Bitcoin zou in 2019 tot $39.000 kunnen stijgen!

De groei van de Bitcoin “mining” activiteiten zou de prijs van de cryptocurrency tot $64.000 kunnen brengen, dit volgens investerings-onderzoeksfirma Fundstrat.

Hash power 

Bitcoin wordt gecreëerd door een energie-intensief proces dat bekend staat als mining, waarbij computers de cryptocurrency ontvangen als beloning voor het oplossen van complexe wiskundige berekeningen. Verwerkingskracht om de oplossing te voorspellen staat bekend als “hash power”, waarvan Fundstrat voorspelt dat deze in 2019 met 350 procent zal groeien.

“Wij geloven dat het huidige pad van de “hash power”, een BTC-prijs van ongeveer $36.000 ondersteunt tegen het einde van 2019, met een bereik van tussen de $20.000 – $64.000,” zei Sam Doctor in een rapport, hoofd van data-science onderzoek bij Fundstrat.

  • Dat is ruwweg 5 keer meer dan de huidige prijs van Bitcoin.
  • De economie van Bitcoin mining zal voor de coin waarschijnlijk ook een steunniveau tot stand brengen.
Bitcoin economie

De Bitcoin koers hangt nu rond de $8.000. Vorig jaar steeg de cryptocurrency van minder dan $1.000 naar meer dan $19.000, die door een vloed van investeerdersbelang werd geholpen. De bezorgdheid over het hardhandig optreden van de regelgevers heeft bijgedragen tot lagere prijzen van nu.

Nochtans zal de economie van de Bitcoin mining waarschijnlijk een steunniveau voor de cryptocurrency creëren. Sam Doctor zei dat de miners van Bitcoin meer geneigd zullen zijn om Bitcoin vast te houden omdat de prijs ervan daalt tot break-even voor operationele kosten, en dat ze deze zullen verkopen wanneer de prijs stijgt, wat leidt tot grotere winsten.

“De primaire netto verkopers, in onze ogen, zijn Bitcoin miners, en de rest zijn transacties tussen investeerders” zei Sam tijdens een conferentievraag.

 

Mining is afhankelijk van factoren zoals de kosten van elektriciteit, koelapparatuur en gespecialiseerde hardware, ook wel rigs genoemd.

Nieuwe generatie mining rigs

Vanaf 6 mei heeft Fundstrat een schatting gemaakt van de break-even prijs voor het oudere Antminer S7 model van $6.003 per Bitcoin, en $2.368 voor de nieuwere Antminer S9. Ze zijn allebei gemaakt door het bedrijf Bitmain dat gevestigd is in Beijing, dat vorig jaar volgens analisten van Bernstein $3 miljard tot $4 miljard aan winsten had.

“De release van de volgende generatie van rig hardware zou een ‘trigger’ moeten zijn tot een nieuwe investeringsronde, en ‘hash power’ groei, waardoor de prijs van BTC ook zou kunnen stijgen.” zei Sam.

 

Mede-oprichter van Fundstrat, Tom Lee, is de enige grote strateeg van Wall Street die Bitcoin behandelt. Hij gaf vorig jaar in juli zijn eerste formele rapport uit over de cryptocurrency, toen de Bitcoin dichtbij $2.540 handelde. Destijds voorspelde Lee dat Bitcoin een vervanger voor goud zou kunnen worden en dat het in 2022, $20.000 tot $55.000 zou kunnen bereiken.

 

What's your reaction?

Leave a comment