Bithumb vs. Mt.Gox, wat is het verschil met 2014 en nu!

Bithumb heeft nu iets gemeen met de gesloten Bitcoin exchange Mt. Gox uit Tokio – beiden hadden een hack op ongeveer dezelfde datum, 19 juni. Het is een club waar geen enkele exchange bij wil horen en het is Bithumb ook nog is gelukt om gehackt te worden op de zevende verjaardag van Mt. Gox’s eerste aanval. Dit is meer dan alleen een geheimzinnig toeval.[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

Het is een duidelijke een herinnering aan de risico’s die gepaard gaan met het opslaan van geld op een ongereguleerde exchange, kwetsbaarheden die Zuid-Korea’s Bithumb ongeveer $36,6 miljoen aan crypto hebben gekost en Mt. Gox $450 miljoen aan gehackte bitcoins plus uiteindelijk zijn toekomst. De Mt. Gox diefstal ontplooide zich over een reeks hacks die zijn hoogtepunt bereikte in 2014. Hoewel het nog vroeg is voor de Bithumb hack, lijkt het erop dat de Zuid-Koreaanse exchange zich zal herstellen van de beveiligingslek. Wat weten we nu dat we dat op 19 juni 2011 niet wisten?

Toen vs. Nu

De voormalige Coinbase Officer Nick Tomaino, die ook de oprichter is van de crypto fund 1 confirmation, reflecteerde op de Mt. Gox hack door wat een anticiperende tweet bleek te zijn gezien de Bithumb-aanval die op het punt stond de kop op te steken.

Opmerkelijk aan Mt. Gox is dat de in Japan gevestigde beurs in 2011 het grootste deel van het tradingvolume van BTC controleerde, ongeveer driekwart volgens gemiddelde schattingen – meer als je het aan Tomaino vraagt. Sinds de bitcoin-koorts in 2017 toesloeg, zijn er meer dan 500 cryptocurrency-exchanges waar het trade-volume over verspreid wordt. Binance heeft het grootste handelsvolume en neemt bijna 15% van de Bitcoin trading voor haar rekening. Het is veel minder dan de Mt. Gox dagen maar nog steeds hoog.

Het andere om op te merken is dat de Mt. Gox hack of eigenlijk hacks, omdat er meerdere aanvallen op de exchange waren door de jaren heen, mysterieuze gebeurtenissen waren die gehuld zaten in controverse en wantrouwen van een belangrijke uitvoerende. Bithumb, aan de andere kant, confronteerde onmiddellijk de hack die op Twitter verschijnt en heeft in tussentijd geen gras laten groeien onder zijn voeten, wat een zeer belangrijk verschil is op de manier hoe Mt. Gox handelde.

De bitcoinprijs is ook niet gestegen als reactie op de Bithumb hack. Het werd een tijdje lager verhandeld, maar minder dan 24 uur later stond het weer in het groen, wat een weerspiegeling is van het feit dat de handel in bitcoin niet langer afhankelijk is van één enkele exchange.

Charlie Lee, maker van Litecoin (LTC), de nr. 6-cryptocurrency volgens marktkapitalisatie, was één van de eersten die reageerde op de Bithumb hack.

Wees slim en houd alleen geld dat je actief handelt. U kunt zich het beste direct na het traden uit de markt trekken.

Bithumb verwacht de verliezen immers te kunnen dekken via haar reserves.

Crypto beveiliging

Het is nog vroeg voor Bithumbs inbreuk op de beveiliging en meer details zullen zeker op tijd aan het licht komen. In de tussentijd is het een goed idee om de hack te gebruiken als een opportuniteit om de veiligheid van uw cryptocurrency portfolio te onderzoeken. Er zijn verschillende hardware wallet-opties waaruit u kunt kiezen, of het nu Trezor of Ledger Nano S is, om er maar een paar te noemen. Zoals Charlie Lee heeft geadviseerd, “houd alleen geld om te traden waar u actief mee werkt”.

 

What's your reaction?

Leave a comment