Bitcoin prijs stabiliseert, nadat het zijn ATL van 2018 heeft bereikt

Bitcoin is opnieuw aan het handel drijven boven $6.100 nadat de cryptocurrency een nieuwe lage bear-markt zette voor 2018, die een gedeeltelijke ontlasting rally zondagnamiddag veroorzaakte. De zoektocht naar een ongrijpbare bodem zal waarschijnlijk worden voortgezet aangezien de ineenstorting van technische posities kleine beleggers aan de zijlijn houdt.

BTC/USD Prijsniveaus

Bitcoin ging op zondag onder de $5.800 en bereikte tevens het laagste punt van dit jaar. Afhankelijk aan wie je het vraagt, bereikten de BTC/USD-waarden een dieptepunt van ongeveer $5.787 op de voornaamste exchanges, waardoor het dieptepunt van 6 februari 2018 met ongeveer $60 werd overtroffen. Het nieuwe dieptepunt betekende een ommekeer van bijna 71% ten opzichte van het hoogste niveau van bijna $20.000 in december.

Het nieuwe dieptepunt was de aanleiding van een ‘over-sold’ signaal op de Relative Strength Index (RSI), wat later hielp om de BTC-waarden boven de $6.100 te herstellen. Op het moment van schrijven werd BTC/USD gewaardeerd op $6.153,45.

Bitcoin heeft al meer dan tien uur een support boven de $6.100 en de dagelijkse trading-volumes schommelen rond de $4,9 miljard.

De bredere cryptocurrency markt werd meegesleurd met een marktkapitalisatie die een diepgang bereikte van $235 miljard. Altcoins hebben zwaardere verliezen geleden en vertegenwoordigen nu slechts 58% van de totale markt. Bitcoin vertegenwoordigt de overige 42%.

Belangstelling in Bitcoin groeit voor het eerst sinds maart

Bij Google steeg de zoekterm “bitcoin” deze maand voor het eerst sinds begin maart, dit na 12 opeenvolgende weken van stagnerende of afnemende belangstelling voor de grootste cryptocurrency.

Google gaf “bitcoin” een trend-score van 12 in de week van 16 juni, vier punten hoger dan de voorgaande week en de hoogste score sinds 28 april. De trendwaarde van Bitcoin daalde wel weer met drie punten (9) in de week van 23 juni.

Trendscores laten je zien wat de belangstelling voor een bepaald trefwoord is. Op basis van een schaal van 1-100 worden hogere waarden geassocieerd met een grotere zoekactiviteit. Bitcoin kreeg een perfecte score van 100 voor Kerstmis, dat was rond de tijd dat de prijzen boven de $ 19.500 piekte.

De Google zoek activiteit wordt gezien als een barometer om te zien of er belangstelling is van nieuwe kopers in de cryptocurrency markt. Zoals de bovenstaande grafiek laat zien, waren de zoekopdrachten naar “bitcoin” het hoogst tijdens de bullmarkt. Toen raakten meer mensen geïnteresseerd in cryptocurrency.

Chris Burniske, legde vorige zomer al een verband tussen Google-zoektrends en Bitcoin-prijzen, toen de markt voor cryptocurrencies net aan het opwarmen was. De relatie tussen internetzoekactiviteit en Bitcoin-prijzen werd een grapje genoemd als “een virtuoze Satoshi-cyclus”.

Bitcoins dalende koers heeft geleid tot een volledig tegenovergestelde spiraal van de deugdzame cyclus die door Burniske werd benadrukt. De afnemende belangstelling van nieuwkomers wordt immers beschouwd als een belangrijke factor die bijdraagt tot de halfjaarlijkse correctie op de markt.

Volgens Nick Colas, een prominente crypto-analist voor Wall Street, kan het enkele jaren duren voordat Bitcoin terugkeert naar zijn recordgebied. Volgens hem is de belangrijkste drijfveer (die bitcoin ontbeert) nieuwe gebruikers.

“Net als elke andere nieuwe technologie heb je nieuwe gebruikers nodig om deze waardevoller te maken.”

Exchanges zoals Coinbase hebben het service aanbod uitgebreid waardoor ze institutionele partijen willen aantrekken om deels te anticiperen op een verdere afwaardering van de retail rente. Vorige maand heeft Coinbase een reeks producten gelanceerd waarmee ze $10 miljard van institutioneel kapitaal wil vrijmaken. Het bedrijf zegt dat er momenteel nog teveel aan de zijlijn staan.

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment