Bitcoin is meer dan alleen een financiël middel, aldus Tim Draper!

Miljonair-investeerder Tim Draper zegt dat Bitcoin veel meer kan dan alleen maar bankieren, financieren en vastgoed bekostigen.

In een nieuwe post op Medium zegt hij dat het de potentie heeft om de overheid te transformeren door het doorbreken van politieke muren, waardoor mensen zich verenigen in een feilloze wereldeconomie. De verandering zal de huidige politieke leiders beroven van bepaalde soorten macht en strategieën, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor een “start-up government”.

Volgens Draper, die start-ups zoals Twitter, Tesla en Coinbase heeft gefinancierd, is de tribaliteit stervende en “Stervende leeuwen brullen om deze wereldwijde doorbraak moeilijker te maken met handelsoorlogen en -muren…”.

Draper schrijft,

“Bitcoin heeft duidelijk gemaakt dat we met zijn allen kunnen delen in dezelfde wereldeconomie met dezelfde basiswaarden en dit met behulp van een verenigende wereldwijde munt. Zij die zich verzetten tegen deze wereldwijde munt klampen zich vast aan het tribalisme en zeggen dingen als: ‘Ik begrijp Bitcoin niet’. Of ‘Bitcoin is gewoon het middel om een doel te bereiken. De blockchain is het ding’ of ‘Bitcoin is geen geld omdat het door geen enkele (stam) wordt gesteund’.

Volgens Draper kunnen verstandige overheden concurreren binnen de digitale economie door vitale producten en services aan te bieden zoals een globaal zorgpakket dat gebruik maakt van Bitcoin, smart contracts en artificial intelligence om geschillen te verrekenen, op te sporen en te monitoren.

“Ik ben van mening dat overheden, zoals elk bedrijf dat wordt uitgedaagd door een nieuwe omgeving, zich moeten aanpassen aan de nieuwe markt. En dit is de markt voor een verantwoordelijk, transparant en concurrerend bestuur”.

Hij voegt eraan toe dat wereldwijde overheden services kunnen aanbieden in het buitenland, zoals multinationale ondernemingen.

Draper, die zijn $250.000 Bitcoin-prijsvoorspelling conservatief noemt, gelooft dat traditionele fiat-valuta’s die stammen vertegenwoordigen, zullen uitsterven. Daarnaast ziet hij Bitcoin, blockchain en artificial intelligence als een stimulans om een bestuursmarkt te creëren waar burgers van over de hele wereld services van verschillende providers kunnen kiezen en selecteren.

“Bitcoin heeft een aantal fundamentele technologieën met zich meegebracht die de transformatie van een tribale naar een wereldwijde planeet kan bevorderen”.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment