China neemt het voortouw, zullen andere landen verplicht worden te volgen?

Mensen van over de hele wereld worden steeds duidelijker over hun ongenoegen, zeker als ze het gevoel krijgen dat ze worden uitgebuit. De toename van het internet, verbonden apparaten en sociale mediaplatformen hebben bijgedragen aan de opstanden in gebieden als Hongkong, Chili, India, Turkije, Venezuela en Argentinië.

Welke richting gaan we uit?

Elke regering heeft op een andere manier gereageerd. Sommigen staan open voor de feedback van burgers. Anderen hebben zich verzet en geprobeerd de maatschappelijke onrust uit te roeien. Maar nu wordt het duidelijk dat burgers zich niet alleen zorgen moeten maken over de reactie van hun regering, maar ook over particuliere bedrijven.

Zo hebben de grote banken in Libanon onlangs hun deuren gesloten en weigeren ze hun deuren te openen. De problemen zijn ontstaan toen bekend werd dat de premier van Libanon een Zuid Afrikaans model dat hij in een resort op de Seychellen ontmoette, een geschenk van 16 miljoen dollar had gegeven. Dit aanvankelijke ongenoegen bleek een complete omwenteling te zijn toen dezelfde premier een belasting op WhatsApp calls voorstelde.

De snelste manier weten om impopulair te worden? Neem zaken weg van mensen die geloven dat ze vrij zijn.

Toen de protesten in Libanon begonnen, werden veel mensen nerveus. Er was veel onzekerheid, dus ze gingen in de rij staan bij de banken en geldautomaten om hun geld op te nemen. Dit alles in een poging om ervoor te zorgen dat ze de toegang tot hun rijkdom niet zouden verliezen. Helaas hadden de banken andere ideeën.

De grote banken in het land begonnen op 19 oktober met de sluiting. Hierdoor hebben honderdduizenden, zo niet miljoenen mensen geen toegang tot hun geld of financiële diensten. En het ziet er niet naar uit dat de situatie op korte termijn zal verbeteren.

Talrijke bankfunctionarissen hebben gezegd dat ze niet van plan zijn om de banken te heropenen totdat de onrust onder de burgers afneemt. Het is duidelijk dat dit weer een voorbeeld is van een niet-aanvaardbaar, niet-overdraagbaar bezit dat er ongelooflijk aantrekkelijk begint uit te zien.

Het idee achter Bitcoin is niet om een nieuw speculatief asset te creëren. Het is om mensen een tool te bieden waar ze op vreedzame wijze mee kunnen protesteren tegen corruptie, onwetendheid, incompetentie en regelrechte domheid. Libanon is een prachtig voorbeeld van hoe het de huidige situatie voor veel mensen aanzienlijk kan veranderen.

China dan toch koploper?

Dit systeem is niet alleen voorbehouden aan niet-supermachtslanden. Terwijl veel Amerikaanse Congresleden in de VS eerder deze week aan het uitschelden, pesten en klagen waren bij Mark Zuckerberg, is de president van China recentelijk naar buiten gekomen en heeft hij gezegd dat hij wil dat China all-in gaat op de blockchain technologie ten behoeve van de zijn economie.

Het contrast in de reactie en ontvankelijkheid op deze nieuwe technologie is eng. We zien dat er op dit moment een grens wordt getrokken. Overheden zullen innovatie omarmen of bestrijden. Ze zullen een ondernemersgeest aanmoedigen of ze zullen deze verpletteren. En terwijl de supermachten om hun positie strijden, zullen de dagelijkse mannen en vrouwen van andere landen in een positie blijven verkeren waarin ze op zoek moeten gaan naar een troef die hen beschermt tegen hun eigen regeringen.

We maken een zeer vreemde tijd door. Hoewel de wereld niet ophoudt te bestaan, voelt het soms wel zo. Het heeft geen zin om overdreven te reageren op het dagelijkse nieuws. Het is van belang om op de hoogte te blijven van de voortdurende ontwikkelingen. Niemand weet wat er uiteindelijk zal gebeuren, zowel op de financiële markten als in de geopolitieke sfeer.

We weten wel dat het onmogelijk is dat deze chaos zal blijven aanhouden. En als de geschiedenis ons iets kan leren, dan zullen de leidende landen van de toekomst de landen zijn die hun bevolking tot elkaar brengen, innovatie omarmen, ondernemerschap aanmoedigen en een regelgevend klimaat creëren dat het kapitalisme versnelt en economische groei stimuleert.

Eenvoudig plan om te formuleren. Moeilijk uit te voeren.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment