Het dominante miningbedrijf in China is uitgegroeid tot het grootste cryptoconglomeraat in de wereld, na het veiligstellen van een nieuwe ronde van een ‘serie B fund’, volgens nieuwsagentschap Caixin.

Bitmain breidt zijn werkgebied uit

Caïxin meldde vorige week dat Bitmain tussen de $300 en $400 miljoen aan nieuwe fondsen heeft weten binnen te halen van Sequoia China, het Amerikaanse hedgefonds Coatue en het in Singapore gevestigde EDBI, waardoor het in feite het grootste bedrijf ter wereld in de sector van de cryptocurrency is geworden. Met de recentste ronde, is de totale waarde van Bitmain tot $12 miljard gestegen.

Bitmain maakt indruk in de blockchainsector en heeft onlangs plannen aangekondigd om ongeveer 43% van Opera Ltd. te kopen, een in Noorwegen gevestigde internetbrowser die zich heeft ingeschreven voor een eerste openbare emissie bij de Nasdaq.

Terug in mei, leidde het bedrijf een financieringsronde van $110 miljoen voor Circle, een invloedrijk crypto kapitaalbedrijf met steun van Goldman Sachs en anderen. In een officiële aankondiging, verklaarde Circle dat Bitmain’s aandeel in het bedrijf het mogelijk zal maken om de essentiële infrastructuur uit te breiden die nodig is om de crypto economie aan te drijven:

“Bitmain mede-oprichter en CEO Jihan Wu staat bekend om zijn visie voor het creëren en adopteren van een nieuwe wereldwijde economie op basis van cryptografische assets, gedistribueerde contracten en open-source blockchaintechnologie. We zijn verheugd om rechtstreeks met Bitmain samen te werken om onze gedeelde visie te realiseren.”

 

Eerder dit jaar, kocht Circle de crypto-exchange ‘Poloniex’ voor $400 miljoen.

De strijd om blockchain dominantie

Bitmain wordt beschouwd als één van China’s grootste drie producenten uit de crypto-mining en zijn invloedssfeer groeit met de dag. Het bedrijf controleert het grootste deel van de hashrate van bitcoin via miningpools van BTC.com en Antpool. CCN meldde vorige maand dat het bedrijf gevaarlijk dicht in de buurt komt van de 51% hashrate van Bitcoin. Een cijfer dat het in theorie mogelijk zou maken om een 51% Attack uit te voeren. Naar schatting is Bitmain ook goed voor 80% van de mining-hardware markt van Bitcoin.

Ebang en Canaan Creative, de belangrijkste concurrenten van Bitmain, hebben dit jaar agressieve IPO-plannen aangekondigd. Elk bedrijf wil minstens 1 miljard dollar inzamelen voor verschillende groei-initiatieven. In beide gevallen lijkt diversificatie een belangrijke doelstelling, aangezien blockchain bedrijven hun invloed op de markt willen vergroten.

Bitmain heeft ook aangegeven “bereid te zijn” om een IPO in Hongkong te houden, maar heeft nog geen definitieve plannen in die zin aangekondigd.

Wat de winstgevendheid betreft, laat Bitmain zijn concurrenten achter zich. Het bedrijf meldde $4 miljard aan inkomsten vorig jaar, sprongsgewijze technologische grootmacht Nvidia, deed er 24 jaar over om $3 miljard aan winst te bereiken.

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !