Bitvavo, het eerste Nederlandse tradingplatform!

Bitvavo is de eerste echte cryptocurrency exchange van Nederland en is hard op weg om één van de toonaangevende exchanges te worden in Europa. Bitvavo is gevestigd in Amsterdam, bestaat nu bijna 2 jaar en heeft als missie om digitale valuta toegankelijk te maken voor iedereen. Je kunt er meer dan 50 verschillende digitale valuta kopen, verkopen, bewaren of gebruiken en is momenteel veruit de goedkoopste aanbieder van de Benelux.

Functies en de voordelen van de Bitvavo exchange

1.De laagste handelskosten van de Benelux

Bitvavo is veruit de goedkoopste cryptocurrency aanbieder van de Benelux. Bij Bitvavo betaal je handelskosten tussen de 0% – 0,25% per transactie waar de handelskosten bij andere platformen al snel tussen de 1% – 3% per transactie liggen.

Bitvavo maakt gebruik van verschillende tiers (lagen) waarbij de handelskosten lager worden naarmate je meer handelt. De structuur die gehanteerd wordt is hier rechts afgebeeld:

2.Groot aanbod van meer dan 50 cryptocurrencies

Naast dat Bitvavo de goedkoopste exchange van de Benelux is, heeft het ook nog eens een groot aanbod. Het aanbod van Bitvavo bedraagt moment meer dan 50+ digitale valuta en dit aantal zal in de loop van de tijd alleen maar toenemen. Hiermee wil Bitvavo niet alleen de BTC toegankelijker maken maar ook nieuwe opkomende cryptocurrencies die een mogelijkheid bieden voor een mooie investering. Het huidige aanbod hebben wij hierlangs voor je op een rijtje gezet.

3.Gemakkelijk en snel betalen met Bancontact

Mocht je gekozen hebben welke en hoeveel digitale valuta je wilt kopen, dan kun je heel makkelijk tegoeden storten op je Bitvavo account. Bitvavo beschikt over de volgende betaalmethodes:

 • Bancontact;
 • Bank transfer SEPA;
 • Ideal;
 • Mybank.

Een groot voordeel is dus dat je kunt betalen met Bancontact zodat je tegoeden direct op je Bitvavo account staan. Daarnaast worden de klanttegoeden ondergebracht bij een aparte stichting, Stichting Bitvavo Payments, zodat deze zijn afgescheiden van de bedrijfswerkzaamheden van Bitvavo en te allen tijde veilig staan.

4.Gebruiksvriendelijk platform voor nieuwe traders

Bitvavo beschikt over een gebruiksvriendelijk platform die geschikt is voor nieuwe traders in digitale valuta. Het platform is in maart 2019 volledig vernieuwd en biedt traders de volgende mogelijkheden:

 1. Eenvoud, het is eigenlijk heel simpel om digitale valuta te kopen. Je hoeft alleen maar te kiezen welke en hoeveel je er wilt.
 2. Hosted wallets waardoor je je digitale valuta eenvoudig kunt bewaren en niet zelf nog eigen wallets hoeft te beheren.
 3. Portfolio grafiek waardoor je resultaten overzichtelijk blijven en je deze snel kunt inzien.

Bij het standaard interface is Euro de base pairs welke verhandeld kan worden tegen de 50+ digitale valuta. Daarnaast is het met de Bitvavo swap ook mogelijk om direct elke willekeurige digitale valuta om te wisselen voor een andere digitale valuta.

5.Geavanceerde mogelijkheden voor ervaren traders

Bitvavo is één van de weinige platformen die ook geschikt is voor de ervaren traders. De geavanceerde interface is compleet nieuw en pas recent gelanceerd. Het biedt ervaren traders de volgende mogelijkheden:

 1. De trading chart welke gebruikt kan worden voor technische analyses.
 2. Het orderboek welke is gevisualiseerd in de depth chart.
 3. Geavanceerde orders zoals Fill-or-Kill orders of Immediate-or-Cancel orders.
 4. Een multifuncionele API welke gebruikt kan worden om vele applicaties (zoals Bots) op te bouwen.

Bij de geavanceerde interface zijn Euro en BTC de base pairs welke verhandeld kunnen worden tegen de 50+ digitale valuta. Zo hoef je dus niet helemaal naar Binance om goedkoop te handelen in digitale valuta maar kun je eenvoudig en vertrouwd gebruik maken van een Nederlandse exchange.

Cryptocurrencies kopen bij Bitvavo?

Ben je geïnteresseerd in Bitcoin en andere cryptocurrencies, let dan goed op dat je het juiste platform kiest voor het kopen en verhandelen van digitale valuta. Er zitten namelijk enorme verschillen in kwaliteit en prijs per platform. Wij gebruiken zelf altijd Coinmerce of Bitvavo. Dit omdat het veruit de goedkoopste en eenvoudigste providers zijn van de Benelux.

Probeer het zelf, maak nu een account aan op de Bitvavo exchange en betaal op de eerste 1000 euro geen handelskosten.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment