Bitcoin update

Onze “Quick Coin update”|

De kern van de zaak

De zogenaamde BTC ‘Developer Behavior’ is in zijn opmars sinds begin maart. De prijs is in diezelfde periode met 44,47% gestegen.

Bitcoin is opgericht in 2008 en wordt beschouwd als de eerste cryptocurrency die wordt gemined en verhandeld op een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk. In plaats van te vertrouwen op een centrale autoriteit om geld te verhandelen, verifieert een gedecentraliseerd netwerk van nodes alle transacties. Het proces bij het toevoegen van geverifieerde transacties aan het openbare grootboek en het ontgrendelen van nieuwe bitcoins als reward wordt “mining” genoemd, en brengt het gebruik van computerkracht met zich mee om complexe wiskundige puzzels, of hash-functies op te lossen.

De Bitcoin-blockchain heeft te lijden onder belangrijke ontwerpbeperkingen die het minen erg duur maken, de transactiedoorvoer vertragen en een hoge prijsvolatiliteit veroorzaken. Sinds de release van Bitcoin zijn er meer dan 6.000 altcoins (alternatieve varianten van Bitcoin, of andere cryptocurrencies) gemaakt om de schaalbaarheid, veiligheid en snelheid ten opzichte van Bitcoin te verbeteren.

Recente gebeurtenissen

  • Op 9 maart verscheen de Bitcoin Core versie 0.19.1, wat de piek in het gedrag van de ontwikkelaar verklaart.
  • Bitcoin mining farms hebben zich al voorbereid op de komende Bitcoin ‘halving’, die hun block rewards halverwege mei zal halveren, namelijk door de aankoop van ultramoderne ASIC-machines, terwijl ze ook op zoek zijn naar manieren om de elektriciteitskosten te verlagen. De halvering gebeurt één keer in de vier jaar – of elke 210.000 transactieblocks. Bij de lancering van Bitcoin in 2009 ontvingen de miners zo’n 50 Bitcoins per block, wat gereduceerd werd tot 25 in 2012, vervolgens tot 12,5 in 2016, en nu binnen 2 weken zal dit dalen tot 6,25.

De Bitcoin halving

Pro – De Bitcoin-halving is een mechanisme dat werd geïntegreerd in het Bitcoin-protocol om het aanbod van Bitcoin te beperken en inflatie te voorkomen. Veel mensen in de ruimte zien de halvering als een katapult voor de BTC-prijs en geloven dat het extreem bullish is. Deze stelling is ontstaan door de eerdere verlagingen, toen de Bitcoin prijs aanzienlijk steeg.

Neutral – Weer anderen beweren dat de halving perfect voorspelbaar is en daarom geen informatieve schok kan vormen. Volgens hen waren eerdere prijspieken gekoppeld aan andere fenomenen, zoals Bitcoin die meer erkenning kreeg in de mainstream, of de boom van de initial coin offerings (ICO’s), waardoor veel van die tokens met Bitcoin gekocht moesten worden.

Con –  Op de korte termijn lijkt het erop dat de Bitcoin halving in 2020 een negatieve invloed zal hebben op de miners en hun vermogen om transacties te blijven valideren. Bitcoin mining vereist een enorme hoeveelheid energie, daarom zijn er mining plaatsen waar elektriciteit goedkoop is. Als gevolg daarvan zullen we waarschijnlijk kleinere, minder duurzame operaties zien wijken voor grotere mining bedrijven die toegang hebben tot goedkopere energie. De stijging van de BTC-prijzen op lange termijn zal echter ook de transactiekosten voor miners doen stijgen, waardoor de Bitcoin-mining op langere termijn een winstgevende investering wordt.

What's your reaction?

Leave a comment