoeken of handelen in cryptocurrencies daadwerkelijk risico’s met zich meebracht. De bank heeft ook geen soortgelijke instituties in andere landen om advies gevraagd. Bizar!

Er zijn inmiddels meerdere klachten ingediend tegen het besluit van de RBI en de centrale bank bevindt zich niet bepaald in een goede positie om daar onderuit te komen.

Coinbase richt zich op investeerders met een hoog rendement via een nieuw indexfonds

De provider Coinbase lanceerde woensdag officieel zijn nieuw crypto-indexfonds, hierdoor kunnen vanaf nu rijke investeerders toegang verkrijgen tot alle vijf genoteerde cryptocurencies.

Het fonds, dat in Maart werd aangekondigd, is ter beschikking van geaccrediteerde beleggers in de V.S. met een nettowaarde van meer dan $1 miljoen of een jaarsalaris van $200.000 of meer. De investeringen in het fonds variëren van $250.000 tot $20 miljoen.

Het Coinbase indexfonds belegt in een pakket van cryptomunten waaronder Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash en het onlangs toegevoegde Ethereum Classic.

Het is onduidelijk hoeveel beleggers Coinbase wil aantrekken voor dit fonds. Het is wel altijd hun strategie geweest om een grotere basis van institutioneel beleggers op te bouwen. Het in San Francisco gelokaliseerd bedrijf gelooft dat het ruwweg $10 miljard aan institutioneel kapitaal kan aantrekken op deze manier.

Zoals de Bitcoin futures duidelijk hebben aangetoond, is institutionele toegang tot cryptocurrency geen automatisch bull sign voor de markt. Eerder vandaag werd er nog vermeld dat de futures mogelijk gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de daling van 16 procent van de Bitcoin in de afgelopen vijf dagen.

SEC-directeur Verklaart Ethereum als geen 'security'

Een topambtenaar van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft publiekelijk verklaard dat Ethereum geen ‘security’ is. Dit betekent dat het niet onder de federale jurisdictie van het agentschap mag vallen.

Op “Financial All Markets Summit” (Yahoo Finance) zei de collectieve financieel directeur William Hinman afgelopen donderdag dat Ethereum niet door SEC zal worden gereguleerd.

Hij verklaarde het volgende: “Wanneer er wordt nagedacht over hoe ether vandaag de dag functioneert, zien we op zijn minst een sterk gedecentraliseerd” netwerk, niet het type gecentraliseerde speler dat het effectenaanbod kenmerkt. Hij voegde hier nog het volgende aan toe: “in zijn huidige staat, zien we geen waarde die het reguleert”.

 

Ethereum was volgens de voormalige CFTC-voorzitter Gary Gensler één van de topkandidaten die volgens de Amerikaanse wetgeving als “niet-conform veiligheidsrisico” kon worden bestempeld. Maar de kans dat ether dat label zou krijgen was kleiner dan bij Ripple XRP.

Ripple is bearish voor grensoverschrijdende betalingen op de blockchain

De chief cryptograaf van het Ripple heeft onlangs uitgelegd waarom hij niet gelooft dat de banken blockchain-technologie zullen gebruiken voor grensoverschrijdende betalingen.

David Schwartz zei dat schaalbaarheid en problemen met privacy de banken uit de buurt houdt bij het gebruik van gedistribueerde grootboeken voor internationale betalingen. Dit wordt nog duidelijker nu steeds meer financiële instellingen zich realiseren hoe belangrijk het is om intern blockchain-oplossingen in te zetten.

Wat we van veel van onze klanten horen, is dat het noodzakelijk is om hun transacties privé te houden. Verder is het verwerken van duizenden transacties per seconde ook een prioriteit volgens Schwartz.

Het xCurrent platform van Ripple zet zich in voor grensoverschrijdende betalingen met onmiddellijke betalingen. Met het xRapid-systeem van het bedrijf kunnen betalingsverwerkers tegen lagere kosten liquiditeiten verkrijgen in vergelijking met met traditionele methoden.

De in San Francisco gelokaliseerde startup scoorde belangrijke partnerships met een aantal van ’s werelds toonaangevende betalingsdienstaanbieders. Hierdoor is de waarde van XRP gestegen tot de 3de plaats op de ranking van de cryptomarkt.

 

What's your reaction?

Leave a comment