Bitcoin heeft het oude systeem niet nodig om te falen.

Bitcoin kan een perfect alternatief zijn zonder dat het iets vervangt. De kans dat een alternatief systeem naast het bestaande systeem gebruikt zal worden is voor een deel van de wereldbevolking veel groter dan dat er een gloednieuw systeem wordt gebruikt dat gebaseerd is op Bitcoin en dat het volledige bestaande systeem vervangt. Met dit gezegd zijnde, enkel omdat de kansen in het voordeel van de samenleving zijn, betekent dit niet dat er geen volledige vervanging kan plaatsvinden.

In een wereld waar het oude systeem en het Bitcoin-systeem naast elkaar leven, zijn er een paar zaken mogelijk:

  • Veel niet-Amerikaanse burgers zouden ervoor kiezen om het Bitcoin-systeem te gebruiken omdat het stabieler en betrouwbaarder is dan het systeem waarin ze momenteel leven.
  • Het oude banksysteem zou een zekere mate van leegloop zien (de exacte bedragen hangen af van de vraag of de twee systemen qua omvang vergelijkbaar zijn of niet).
  • De US-dollar zou belangrijk blijven vanwege de wettelijke en reglementaire mogelijkheden, zoals KYC, AML, belastingbetalingen, handelsovereenkomsten, enz.
  • De meeste van de grootste tegenstanders van de VS (Rusland, China, enz.) zouden proberen het oude systeem te verlaten. De vraag is of het om een Bitcoin-systeem gaat of om een gedigitaliseerd soeverein valutasysteem (digital RMB, enz.).
  • De Amerikaanse regering zou in sommige gevallen de mogelijkheid verliezen om de dollar te beschermen tegen buitenlandse landen.
  • De Bitcoin-marketcap zou aanzienlijk groeien vanwege de grote toename in de vraag naar de assets met een vast aanbod (bij Bitcoin is dat 21.000.000)
  • Er zou veel aandacht worden besteed aan het uitbouwen van de Layer-II en Layer-3-infrastructuur om zo tot een betere gebruikerservaring, meer gebruik en een algemene toename van de robuustheid van het Bitcoin-systeem te komen.
  • Sommige landen zullen zich bedreigd voelen door het naast elkaar bestaan van een nieuw & oud systeem en zouden het nieuwe systeem kunnen bestrijden, hetzij door een verbod te leggen om deel te nemen aan het systeem, hetzij door het nieuwe systeem niet langer afhankelijk te maken van het bestaande systeem.

Terwijl u de huidige gebeurtenissen in de gaten houdt, kunt u zich één vraag stellen: “Verhoogt deze evolutie de kans dat sommige getroffen bevolkingsgroepen op zoek gaan naar een alternatief systeem dat hen zou isoleren van deze problemen?”

Het antwoord wordt steeds meer “JA”. Aangezien dit het geval is, is het noodzakelijk dat elke organisatie een zekere mate van blootstelling heeft aan een alternatief systeem. De allocatie hoeft niet groot te zijn. Op dit moment is het slechts een hedge, maar de interesse in het oude systeem kan niet langer de volledige 100% zijn, terwijl de interesse in het alternatieve systeem 0% is.

Dit is de ultieme Black Swan kans. De kans dat er een nieuw financieel systeem wordt gebouwd was tien jaar geleden bijna nihil. Vandaag de dag ligt de kans veel hoger door de anti-fragiliteit van Bitcoin. Hoewel de winkansen drastisch zijn toegenomen, is de kans groot dat de digitale munt, en het daaraan gerelateerde systeem, zal falen.

Maar de kleine kans dat dat niet het geval is, wil je als belegger niet missen.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment