Bitcoin zijn performance door de tijd heen

Bitcoin is een unieke asset. De digitale munt heeft geen regering achter zich, geen particuliere onderneming die er eigenaar van is en wordt gerund door een gedecentraliseerd netwerk van computers van over de hele wereld. Naarmate er meer en meer mensen geloven dat Bitcoin een levensvatbare store of value & medium of exchange is, zal de waarde blijven stijgen vanwege het artificiële gelimiteerde aanbod (supply & demand economy).

Voordat we ons echter opwinden over de toekomstperspectieven van Bitcoin, laten we eerst eens kijken naar de prestaties uit het verleden:

  • Bitcoin is sinds de creatie op 3 januari 2009 met meer dan 194.000.000% gestegen.
  • Als je Bitcoin op ongeacht welke dag sinds 3 januari 2009 hebt gekocht en het gedurende 3,5 jaar vasthoudt, dan heb je je Bitcoin zien stijgen in waarde.
  • Jij verdiende sowieso geld door Bitcoin aan te kopen en het tot op de dag van vandaag vast te houden (op 122 van de 125 maanden na dat Bitcoin beschikbaar is). De enige drie maanden die onrendabel zijn geweest waren december 2017 en januari/februari 2018. Op termijn zullen die maanden ook winstgevend worden.
  • Bitcoin heeft 0% rendement waardoor het meer heeft opgebracht dan staatsobligaties in 18 landen, waarvan de centrale banken hun valuta’s trachten te devalueren en de inflatie te

  • Bitcoin is de laatste 2,5 jaar met meer dan 800% gestegen en is met meer dan 130% gestegen in de afgelopen 2,5 jaar.

Eenvoudig gezegd, Bitcoin is tegen alle verwachtingen in blijven presteren. Het is meer dan 300 keer doodverklaard door de mainstream media en de rijke elites vallen Bitcoin bijna dagelijks in het openbaar aan. Overheden van over de hele wereld hebben het op verschillende manieren verboden en centrale bankiers blijven schreeuwen dat het geen echt geld is.

In feite, heeft de voorzitter van de Raad van Bestuur van de Litouwse Bank (Vitas Vasiliauskas) onlangs een toespraak gehouden waarin hij de voordelen van digitale valuta’s toelichtte, maar hij verklaarde wel dat alleen digitale valuta’s van de centrale bank als echt geld kunnen worden erkend:

“In de huidige financiële structuur geven centrale banken twee soorten geld uit: geld in de vorm van de goede oude bankbiljetten en munten, en digitaal geld, dat beschikbaar is als reserve- of vereffeningsrekeningen bij de centrale bank”.

“De CBDC zou een nieuw type van centraal bankgeld zijn. Hoewel het ook digitaal is, moet het worden onderscheiden van een traditionele reserverekening. De CBDC zou fundamenteel ook verschillen ten opzichte van de particuliere crypto-assets. Omdat dit geld zou zijn!”.

Dit is een bancaire manier van praten vanuit de centrale bankiers omdat ze geen contact meer hebben met de realiteit. Tientallen miljoenen mensen van over de hele wereld kiezen ervoor om Bitcoin te gebruiken als een store of value of als ruilmiddel. Het vaste aanbod blijft een toenemende vraag vertonen, wat de prijs in US-dollar opdrijft.

Het geheim? Mensen leren langzaamaan algoritmes te vertrouwen in plaats van mensen. Het idee dat we de softwarecode achter Bitcoin kunnen auditen en de monetaire beleidsbeslissingen voor de komende ~120 jaar kunnen inschatten, is onweerlegbaar. Na verloop van tijd zullen meer en meer mensen zich op hun gemak voelen door software gesteund geld en door de overheid gesteund geld zal meer ouderwets gaan lijken.

Dit is een zeer lange adoptiecurve, maar wel één die noodzakelijk en onvermijdelijk is.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment