BrikBit (BRIK)

Lisk ziet ook dat startersprojecten voor hun platform kiezen, want sommige ICO’s zijn dapper genoeg om zich los te maken van Ethereum. BrikBit is een project dat als doel heeft, de blockchain datastructuur en governance naar vastgoedprojecten te brengen. Ze zullen het mogelijk maken om Dapps te ontwikkelen met Lisk zijn toegewijde sidechains door de meest wijdverspreide programmeertaal, JavaScript. Elk vastgoedproject in de wereld dat een blockchain wil gebruiken voor fondsenwerving, ontwerp, creatie en beheer, kan een eigen blockchain (als BrikBit sidechain) creëren met eigen regels en kenmerken, volgens het land en de wetgeving van het project zelf.

Eén van de use-cases voor BrikBit is de mogelijkheid om te investeren in vastgoed en deel te nemen aan projecten door middel van tokenisatie. Het project stelt investeerders in staat om zoveel tokens te kopen als ze zich kunnen veroorloven, die worden ondersteund door echte vierkante meters eigendom. Aandeelhouders die betrokken zijn bij de vastgoedprojecten zullen het ecosysteem ook kunnen gebruiken om “de typische en impliciete processen in alle stappen van een vastgoedonderneming te automatiseren, te ontleden en transparanter te maken”.

Concept

Dit is een LSK blockchain gebaseerd platform voor de blockchain business. BrikBit heeft onder andere dit tot doel: het decentraliseren, automatiseren en zorgen voor een eerlijk proces van aankoop van vastgoed.

Binnen de huidige vastgoedsector bestaan er verschillende problemen waarvoor BrikBit een oplossing biedt:
 • Er zal een DPOS (Delegated Proof of Stake) protocol komen die de werking van Brikbit zal sturen. Dit vergemakkelijkt het creëren van een side chain op basis van de LISK-chain. Op die manier ontstaan er nieuwe regels en richtlijnen voor het platform.
 • Vastgoedgegevens zijn niet nauwkeurig en universeel. Het ter beschikking stellen van unieke gegevens en nauwkeurige gegevens die op dat moment ontbreken. Dus, het kopen van een digitaal aandeel van vastgoed op Brikbit geeft de zekerheid van een goed dat volgens de gespecificeerde regelgeving is gerealiseerd.
 • Er is een gebrek aan liquiditeit in waarde van de RE eigendommen. BrikBit biedt de mogelijkheid om een vastgoed goed in een digitaal aandeel op te delen, waardoor mensen een klein deel van een eigendom kunnen bezitten of verkopen.
 • Het is moeilijk om fondsen aan te trekken en gemakkelijk om vastgoedontwikkelingen te bereiken. Het BrikBit ecosysteem stelt beleggers in staat om overal ter wereld aandelen in vastgoed te kopen. Ze zijn niet langer beperkt tot bepaalde gebieden.
 • Overal ter wereld is er een gebrek aan transparantie. Nu, transacties binnen Real Estate ontwikkeling en het beheer van de activiteiten tijdens de bouw en de levenscyclus van een gebouw, zullen allemaal permanent worden geregistreerd op de blockchain.
 • De kwestie van vertrouwen en fraude wordt aangepakt.

REDA: Een acroniem voor Real Estate Digital Asset, staat voor de interface tussen het blockchain platform en het echte gebouw. Het is een gebouw avatar, gemaakt via het BrikBit platform, dat alle noodzakelijke informatie van een echt gebouw samenvat: structuur, ontwerp, materialen, planten, diensten. Al deze informatie zal worden georganiseerd door middel van een speciaal protocol om elk eigendom te beheren. Het protocol bepaalt de indeling van een gebouw, waardoor gebruikers de waarde van een gebouw optimaal kunnen uitwisselen.

REDA zal ook een token op maat zijn, gekoppeld aan elk specifiek project, met zijn eigen eigendom en regels die aan de jurisdictie van elk land worden opgelegd.

 

Een leuke functie is het BrikBit Social Professional Network. Dit is een ontmoetingsplaats voor operatoren, investeerders, professionals en makelaars die de krachten willen bundelen en rondetafels willen creëren om potentiële samenwerking op gang te brengen. De leden van het netwerk moeten betalen voor de toegang, waardoor ze met het BrikBit-ontwikkelaarsteam kunnen samenwerken om het BrikBit-ecosysteem te ontwikkelen/implementeren.

Gebruik

REDA – Korte vorm voor Real Estate Digital Asset, het vereenvoudigt alle belangrijke informatie over een echt gebouw. Informatie zoals de structuur, materialen, schema’s, planten en diensten staan er in. REDA zal ook dienen als een speciaal token specifiek voor een bepaald project. Het volgt de wet van het land waar het gebouw zal worden gebouwd.

RE-DApps – De gedecentraliseerde Apps gemaakt om de vastgoedsector te helpen bij het beheren van eigendommen in de vastgoedsector en -verwerking. Met deze app kan de gebruiker een structuur creëren om de waarde van een REDA token te beoordelen.

Utility Tokens – Het belangrijkste token van het platform is BRIK. Het is een utility currency die iedereen toegang geeft tot de service die het platform biedt. Het zal ook helpen om smart contracts tot stand te brengen.
Alle tussenpersonen in het vastgoedproces zullen worden gereduceerd en de aankoopkosten voor vastgoed zullen eerlijk zijn.

BRIK is een utility token met verschillende use cases. Zijn eigenschappen:

 • Het geeft toegang tot toekomstige diensten op het platform.
 • Het is noodzakelijk om REDA en REDApps te implementeren.
 • Consultant services op het Social Professional Network.
 • Aankoop functie met wallet, zoals Registratie van Afgevaardigde, Stemmen, 2e veiligheid wachtwoordzin.
 • Wordt gebruikt voor het onderhoud van de DPoS-consensusmethode voor block-validatie.
 • Transactiekosten en gegevensuitwisseling betalen.

ICO informatie

Token – BRIK
Token type – ERC20
Privé verkoop – mei – september
Eigenlijke ICO – oktober – november
Softcap – 3.000 ETH
Doel – 15.000 ETH
Hard cap – 24.000 ETH
Max token voorraad – 100 miljoen BRIK
Uitgesloten rechtsgebieden: Verenigde Staten en China

 

Wat zijn de BrikBit digitale aandelen

De “BrikBit Digital Shares” is een in Zwitserland gevestigde onderneming die actief is op het blockchain platform. Het zal de eerste LISK Company zijn, gebaseerd op het blockchain platform, die de volledige vastgoedoperatie zal aansturen.

Alle aandeelhouders van het vastgoedproject zullen de capaciteit hebben om gebruik te maken van de mogelijkheden die de blockchain-technologie biedt. Dit zal nuttig zijn om de processen te automatiseren en te vereenvoudigen tijdens de Real Estate fase van het project. Processen zoals ontwerp, beheer van fondsen, creatie en inning van fondsen komen in aanmerking.

Token Distributie

BRIK Distributie

 • 75% crowdsale
 • 8% Founder en seed wallet
 • 6% Technische beloning
 • 5% Marketing beloning
 • 3% Adviseurs en team
 • 3% Communautaire expansie

Toewijzing van financiële middelen

 • 15% Admin en juridisch advies
 • 20% Marketing en community
 • 40% Ontwikkeling
 • 5% IT-structuur
 • 20% Teams

Roadmap

Q1 2019 – Eerste REDA-test Kickoff 1e proefproject RE.

Q2 2019 – Opzetten van test blockchain DPOS.

Q3 2019 – Hoofd blockchain BrikBit – Swap token ERC20 naar BRIK (DPos).

Q4 2019 – Lancering BrikBit Platform, REDA main-sidechains.

Q3 2020 – Alpha-versie van BrikBit trading platform 1e REDA Proefproject – Architectuur design.

Q4 2020 – 1e REDA-proefproject – Constructie.

2025 – 1e REDA Stadsproject.

Team & Community

Uit Italië staan 12 teamleden op de lijst.

 • Alex Dell’Orto – Mede-oprichter/CTO. 10 jaar als Senior Architect bij Laboratorio 51 srl. Voorzitter van de Internationalation Blockchain Real Estate Association.
 • Paolo Lettieri – Mede-oprichter/CEO. Managing Partner voor de laatste 9 jaar bij UPA (Urbanisme Planning Architecture), een gigantisch internationaal architectenbureau gevestigd in Milaan (Italië), Abu Dhabi (VAE) en Bagdad (Irak).
 • Stefano Prosdocimo – Mede-oprichter/CISO. Vele jaren ervaring als H&S Manager voor Sematic Italia en Autostrade per L’italia s.p.a.
 • Giovanni Spica – Projectmanager en account executive manager in verschillende bedrijfsomgevingen. Werkte en woonde in Italië, het Verenigd Koninkrijk en Spanje/Madrid.
 • Vania Von Gemusegarten – Community Manager, heeft meer dan 15 jaar ervaring in sales en marketing voor de mode-industrie.
 • Federico Riva – Hoofd Web Development. Eigenaar van K30 Creative Studios voor de laatste 7 jaar. 4 jaar Digital Art Director en directeur van Strat bij Lorena Antoniazzi.
 • Claudio Villani – Video-Maker en YouTuber met TV-ervaring in Italië en in het buitenland. Video-editing en eventmanagement.
 • Raffaele dell’Orto – Zeer gemotiveerde advocaat met een brede expertise op het gebied van fiscaal en vennootschapsrecht en monetaire wetgeving.
 • Andrea Concari – Gecertificeerd ontwikkelaar, bedreven in Swift en Javascript en diverse software analyse systemen.

Adviseurs & Community

Er staan 7 adviseurs op de lijst, waarvan 4 in hoofdfuncties bij FIBREE (Foundation for International Blockchain and Real Estate Expertise), naast Alex Dell’Orto.

De andere drie zijn:

 • Thomas – is managing partner bij Archilex Consulting SA. Juridisch adviseur voor diverse ICO projecten en bedrijven op het gebied van FinTech en crypto.
 • Marco – is een intellectueel eigendomsrechtelijk specialist met 20 jaar ervaring als adviseur voor technologie-, vastgoed-, verzekerings- en telecommunicatiebedrijven.
 • Richard – enkele jaren ervaring in het verkopen van Cyber Security Solutions aan de bedrijfssector, sterke business development skills gericht op Topklanten.

Community

Facebook 4.520 volgers
Twitter 4.401 volgers
Telegram - 7.505 leden
Instagram 3.628 volgers
Medium - 331 subs

ProCon Risk

Pro’s
 • Sterk team.
 • First mover voordeel.
 • Dit is niet alleen een platform, het is een protocol waarmee landen uiteindelijk overal ter wereld hun eigen blockchain kunnen uitvoeren.
 • Het team is aanwezig op het conferentiecircuit. Oprichter Alex Dell-Orto presenteerde BrikBit in 2016 op de 1e IBREA (International Blockchain Real Estate Association) conferentie in Los Angeles.
 • Tijdens hun antwoord op vragen in Telegram zei het team: “We geloven dat het 6/12 maanden zal duren om BrikBit-goedkeuringen te verspreiden naar een basis van operatoren en bedrijven. Maar om uw eerste vraag te beantwoorden (en de voorkeursmethode te worden), zal het realistisch gezien jaren duren, aangezien we van plan zijn om de komende jaren met BrikBit de standaard van de industrie te worden.
 • De whitepaper en roadmap zijn goed doordacht en professioneel.
Cons
 • Onverkochte tokens zullen worden opgeslagen en gebruikt voor het testen, voor toekomstige werkzaamheden en ook voor de middelen van het eerste Real Estate proefproject. Dit betekent dat er veel tokens zullen zijn.
 • Er is een krankzinnige hoeveelheid inflatie gecreëerd om de blokproducenten te belonen.
 • Hoewel BRIK een utility token is, kunnen exchanges het als security bestempelen en het niet in de lijst opnemen.
Risks
 • Ondanks het feit dat er sinds 2016 op verschillende blockchain conferenties is gesproken, zijn er nog geen officiële partnerschappen gevormd. Op de vraag hierover zeiden ze: “Na enkele succesvolle internationale evenementen en presentaties, spreken we momenteel met vele grote namen uit de financiële, juridische en technische wereld om elk aspect van het ecosysteem te bestuderen en zullen we elk officieel nieuw partnerschap communiceren naarmate het officieel wordt.
 • Regelgeving – ze zijn in Zwitserland gevestigd en voldoen aan de lokale overheid FINMA. Ze hebben juridische adviseurs om te helpen zodra BrikBit andere jurisdicties binnenkomt, maar dit zal niet eenvoudig zijn. Het kader om eigendomsrechten en digitale aandelen te koppelen zal een uitdaging worden.

Score

Conclusie

BrikBit werkt aan een Ecosysteem waarbij Real Estate Assets kunnen worden uitgewisseld als digitale aandelen. Als ze kunnen omgaan met regelgeving, kan hun protocol uiteindelijk wereldwijd worden gebruikt. Op dit moment kunnen echter alleen landen waar een registratie op basis van een vastgoed blockchain in ontwikkeling is, deelnemen. Landen zoals Georgië, Zweden, Estland, Estland, Oekraïne, Honduras, Bermuda, Japan, India, Ghana en Dubai Emirate (VAE).

Ze bieden deze mogelijkheden: 

Ze lossen het probleem op van het gebrek aan fondsen om RE activiteiten uit te voeren. Met het BrikBit-ecosysteem zou een kleine – middelgrote spaarder kunnen besluiten om te investeren in een deel van een vastgoedproject in Tokio en Parijs, in plaats van in Singapore of Dubai.

Ze lossen het probleem van het gebrek aan transparantie op. Dit is meestal het geval bij transacties binnen vastgoedontwikkeling en bij het managen van de exploitatie tijdens de bouw en de levenscyclus van een gebouw.

Links

What's your reaction?

Leave a comment