Bitcoin zakt richting grens van 5000 dollar. CoinDesk lanceert de Crypto-Economics Explorer!

Zoals u wellicht gemerkt heeft, heeft de crypto-markt op 14 november na de sell-off in de technologiesector een flinke klap gekregen. Hoewel we hebben gezien dat Bitcoin doorgaans los staat van de aandelenmarkten, zijn er de laatste tijd toch verschillende momenten geweest waarin ze zich samen parallel hebben bewogen, wat ons doet geloven er een zekere mate van overloopeffect is.

Er zijn verschillende factoren die hebben bijgedragen aan de val van enkele dagen geleden. Er is zelfs een artikel voorbijgekomen waarin een analist deze “val” probeert te koppelen aan de Brexit, wat op de één of andere manier zeer onwaarschijnlijk is.

Het grootste deel van het nieuws in de crypto-sector ging de afgelopen dagen over de Bitcoin Cash hard-fork die zich op 15 november om half 5 heeft afgespeeld. De angst is dat de hashoorlogen in BCH uiteindelijk BTC zouden kunnen treffen. Voor alle duidelijkheid, elke miner die overschakelt naar BCH zal een zeer zware prijs betalen hiervoor.

Maar zelfs in het onwaarschijnlijke geval dat we een aanzienlijke vermindering van de hashrate van Bitcoin zien, kan het een tijdelijke invloed hebben op de transactiekosten van Bitcoin, maar het zal waarschijnlijk geen blijvend effect hebben op de prijs van Bitcoin en zeker niet op de stabiliteit van de Bitcoin.

Van alles wat wij zien, was de val van 14 november meer van technisch van aard. De breuk onder de $6.000 was vrij significant en er is zonder twijfel een flinke hoeveelheid stop losses geweest die in de afgelopen weken zijn opgebouwd.

Verschillende analisten hebben het gehad over de capitulatiefase, die vaak het einde van een bearmarkt betekent. Deze poll van NewsBTC zou ook een indicatie kunnen zijn dat we nu een aantal van de laatste “weak hand” van hun positie hebben afgeschud en dat degenen die overblijven waarschijnlijk niet zullen worden afgeschrikt door een verdere neerwaartse spiraal

Wat de oorzaak van deze beweging ook is en ook al is de koersontwikkeling neerwaarts, het is op de één of andere manier goed om de volatiliteit terug te zien keren naar deze markt.

Coindesk brengt een nieuwe tool uit en wat voor één!!

Degenen onder jullie die onze artikels, marktupdates, evenals onze coin-analysis lezen, weten dat ik niets liever doe dan analysis uitwerken en dit vanuit verschillende perspectieven.

Maar de markt voor crypto- assets is drastisch uitgebreid en het is geen geheim dat de groei van deze markt het begrip van wat een nieuw technologisch fenomeen blijft, heeft overtroffen. Er is zeker geen tekort aan dataproviders. Maar hoe goed zijn hun inzichten nu eigenlijk?

Vaak worden veel van de essentiële elementen waarvan we weten dat ze de groei van crypto-assets hebben aangedreven, zoals de interesse van ontwikkelaars, sociale activiteiten en zelfs het gebruik van de blockchain van een crypto-asset, niet meegerekend in de beschikbare bronnen.

14 november heeft de populaire crypto website CoinDesk een tool uitgebracht die dit naar een geheel nieuw niveau brengt.

In plaats van alleen de prijs, is de tool van CoinDesk gebaseerd op een volledige reeks data die op dit moment wordt beoordeeld op het gebied van crypto-economie. Dit is een woord dat misschien onbekend is, maar dat de studie van crypto asset economics omschrijft.

Sinds de komst ervan is de vakkennis ontwikkeld en verfijnd door industrieleiders. Nu voor het eerst legt CoinDesk deze factoren binnen handbereik, voor uw eigen onderzoek. De CoinDesk Crypto-Economics Explorer is een tool die ontworpen is om u een vollediger beeld te geven van de economische activiteit van crypto-assets.

Deze visualisatietool is niets minder dan baanbrekend. Het stelt alternatieve beleggers in staat om de verschillende crypto-activa eenvoudig te vergelijken met behulp van vijf belangrijke parameters: Prijs, Netwerk, Exchange, Social en Ontwikkeling.

CoinDesk is ook erg transparant geweest over hun methodologie en hoe ze tot de cijfers komen, zodat we er zeker van kunnen zijn dat we naar de werkelijke data kijken en niet naar persoonlijke vooroordelen van de toolmakers.

We hebben nog een lange weg te gaan om deze concepten te ontwikkelen, maar dit is een enorme stap voorwaarts.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment