Bitcoin’s overlevingsvermogen neemt toe!

In een recent interview met Joe Rogan, zei Naval Ravikant dat de meeste boeken blog posts zouden moeten zijn en dat de meeste blog posts tweets zouden moeten zijn. Er is geen beter voorbeeld van een geslaagde toepassing van deze theorie dan Brandon Quittem’s recente tweetstorm over de overlevingskansen van Bitcoin.

Brandon heeft het klaargespeeld om in een aantal zinnen ongelooflijk krachtige ideeën te verwoorden. Wij hebben ze voor u hieronder opgesomd, samen met wat commentaar, omdat wij van mening zijn dat dit onderwerp één van de belangrijkste en meest onbegrepen aspecten van de crypto-industrie is.

Brandon begint met een geweldige samenvatting van de argumentatie. Bitcoin heeft het potentieel om geld te beïnvloeden – dat ene ding dat de macht over de hele wereld consolideert. Door het te verstoren, is er een kans dat natiestaten, de machtigste organisaties ter wereld, zich bedreigd zullen voelen en dat ze zullen terugvechten. In plaats van te hopen dat deze gebeurtenissen nooit gaan plaatsvinden, is Brandon’s punt dat we hierop moeten anticiperen en dankbaar moeten zijn dat Bitcoin ze kan trotseren.

Vervolgens wijst Brandon op het gebrek aan één enkel struikelblok. Regeringen zullen regelgeving als een vorm van aanval gebruiken (we zien dit nu al), maar ze komen er al snel achter dat er niets te reguleren is. In plaats daarvan moet de regelgeving zich richten op burgers (verbod op eigendom, etc.) of gereguleerde financiële dienstverleners (bijv.: India verbiedt financiële organisaties uit het verleden om samen met crypto-bedrijven te werken).

Het derde punt dat Brandon naar voren brengt is misschien wel één van de belangrijkste. Als natiestaten worden gestimuleerd om samen te werken, kunnen ze misschien een succesvolle aanval coördineren om Bitcoin tijdelijk uit te schakelen. Gelukkig voor ons zijn de overheden voortdurend op zoek naar voordelen ten opzichte van elkaar en de (financiële en geopolitieke) prikkels moedigen de grootmachten aan om tegen elkaar in te gaan.

Het zou een regering miljarden dollars kosten en een ongelooflijke niveau van coördinatie met zich meebrengen om de nodige infrastructuur op te bouwen die nodig is om de Bitcoin-blockchain (het onveranderlijke grootboek) aan te vallen. Het is vrijwel onmogelijk om voldoende mining hardware uit de particuliere sector te vinden om het netwerk over te nemen, dus een overheid zou haar eigen mining hardware moeten maken, wat het plan nog ingewikkelder maakt en tegelijkertijd de kans op succesvolle uitvoering verkleint.

Het vijfde punt is voor de meeste asset managers een moeilijk punt om zich omheen te werken. Bitcoin geniet van duizenden, zo niet miljoenen mensen van over de hele wereld die bereid zijn om grote inspanningen te leveren voor de bescherming van Bitcoin. Deze mensen werken niet voor een bedrijf dat Bitcoin heeft opgericht. Ze worden niet betaald voor hun inspanningen. Het zijn vrijwilligers die zich eenvoudigweg hebben ingekocht in het concept en de visie van de gedecentraliseerde, digitale munt. Deze “religieuze vurigheid” manifesteert zich wanneer iemand het digitale geld aanvalt, wanneer er belangrijke debatten zijn of wanneer de community een kans ziet om Bitcoin te promoten. Deze hechte community en de daaruit voortvloeiende voordelen, zijn moeilijk te overwinnen voor de  Bitcoin tegenstanders.

Een veel voorkomende kritiek op Bitcoin door tegenstanders is dat het nutteloos is als het internet wegvalt. Afgezien van het feit dat hetzelfde kan worden gezegd over het Amerikaanse banksysteem, is de kritiek van Bitcoin steeds minder nauwkeurig aan het worden en dit bijna dagelijks. Enkele van de huidige oplossingen zijn GoTenna’s netwerk, HAM-radiotransacties en de Bitcoin-satelliet van Blockstream. Bovendien, lazen wij zelfs in rapporten dat mensen generators gebruikten om verbinding met het Bitcoin netwerk te verkrijgen, dit tijdens de recente stroomuitval van het elektriciteitsnet in Venezuela.

Bitcoin heeft duizenden mensen ertoe aangezet om meer te leren over de geschiedenis van geld, economie, informatica, cryptografie, privacy en vele andere onderwerpen. Het idee van een gedecentraliseerde, digitale munt die gescheiden is van de nationale staten heeft op dit moment al te veel aandacht getrokken bij de mensen. Tamelijk letterlijk, wordt het (‘mind virus’) verspreid en is er geen sprake dat mensen van gedacht zullen veranderen, zeker niet wanneer ze het concept begrijpen en het huidig monetair stelsel gaan vergelijken.

Brandon’s achtste punt is waarschijnlijk het meest omstreden in de financiële sector. Veel mensen over de hele wereld, vooral buiten de Verenigde Staten, zijn onderworpen aan schandalige en/of corrupte belastingen. Door de privacy van Bitcoin-transacties te vergroten, krijgen deze personen eindelijk een instrument in handen dat kan terugvechten. Een goed voorbeeld hiervan was de financiële crisis van 2013 in Cyprus, wanneer Griekenlands grootste banken een eenmalige “belasting” in rekening brachten aan de burgers, waardoor van de ene op de andere dag meer dan 50% van hun vermogen werd ontnomen. Bovendien, zijn deze zelfde privacy voordelen die de schandalige belasting aan banden leggen, ook van toepassing om te voorkomen dat er beslag wordt gelegd op een Bitcoin-individu.

Brandon’s negende punt is een punt waarop ik gemerkt heb dat er bij de jongere generaties veel weerklank was. In plaats van er blindelings op te vertrouwen dat een instelling of organisatie gaat doen wat ze zegt dat ze zal doen, is het effectiever om te kunnen verifiëren of ze het hebben gedaan. Je kunt dit zien als een real-time audit waar honderden, zo niet duizenden mensen in een bepaalde periode naar kijken. Als het Bitcoin-netwerk op een bepaald moment iets zou doen wat het niet zou moeten doen, dan zouden er wereldwijd mensen zijn die aan de bel trekken. Gemoedsrust komt niet langer voort uit vertrouwen, maar uit verificatie.

Brandon eindigt zijn epische tweetstorm op een schitterende manier. Hoezeer de Bitcoin-liefhebbers ook juichen en schrijven over het digitale geld, het zal door de meeste natiestaten en financiële organisaties genegeerd worden. Ofwel denken ze dat het onmogelijk is voor Bitcoin om te groeien op de lange termijn, ofwel denken ze dat ze een ” betere” Bitcoin  kunnen bouwen. Laten we hopen dat ’s werelds elite en machtigste mensen Bitcoin blijven onderschatten, want tegen de tijd dat ze zich realiseren wat er gebeurt, zal het te laat zijn.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment