Bitcoin zakt $500 binnen de 5 min, manipulatie of niet?

De cryptocurrency markt begon de maand september goed, maar het lijkt erop dat de “goede” dagen toch nog wat op zich zullen laten wachten.
Bitcoin [BTC] daalde in een flits  en kwam op verschillende exchanges onder de $6900. Bitcoin verloor bijna $500 in minder dan vijf minuten.

Er wordt gespeculeerd dat dit mogelijk te wijten is aan de recente bewegingen van de Bitcoin wallet, die naar verluid verbonden is met de Silk Road accounts. Onlangs zag een Reddit-gebruiker dat bijna 1 miljard dollar aan BTC in omloop was. Deze coins werden in ‘kleine’ porties overgebracht naar Bitfinex, Binance en BitMEX.

In de afgelopen 10 dagen had de wallet houder meer dan 11.114 Bitcoin overgedragen naar Bitfinex, één van de belangrijkste exchange platformen ter wereld.

4.421 Bitcoin werden overgezet naar Binance (de belangrijkste exchange in termen van trade volume), en meer dan 210 bitcoins werden naar BitMEX gestuurd (het belangrijkste Mercantile exchange platform).

Bovendien heeft Iran officieel de cryptocurrency mining erkend als een legitieme industrie, een zet die de Islamitische Republiek zou kunnen helpen om de hangende blowback van Amerikaanse sancties te onderdrukken. Naar het schijnt heeft het nieuws een vlaag van koopinteresse op binnenlandse exchanges doen oplaaien, met een Bitcoin prijs die op een nieuw recordhoogte kwam van $24.000.

Het bedrag van $24.000 werd genoteerd op meerdere digitale exchange, maar vooral op Exir, waar BTC handelde tegen een prijs van 1.020.000.000.000 IRR. Op deze manier wordt het vorige record van $20.000 per coin verbroken.

De markt

Het debat over de veiligheid heeft de cryptocurrency gemeenschap gepolariseerd en heeft valse verwachtingen gecreëerd onder nieuwe investeerders. Dit verklaarde grotendeels de aanloop naar $8.000 eind juli alvorens terug naar beneden te vallen in de maand die daarna volgde.

Bitcoin was vandaag niet de enige die zwaar te lijden had onder deze flash crash. Ook Altcoins zijn gaan bloeden. Ethereum [ETH] is in een uur tijd met meer dan 10% gedaald en handelt tegen $258,86. De 2 coins die daarop volgen, XRP en Bitcoin Cash, de andere leidende cryptocurrencies op de markt, zijn met meer dan 9% gedaald.

Alle belangrijke ERC-20 tokens die op de belangrijke exchanges zitten, zijn vandaag evenzeer scherp gedaald. Tron, VeChain, OmiseGo en ICON worden ten minste 9% lager verhandeld.

Bitcoin Shorts is op de markt gestegen en de speculatie van de prijsdaling van Bitcoin doet sinds het begin van deze maand zijn intrede op de markt. Uit de gegevens op CoinMarketCap blijkt dat op dit moment het grootste tradingvolume voor Bitcoin op BitMEX ligt, namelijk 3,3 miljard dollar.

Volatiliteit, ook al is deze hoger dan in voorgaande weken, toch blijft de volatiliteit ver onder de historische norm. Dit betekent dat de wilde schommelingen in de Bitcoin prijs steeds zeldzamer en zeldzamer worden naarmate de tijd vordert. Op dit moment wijst niets erop dat deze trend op het punt staat te veranderen. De volatiliteit van Bitcoin is recentelijk gedaald tot het dieptepunt bekeken over 14 maanden, grotendeels dankzij de introductie van CBOE/CME futures contracten.

Bitcoin’s bullish outlook zal zich mogelijk niet uitbreiden naar de gehele markt, omdat het debat over de toekomst van Ethereum nog steeds woedt. Het Ethereum Network was vorige week het onderwerp van vernietigende kritiek door de cryptocurrency ondernemer Jeremy Rubin, die betoogde dat ETH uiteindelijk zou sterven door “economic abstraction”. Ethereum is het platform bij uitstek voor meer dan twee derde van Initial Coin Offering en is een belangrijke speler voor de bredere markt.

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en proberen we iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

What's your reaction?