Bitcoinference – Het crypto event voor iedereen

Zoals je misschien reeds weet, zijn wij bij Trade.be grote fan van evenementen die mensen iets bijleren over crypto of blockchain. Bij de Bitcoinference is dit niet anders, met een hart voor netwerken. Op 1 juni gaat de eerste Bitcoinference namelijk door in Brussel, met een hoop interessante sprekers, uitgestippelde netwerkmomenten en vooral een leuk programma. Wij zullen alvast van de partij zijn en brengen dan ook uitgebreid verslag uit van hoe de eerste Bitcoinference verlopen is. Om wat meer duidelijkheid te scheppen over wat Bitcoinference nu net is, had ik het genoegen om Bruno Ver, de oprichter ervan, te mogen interviewen.

Interesse? Koop dan hier tickets en gebruik zeker onze exclusieve kortingscode: TRADEBE bij het bestellen! De eerste 50 krijgen 20% korting en de volgende een reductie van 10% op hun tickets.

Wie is wie?


Bruno Ver
 is de organisator van het Bitcoinference event. Naast ondernemer is hij ook een early (2013) adopter van cryptocurrencies. Hij is voortdurend op zoek naar innovatie en uitvindingen en neemt het initiatief om Bitcoference op te zetten als een middel om mensen te informeren en op te leiden over het opkomende Blockchain-ecosysteem. Met niet aflatende hoge normen voor zichzelf en anderen wordt hij gedreven door een diepgewortelde en intense interne visie waar hij niet van afwijkt.

Wij ontmoetten Bruno voor het eerst op onze crypto Meetup begin april te Gent. Hij werd gevraagd om als spreker zijn visie te delen over crypto, blockchain en wat voor impact het heeft gehad op zijn leven en zal hebben op al onze levens. Al snel had hij de aandacht van de ruimte. Hij vertelde over hoe hij voor het eerst in contact kwam met cryptocurrencies via een werknemer van hem en hoe het zijn leven drastisch veranderde. Hij haalde ook de filosofie achter Bitcoinference aan. Wij vonden het alvast een interessante talk!

Interview

Hoe ben jij gestart met cryptocurrencies?

Ik begon met crypto in 2013, toen een programmeur die voor mij werkte me vroeg om hem in Bitcoin te betalen. Ik had geen idee wat het was, maar verdiepte me erin en kocht het. Ik gebruikte wat om hem te betalen en liet de rest staan op mijn wallet. In 2016, en nog meer in 2017, werd ik blij verrast door de waarde van de wallet.

Vanwaar kwam het idee voor Bitcoinference?

Het idee kwam voort uit de behoefte in de markt. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen crypto en blockchain, veel mensen zijn er nog niet genoeg bij betrokken en de meeste conferenties besteden niet veel tijd aan netwerken. We hebben besloten om interessante content en sprekers samen te brengen, met focus op netwerken. We willen nieuwelingen opleiden en informeren, investeerders en starters bij elkaar brengen en vroege adoptanten en gelovigen informeren over wat er gebeurt en zou kunnen gebeuren.

Wat wil je met de Bitcoinference bereiken?

We zijn van plan om een nieuwe conferentiespeler te creëren in het veld, waar de focus ligt op netwerken. Waar starters investeerders ontmoeten en gelijkgestemden kennis en ideeën kunnen delen. Ons doel? Bitcoinference in Brussel, New York, Bahrein, Buenos Aeres en Londen.

Waarom moeten mensen naar de Bitcoinference komen?

Verschillende profielen zouden de conferentie moeten bijwonen. Nieuwkomers om betrokken te raken en te begrijpen hoe blockchain en crypto hun leven zal veranderen. Beleggers, VC’s en hedgefundmanagers zouden de nieuwste startups in het veld moeten ontmoeten, starters kunnen de investeerders en dergelijke ontmoeten. Gelijkgestemde mensen, die willen weten wat er in de markt gebeurt, wat er kan gebeuren en kennis en ervaringen delen. Politiek betrokken mensen om meer kennis op te doen in het veld en te begrijpen wat de massamarkt voelt en denkt. Kortom, voor elk wat wils op de Bitcoinference!

What's your reaction?

Leave a comment