Bitstamp overgenomen door Belgische investeringsmaatschappij!!

Het Britse Bitstamp, de grootste crypto-uitwisseling in de Europese Unie, wordt overgenomen door de Brusselse investeringsmaatschappij NXMH. Bitstamp, waarvan het handelsvolume in de afgelopen 24 uur ongeveer 45 miljoen dollar bedroeg en dat alleen toonaangevende cryptocurrencies ondersteunt, zal zijn managementteam en visie intact houden.

De redenen voor de overname van Bitstamp zijn gebaseerd op drie pijlers:
  • “kwaliteit van de koper”
  • “kwaliteit van het aanbod”
  • “de sector bevindt zich op een punt waar consolidatie zinvol is”

Volgens Reuters is het een “all-cash overeenkomst”, waarvan de grootte dicht bij het “fort” wordt gehouden. Bitstamp heeft naar verluidt een taxatie van $60 miljoen sinds 2016. Bitstamp zal toegang krijgen tot de diepe zakken van NXMH, dat naar verluidt AUM van 2 miljard euro tot zijn beschikking heeft en dat de concurrentiepositie van de beurs alleen maar zou moeten versterken. NXMH, waarvan de investeringsaanpak gericht is op China, Korea en Japan, is geen onbekende voor crypto, aangezien het moederbedrijf NXC vorig jaar de Korbitbeurs van Zuid-Korea heeft overgenomen. NXMH verwerft een meerderheidsbelang van 80%, terwijl Nejc Kodrič, CEO van Bitstamp, volgens Reuters een belang van 10% zou hebben.

Verdere consolidatie in de sector zou kunnen plaatsvinden met exchanges die exchanges opkopen of er zou een trend kunnen ontstaan waarbij investeringsmaatschappijen minderheids- en meerderheidsbelangen verwerven. Naar verluidt wordt Bitstamp sinds medio 2017 door potentiële kopers voor het gerecht gedaagd, wat erop wijst dat ook andere exchanges worden gevolgd. Ondertussen zou de toonaangevende Amerikaanse cryptobeurs Coinbase naar verluidt een IPO nastreven, hoewel er geen tekenen van een publieke aanbieding konden worden gevonden.

Nu de BTC-prijs dit jaar meer dan 50% van zijn waarde heeft verloren, hebben de exchanges te maken met lagere handelsvolumes in vergelijking met een jaar geleden, wat ongetwijfeld tot winst heeft geleid. Reuters rapporteert de dagelijkse omzet van Bitstamp bij $100 miljoen, maar CoinMarketCap suggereert dat het minder dan de helft van dat bedrag is. Bitstamp, waarvan het eenvoudige begin veel lijkt op dat van Microsoft, “opgericht in een garage met twee laptops en een bedrag van 1.000 euro zeven jaar geleden”, houdt vol dat de integriteit van de exchange hetzelfde zal blijven.

Onderdeel van onze strategie is het aangaan van partnerships met meer banken uit verschillende landen, zodat we een robuuste, vertakte bancaire infrastructuur kunnen creëren. Deze strategie (en onze algemene visie) blijft bij de overname onveranderd.

– Bitstamp (@Bitstamp) 29 oktober 2018-

Eén stap vooruit, twee stappen terug

Een kleine Bitcoin exchange in Alberta, Canada, is offline gegaan. Voordat hun Twitter pagina offline ging, had MapleChange aangekondigd op Twitter “dat ze geen geld meer hadden om iemand terug te betalen“.

De MapleChange Twitter-account had minder dan 2.000 volgers. cryptonaughts zijn over het algemeen zeer actief op Twitter en het kijkerspubliek op dat platform is een manier om de populariteit van een product of dienst in de ruimte te evalueren.

Deskundigen, Klanten vrezen Exit Scam

Het is alweer enige tijd geleden van een goede ouderwetse exit scam. In de crypto ruimte hebben we ze vooral gezien in het gokken, het dark web en exchanges. Het recept is simpel: vertrouwen winnen bij een aantal klanten, al hun geld op één plek krijgen en met het geld weglopen. Het maakt eigenlijk niet uit op welke manier je met het geld wegloopt, of je nu een hack claimt of simpelweg opkoopt en verdwijnt. Je weet nooit wat er daarna gaat gebeuren en in cryptocurrency heb je niets als je geen eigen keys hebt. Het is gewoon de aard van het beestje.

Helaas heeft de MapleChange “hack” alle tekenen van een exit scam.

De korte tijdspanne tussen de aankondiging van de “bug” en de totale verdwijning van de beurs of de operatoren ervan is een ander signaal.

De domeinnaam zelf, geregistreerd bij GoDaddy door één “Flavius P”, is verdacht. De meeste beroepsmatige werkzaamheden gaan tot het uiterste en zijn dus altijd superieur, vooral als het gaat om het geld van anderen.

De timing van de problemen is een andere belangrijke factor in het gissen of dit geen hack of bug is, maar eerder een uitgebreide, voorbedachte oplichterij. Zoals je kunt zien aan de recente verkeersstatistieken van MapleChange.com, deden ze de afgelopen week vermoedelijk meer zaken dan de afgelopen tijd. Wanneer zij zich schuldig hebben gemaakt aan fraude, sloegen zij vroeg toe op een zondagochtend, waarbij zij waarschijnlijk dachten dat de meeste klanten nog steeds sliepen.

Voor alle vooruitgang die de industrie heeft geboekt, zijn er dus tekenen van een duidelijke “exit scam” die zich op de kleine Canadese crypto exchange genaamd MapleChange tijdens het weekend hebben voorgedaan. Als dat zo is, is het 1 stap vooruit en twee stappen terug voor de cryptogemeenschap die het stigma van de opkomende industrie heeft weggenomen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment