Blockstack het eerste SEC-goedgekeurde token!

Blockstack, een gedecentraliseerd computersysteem en een app-ecosysteem, kreeg op 10 juli van de regelgevers de zegen om al eerste een SEC-goedgekeurd token uit te geven dat onder “Regulation A+” werd toegekend.

Voor degene die niet weten wat dit inhoudt, de private fondsenwervingsrondes zijn traditioneel op drie vrijstellingen gebaseerd: Regulation D, Regulation A+, en Regulation S. De focus voor deze nieuwtjes ligt echt op het verschil tussen Regulation D en A+ (Reg S is echt voor fondsenwerving die zich richten op internationale doelgroepen).

Regulation D staat een bedrijf toe om zoveel kapitaal op te halen als ze zelf willen, maar ze mogen alleen investeringen van geaccrediteerde investeerders (“rijke mensen”) aannemen en er is geen SEC-goedkeuring voor nodig. Regulation A+ limiteert de hoeveelheid kapitaal dat kan worden opgehaald tot 50 miljoen dollar, maar het bedrijf kan zowel geld aannemen van geaccrediteerde als niet-geaccrediteerde investeerders, zolang de SEC het aanbod maar goedkeurt. Dit goedkeuringsproces is niet alleen tijdrovend, maar het kan ook extreem duur zijn. (Lees onze laatste wekelijkse update voor meer info)

Voordien hadden een aantal bedrijven al een aanvraag ingediend bij de SEC om goedkeuring te krijgen voor het uitvoeren van een aanbod volgens Regulation A+, maar de regelgevende instantie had tot gisteren nog nooit een Reg A+-aanvraag goedgekeurd waarin een token was verwerkt.

Voordat wij uitleggen wat een aantal van de gevolgen van dit nieuws is, volgt hier een korte samenvatting van wat Blockstack doet:

  • Blockstack is opgericht door Muneed Ali en Ryan Shea 2013 en ze zijn gericht op het bouwen van een gedecentraliseerd internet dat de macht van grote, gecentraliseerde internetbedrijven overneemt en terugkeert naar de gebruikers (bijv.: dataprivacy is in dit geval problematisch).
  • Het bedrijf haalde ongeveer 5 miljoen dollar aan aandelenkapitaal op bij durfkapitalisten, voordat het in 2017 een tokenverkoop van 47 miljoen dollar uitvoerde onder de vorm van een Regulation D in 2017.
  • De tokenverkoop van Regulation D stond alleen open voor geaccrediteerde investeerders en had geen SEC-goedkeuring nodig. Het is gebleken dat de token verkoop ook investeerders zoals Lux Capital, het fonds van de Harvard University en vele andere rijke personen en organisaties omvatte.
  • Blockstack is nu van plan om verder te gaan met een fondsenwerving van 28 miljoen dollar die elke investeerder, ongeacht het niveau van zijn rijkdom, de mogelijkheid zal geven om de utility token van het bedrijf, Stacks, te kopen.

Deze ontwikkeling is heel belangrijk.

Zoals velen van u al weten, zijn wij ervan overtuigd dat we een volledige herziening van de certificeringswetten in de Verenigde Staten nodig hebben. Het huidige systeem heeft de gedachte van “de rijken worden rijker” in de regels vastgelegd. Letterlijk, als je nog niet rijk bent, ben je verbannen om deel te nemen aan de beste investeringsmogelijkheden (private equity, durfkapitaal, enz.) Dit is een aanslag op de American Dream – een ideaal waar Amerika op gebouwd is en dat mensen van over de hele wereld heeft aangespoord om een beter leven op te bouwen voor henzelf en hun families.

In plaats van dit archaïsche en corrupte systeem te blijven gebruiken, zou het veel zinvoller zijn om over te stappen op een kennis gebaseerd systeem. Het zou niet uit moeten maken hoeveel geld je hebt, maar hoe goed je opgeleid bent op het gebied van investeringen, financiële markten, risico’s en andere evaluatiecriteria. Als u in staat bent om de risico’s/beloningen van een investering te begrijpen, moet u uw eigen beslissingen kunnen nemen.

Voordat iedereen begint te schreeuwen “de wetten zijn er om mensen te beschermen”, laat ons dit onnauwkeurige punt nog even uitleggen. Veel mensen zullen zeggen dat de certificeringsstatus niet zozeer te maken heeft met welvaartsvereisten, maar meer met het vermijden van kapitaalverlies voor investeerders. Deze gedachtegang willen ze u doen geloven zodat rijke mensen de mogelijkheid hebben om investeringen te doen, geld te verliezen en toch in orde te zijn.

Het probleem is dat (1) er geen regels zijn om de rijke mensen te beletten al hun geld in één deal te investeren, (2) wij gebruiken de rijkdom als een proxy voor intelligentie en (3) wij staan toe, en moedigen zelfs aan, dat niet geaccrediteerde investeerders deelnemen aan loterijen en andere slechte “investeringssystemen”.

Dus wie beschermen we echt met deze regels?

De rijke mensen natuurlijk! 🙂  Dankzij de JOBS-wet is het voor niet-geaccrediteerde beleggers mogelijk om deel te nemen aan een aantal veelbelovende mogelijkheden om vermogen te creëren. Tot op heden had de SEC echter nog geen enkel aanbod van Regulation A+ met een token goedgekeurd. Dat alles veranderde allemaal op 10 juli, wat het op één na beste is wat er kan gebeuren in afwachting op een herziening van de huidige certificeringswetten.

U kunt hier lezen over de SEC-goedkeuring en de Stacks token zien die worden aangeboden.

Het zou ons niet verbazen als we zien dat veel crypto-projecten de blauwdruk van Blockstack zullen gebruiken in een poging om de SEC-goedkeuring te verkrijgen. Dit zou kunnen leiden tot een potentiële rentabiliteit van de tokenverkoop zoals we die in 2017 zagen, maar dan op een meer gereguleerde en gecontroleerde manier.

Elke dag voelt het alsof Bitcoin en de crypto-industrie een beetje sterker worden. Een beetje verfijnder. Een beetje meer geaccepteerd door de regelgevers. Iets meer ingebakken in de traditionele financiële markten.

Niet knipperen. Voor we het weten, zal deze markt van $300 miljard, triljoenen dollars waard zijn en het zal van de side-show naar het hoofdstadium van de wereldwijde markten geëvolueerd zijn.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment