Binance neemt geen Amerikaanse klanten meer aan! Kucoin Shares stijgt met 40% op 2 dagen tijd!

Binance neemt geen nieuwe Amerikaanse klanten meer aan op haar platform. Dat maakte het handelsplatform op 14 juni bekend.

Amerikaanse klanten kunnen nog tot 12 september storten, opnemen en handelen. Daarna hebben Amerikanen nog wel toegang tot hun fondsen, maar kunnen zij niet meer handelen. Dit wordt vermeld in de vernieuwde voorwaarden van Binance.

Na 12 september kunnen Amerikanen terecht op Binance U.S., een nieuw op te starten handelsplatform. De reden hiervoor is regelgeving. ChangPeng Zhao, directeur van Binance, legt uit: ‘Binance U.S. wordt geleid door onze lokale partner BAM en zal de Amerikaanse markt bedienen in volledige naleving van de regelgeving.’

BAM?

BAM is de partner waarmee Binance gaat samenwerken.

Maar over wie gaat het dan? –  BAM Trading Services is een bedrijf dat geregistreerd staat als dienstverlener bij de Amerikaanse toezichthouder Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN). Vermoedelijk bevindt het bedrijf zich in San Francisco.

Door de samenwerking van Binance met BAM  kan er direct binnen de regelgeving van de Amerikaanse overheid kunnen gehandeld worden. BAM Trading Service is zelf ook blij met Binance als partner: “We willen een veilig en compliant tradingplatform bieden. Dit is het begin van een langdurige samenwerking met Binance.”

Binance US en altcoins

Het is op dit moment nog onduidelijk wat het huidige aandeel van de Amerikanen was bij  Binance, als we spreken over tradingvolumes. Als we een voorzichtige schatting zouden moeten doen dan zou dat tussen de 10 en 15% moeten liggen.

De komende drie maanden kunnen deze klanten gewoon blijven door handelen, maar er volgt dus 12 september een ‘harde’ knip.

Welke altcoins gaan daar last van krijgen? De koersen van de meeste cryptocurrencies zijn gedaald na de bekendmaking.

In de volgende grafiek zie je welke van de coins die op Binance worden vermeld ook op andere exchanges in de VS staan vermeld. Het gaat om de crypto exchanges Coinbase, Bittrex, Poloniex, Kraken, HuobiUS en eToro.

Het overzicht maakt in één oogopslag duidelijk welke altcoins buiten de boot gaan vallen na de ‘harde’ knip van 12 september.

Gedacht moet worden aan bijvoorbeeld:

In de huidige constellatie (Amerikaanse wetgeving richting tokens) is het plausibel dat deze cryptocurrencies veel minder verhandeld gaan worden op Binance.com. Van het bovenstaande was Harmony (ONE) het nieuwste IEO op Binance Launchpad.

Binance Coin (BNB), de native token van Binance, is alleen beschikbaar voor handel op eToro.

Weerstand op Twitter

De zet van Binance roept wat weerstand op op Twitter. Zo zijn Amerikanen bang dat zij op het nieuwe platform een KYC (Know Your Customer)-procedure moeten doorlopen. Dit houdt in dat zij zich moeten identificeren. Daarnaast is het nog niet zeker welke tokens er wel en niet kunnen worden verhandeld op het nieuwe platform. Mogelijk zijn sommige security tokens bijvoorbeeld niet verhandelbaar op de nieuwe exchange van Binance.

Changpeng Zhao begrijpt deze zorgen:

En ook de koers van BNB reageert

Het nieuws valt dus niet bij iedereen goed. Sterker nog, de koers van de Binance Coin (BNB) reageerde direct. BNB is de bijbehorende coin van Binance. Dit jaar kende BNB een fantastische start, maar op 14 juni kwam daar verandering in. Hieronder zie je de koersgrafiek van die dag:

Kucoin doet gouden zaken

Kucoin shares (KCS) stijgt meer dan 40% in waarde op het moment dat de de mededeling van Binance verschijnt.

Het gerucht (veel berichten op twitter) doet de ronde dat een deel van de Amerikaanse Binance traders de overstap naar Kucoin en andere exchanges maken/zullen maken.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment