Block.one lanceert EOSIO1.0

Block.one heeft de lancering van de EOSIO blockchain software aangekondigd. De release van de open-source EOSIO 1.0 is op 2 juni 2018 via een blog op de website van de onderneming geplaatst. EOSIO wordt aangeprezen als een revolutionair gedecentraliseerd protocol voor zowel bedrijfs- als gemeenschapstoepassingen. De EOSIO-lancering valt ook samen met de oprichting van een partnerschap van 50 miljoen dollar tussen Block.one en SVK Crypto.

EOSIO 1.0 van Block.one

Het zijn spannende tijden voor het concept van EOS in zijn geheel, met de lancering van het mainnet en nu de EOSIO-blockchain software. EOSIO kan functioneren zonder de noodzaak van bijhorende digitale activa. Het programma kan echter ook zo worden geconfigureerd dat resources worden toegewezen via markttarieven, stem- of stakeprotocollen. EOSIO kan dus worden geïmplementeerd voor zowel openbare, gemeenschapsgerichte blockchains als voor bedrijfsgerichte blockchain oplossingen.

EOSIO is ontworpen voor gebruik met twee Web Assembly engine configuraties – Binaryen en WAVM. Volgens Block.one omvat EOSIO de volgende ontwerpkenmerken:

 • Free Rate Limited Transactions
 • Low Latency Block confirmation (0.5 seconds)
 • Low-overhead Byzantine Fault Tolerant Finality
 • Optional high-overhead, low-latency BFT finality
 • Smart contract platform powered by Web Assembly
 • Designed for Sparse Header Light Client Validation
 • Scheduled Recurring Transactions
 • Time Delay Security
 • Hierarchical Role Based Permissions
 • Support for Biometric Hardware Secured Keys (e.g., Apple Secure Enclave)
 • Parallel Execution of Context Free Validation Logic
 • Inter Blockchain Communication

EOS heeft op dit moment te maken met een aanzienlijke prijsstijging. De prijs is volgens CoinMarketCap in de afgelopen 24 uur met meer dan 16 procent gestegen. Een groot deel van die stijging vond plaats gedurende een periode van vier uur op 2 juni 2018.

 

Opgepast

Bij de lancering van EOSIO gaf Block.one een paar punten om op te letten aan potentiële gebruikers. Het programma wordt weergegeven als “AS IS”. De gebruikers moeten er dus op toezien dat de levensvatbaarheid wordt gecontroleerd van de bedrijven die bovenop de EOSIO protocollen opstellen, voordat zij met hen kunnen communiceren. Het bedrijf drong er ook bij ontwikkelaars op aan om er rekening mee te houden dat de gebruikte bibliotheken van derden ook in “AS IS”-voorwaarden worden aangeboden. Block.one is niet aansprakelijk voor schade die kan ontstaan tijdens het gebruik van de EOSIO blockchain software.

Block.one – SVK Crypto JV

“In a related development, Block.one has also announced a $50 million partnership with SVK Crypto. The collaboration aims to develop useful applications built on the EOSIO blockchain software.”

Brendan Blumer, de CEO van Block.one, reageerde op de samenwerking:

“Working with a market-leader such as SVK Crypto is a positive step as we grow the impact and footprint of the EOSIO developer ecosystem. This fund further strengthens our top-notch roster of VC partners focused on identifying and fostering projects that are building a decentralized, open future.”

Het partnerschap van 50 miljoen dollar is de vijfde financieringsronde die via het EOS VC-initiatief van Block.one wordt uitgevoerd. Volgens de aankondiging zal SVK de leiding krijgen over de middelen.

Over de samenwerking zei Hugh Cochrane, medeoprichter van SVK, dat:

“Block.one has created the world’s most powerful infrastructure for decentralized applications and is the most forward-thinking company driving growth in the blockchain space. SVK Crypto is thrilled to partner with Block.one to establish a fund that enables developers to thrive. We look forward to helping to produce innovative game-changing DAPPs in the coming months and years.”

 

What's your reaction?

Leave a comment