Boerse Stuttgart, de op één na grootste beurs van Duitsland, introduceert een volwaardig handelsplatform voor cryptocurrencies en ICO’s in een poging om de “digitale transformatie” van de financiële sector te pionieren.

End-to-End-infrastructuur voor digital assets

Op donderdag kondigde het Boerse Stuttgart een “End-to-End infrastructuur aan om digital assets” te creëren, als aanvulling op de recent ontwikkelde BISON trading app. BISON, dat later dit jaar uitkomt zou de eerste crypto app zijn die de volledige steun heeft van een traditionele beurs.

“Na de start van de cryptocurrency trading via BISON, zal er binnenkort een platform zijn voor initial coin offerings of beter gezegd ICO’s, een multilateraal handelsplatform voor cryptocurrencies en oplossingen voor de veilige opslag”, aldus de beurs. “De Boerse Stuttgart Groep zet zo zijn digitaliseringsstrategie voort en wordt een pionier voor de digitale transformatie van financiële markten en financiële producten.

Het ICO-platform van Stuttgart zal bedrijven in staat stellen om hun tokens uit te geven voor kapitaalwervingsdoeleinden of om rechten op onderliggende activa te vertegenwoordigen. Het platform zal ook bedrijven in staat stellen om de volledige “token funding” uit te voeren door middel van een “gestandaardiseerd en transparant” proces.

Op het vlak van bewaring/opslag beweert Stuttgart “gedifferentieerde veiligheidsconcepten” te bieden voor cryptocurrencies die eerst via Bison beschikbaar zullen zijn. Daarmee wordt het één van de eerste platforms voor de opslag van digital assets – een stap die op institutioneel niveau een belangrijke rol zou kunnen spelen.

De krachtlijnen van de goedkeuring

De wedloop naar bewaring/opslag voor crypto wordt steeds heviger nu pensioenfondsen, hedgefondsen en grote banken steeds meer blootstaan aan digital assets. Naarmate de reguleringsnevel duidelijker wordt, ontwikkelen de marktspelers nieuwe productlijnen om in te spelen op de volgende golf van invoering van de cryptocurrency.

Coinbase, de in de VS gebaseerde crypto exchange, is zo’n bedrijf dat groot inzet op institutionele adoptie. Op Vrijdag, kondigde het bedrijf aan dat het van plan is om zijn “custodial services” uit te breiden met meer dan 40  cryptocurrencies, waaronder Ripple XRP.

Naast XRP is Coinbase van plan onder andere EOS, Monero, Dash en VeChain aan te bieden.

Nog groter dan de aankondiging van coinbase was de bekendmaking dat Intercontinental Exchange (ICE), ’s werelds grootste beursexploitant, een belangrijke stap in de richting van digital assets plant via haar opstartende bedrijf Bakkt.

De inspanningen om de euro mainstream te maken zullen alleen maar toenemen naarmate exchanges, startups en traditionele financiële diensten de lucratieve business proberen aan te kaarten. Hoewel de marges in de toekomst waarschijnlijk zullen dalen, hebben early adopters als Coinbase en Goldman-backed Circle een sterk precedent geschapen voor andere bedrijven die de ruimte willen betreden.

Volgens CoinMarketCap wordt er dagelijks een tradings-volume van ongeveer $10-$15 miljard verhandeld op crypto exchanges. Dat cijfer vertegenwoordigt echter slechts een fractie van wat er op de onderhandse markten wordt verhandeld.

Ons artikel over de BISON app vind je hier terug

 

 

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !