Coinmerce, cryptocurrency voor iedereen!! Be your own bank!!

Dus je bent klaar om cryptocurrency te kopen. Misschien hebt u zich al eens verdiept in blockchain-technologie en bent u ervan overtuigd dat het echt de toekomst is. Of misschien zag je een vriend rijk worden van Bitcoin en schop je jezelf nog steeds tegen de schenen omdat je niet hetzelfde doet.

Hoe dan ook, het kopen van Bitcoin, of één van de vele andere cryptocurrencies die er zijn, kan gemakkelijk en zelfs leuk zijn. Ga er gewoon niet in met de verwachting dat je van de ene op de andere dag een miljoen dollar verdient, en investeer alleen geld waar je zonder kunt leven. Onze vrienden van Coinmerce hebben alvast een stappenplan gemaakt voor de beginnende investeerder.

Met dat gezegd zijnde, hier is wat je moet weten om aan de slag te gaan!!

Wat is Coinmerce concreet

Coinmerce is een Nederlands platform waar je cryptovaluta kunt kopen. Coinmerce wil makkelijk, snel en betrouwbaar zijn. Vanuit deze kernwaarden is het platform opgebouwd om iedereen gemakkelijk cryptocoins te laten kopen. Met iDEAL kan elke Nederlander met een paar klikken een aankoop doen.
Direct starten? Volg dan deze link naar Coinmerce

Aan- en verkopen van cryptocurrency

Via de website van Coinmerce kun je gemakkelijk en snel beginnen met cryptocurrency. Je kunt een account aanmaken en aan de slag.

Met je ouderwetse bankkaart kun je dan de nieuwe wereld van crypto instappen. Je kunt je coins opslaan bij Coinmerce zelf, maar het is ook mogelijk (en aan te raden!) na aankoop je coins in eigen beheer te nemen. In de stores van Apple en Android staan trouwens ook apps klaar, mocht je liever via je telefoon werken.

Chatten, factuurtjes en betaalverzoeken

Naast de standaard functies die je kunt verwachten van een crypto-app heeft Coinmerce ook nog een aantal extra features. Je kunt chatten, betaalverzoekjes sturen én ook kun je facturen verzenden. Zo kun je bijvoorbeeld na een avondje stappen de rekening sturen naar één van je vrienden en om bitcoin vragen.

Hoe aankopen bij Coinmerce, stap per stap

Bij Coinmerce maak je eenvoudig een account en kan je handelen in meer dan 80 cryptocurrencies via zowel de website als de app.

Betaalmogelijkheden: Sepa, Sofort, iDeal & Bancontact

Stap 1 – Download de Coinmerce app in de Apple AppStore of Google PlayStore iOS App: https://itunes.apple.com/nl/app/coinmerce/id1409599830 Android App: https://play.google.com/store/apps/details?id=io.coinmerce.app Website: https://coinmerce.io/trade

Stap 2 – Maak een account aan:

  • In het menu ga klik je op ‘’profiel’, vervolgens klik je rechtsboven op ‘’registreer’. Vul alle velden in, lees de algemene voorwaarden en druk onderaan op ‘’registreer’’.

Stap 3 – Bevestig je email:

  • In het opgegeven email adres ontvang je een bevestigingsemail, deze moet worden bevestigd om het account te activeren.

Stap 4 – Verifieer je bankrekening (IBAN):

  • Coinmerce is vereist vanuit de overheid om een IBAN-verificatie te doen. In het menu klik je op instellingen, bovenaan druk je op ‘’bank verificatie’’.

Er zijn verschillende manieren op je bankrekening (IBAN) te verifiëren: 

  • iDeal €0,01
  • Sepa €0,01
  • Sofort €0,10
  • Bancontact €1,00

het verifiëren duurt slechts enkele minuten.

Stap 5Gefeliciteerd, je bent klaar om te handelen!

  • (Level 1 | €500 p/week) In het beginscherm oftewel ‘’Handelen’’ kan je eenvoudig switchen tussen KOPEN en VERKOPEN. Hieronder vind je en tab waarbij je uit het ruime aanbod coins kan kiezen, vervolgens selecteer je voor hoeveel EURO of hoeveel COINS je wilt kopen.Hierlangs zie je het order overzicht en verschillende betaalmogelijkheden, rond dit order af en binnen een paar minuten zie je de coins verschijnen in je wallets.

Stap 6 – Coins verkopen

  • Bij het verkopen van je coins worden de coins altijd eerst omgezet naar Coinmerce Coins (zie wallet), dit voor de traders die niet willen wachten op verwerkingstijd van de banken. Coinmerce Coins kunnen ten aller tijde worden verkocht en worden dan gestort op de geverifieerde bankrekening.

Stap 7Limiet verhogen (optioneel)

(Level 2) Wil je meer dan €500 p/week verhandelen? Dan vereist Coinmerce een geldige kopie van ID, Rijbewijs of Paspoort. In het menu klik je op instellingen, hier druk je op ‘’Selecteer afbeelding’’.

Aanbieders van digitale valuta zijn verplicht Customer Due Dilligence en Anti-Money Laundering richtlijnen te volgen. Verificatie middels een kopie van ID, paspoort of rijbewijs is een vereiste norm. Identiteitsverificatie helpt Coinmerce-gebruikers te beschermen tegen diefstal, fraude en voorkomt misbruik van het Coinmerce platform.

Binnenkort komt Coinmerce met zijn vernieuwde website, hierdoor zal de interface voor aankopen en verkopen nog sneller en gemakkelijker worden. Hou het zeker in de gaten en neem af toe is een kijkje naar hun mooie prijzen. 

Luc Smits van Oyen studeerde bedrijfskunde aan de Hogeschool van Amsterdam. Momenteel is hij mede-oprichter van een nieuwe cryptobroker nl. Coinmerce.

 

 

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment