Bitcoin als een chaos-hedge?

3 Maanden geleden leek het wel of de wereld uit elkaar ging vallen door het coronavirus. De lockdowns die door de regeringen werden opgelegd zorgden voor miljoenen werklozen en tienduizenden kleine ondernemers die hun broodwinning moesten stopzetten. Op dit moment lijkt het al jaren geleden.

Nu is er weer een ‘nieuw’ gevoel dat de wereld uit elkaar gaat vallen, en dit is te wijten aan de sociale onrust die elke grote stad in de Verenigde Staten teistert. Te midden van die chaos is er één ding dat sterk blijft en precies doet wat het moet doen –  en dat is Bitcoin.

Het voelt raar om nu over een financiële troef te praten, maar we blijven allemaal investeren in naargelang de situatie. Er zijn op dit moment twee datapunten die het waard zijn om te weten en te bekijken. Ten eerste heeft Bitcoin’s stock-to-flow model gisteren een “rode stip” neergezet.

Deze rode stip heeft historisch gezien het begin van enorme bullmarkets aangegeven. Het is tot nu toe al twee keer eerder gebeurd, wat niet betekent dat de geschiedenis zich zal herhalen, maar het is wel belangrijk om hiermee rekening te houden. Op het moment dat de rode stip op het stock-to-flow model werd gezet, zagen we ook Bitcoin weer even boven de $10.000 sprong. Deze keer lijkt er echter iets anders te zijn gebeurd.

Hieronder alvast een TA analyse van Fairtrader.

En hier is het op een logschaal… dit is het grootste chart patroon dat tot nu toe is uitgebroken…


De technische signalen worden steeds krachtiger sinds de halving van begin mei. Dit alles in combinatie met de wereldwijde macro-omgeving van intense quantitative easing uit verschillende landen en ongelooflijke hoeveelheden sociale chaos. Bitcoin wordt ook wel eens de chaos-hedge genoemd. Het is een potentiële manier om het oude financiële systeem te verlaten en uw rijkdom te beschermen tegen inflatie, inbeslagname en andere negatieve zaken. Aangezien het asset in 2020 al met ongeveer 30% is toegenomen, wat meer is dan eender welke andere beleggingscategorie, voelt het ook aan alsof Bitcoin zijn rol als ‘ultieme chaos-hedge’ aan het vervullen is.

We hebben uiteraard meer data punten nodig om te staven of Bitcoin een bullmarket gaat betreden, maar als dat gebeurt, zouden we tegen het einde van 2021 een 6-cijferig getal per Bitcoin moeten zien. Dat klinkt gek, maar zowel de technische als de macro-economische factoren suggereren dat het steeds waarschijnlijker wordt.

Er is op dit moment veel pijn en leed in de wereld. Vergeet niet te ademen. Houd je emoties onder controle. Laat je niet meeslepen in de krantenkoppen en het laatste nieuws. We zullen door deze chaos heenkomen. Bitcoin lijkt één van de meest stabiele manieren om dat te doen. Het zal heel leuk zijn om te zien hoe dit de komende 18 maanden gaat verlopen.

 

Stay say, Stay healthy!!

 

What's your reaction?

Leave a comment