Coinmerce

Coinmerce.io is een Nederlands platform waar iedereen gemakkelijk crypto kan kopen en verkopen. Het bedrijf uit Amstelveen biedt op dit moment meer dan 80 verschillende cryptovaluta’s aan, waardoor zij op de tweede plaats komen op basis van het aanbod. Coinmerce wil makkelijk, snel en betrouwbaar zijn. Zij willen crypto voor iedereen beschikbaar stellen met een platform waarbij het handelen in cryptovaluta’s net zo makkelijk is als een betaling bij de bank. Het motto van Coinmerce luidt: “Crypto voor iedereen” en dit proberen ze te bereiken door een alles-in-één smartphone app.

Concept

Assortiment van meer dan 80 verschillende crypto's en eigen mobiele app

Bij Coinmerce.io kun je handelen in crypto’s door middel van de zelf ontwikkelde mobiele app. Deze app is beschikbaar voor iOS (Apple)Android en er is een web-versie beschikbaar. Dit is de eerste Nederlandse broker die een app beschikbaar stelt, zodat je overal gemakkelijk kunt handelen in crypto. Coinmerce biedt met de app een alles-in-één oplossing voor het beheren, kopen en verkopen van cryptovaluta’s. Waar je normaal een eigen wallet moet hebben om crypto’s te kunnen kopen en verkopen, heb je dat bij dit platform niet nodig. Ze hebben het proces zo makkelijk gemaakt dat je vrijwel geen verstand van crypto of techniek nodig hebt om het te kunnen aanschaffen en weer te verkopen.

Het team

Coinmerce.io telt momenteel 5 fulltime medewerkers nl. Frank (Support), Hendrik (Support), Rev (Developer), Luc (Founder & Compliance) & Nick (Founder & Marketing) Smits van Oyen. Daarnaast behoren er 2 ZZP’ers (Developers) tot het Coinmerce Team.

Luc Smits van Oyen, studeerde ‘’Bedrijfskunde’’ aan de Hogeschool van Amsterdam en was stagiair bij Pro-Beleggen. Momenteel volgt hij een extra opleiding nl. Bestrijding Witwassen & Terrorisme financiering aan het Nederlands Compliance Instituut.

Nick Smits van Oyen, volgde de opleiding ‘’Internationale Handel’’ aan de Europort Business School te Amsterdam. Hiervoor ervaring opgedaan in de sector FMCG, Relatiegeschenken & Transport.

Is Coinmerce betrouwbaar en hoe zit het met de beveiliging?

– Bedrijf –

Coinmerce.io is een bedrijf dat onderdeel is van Coinmerce B.V. Deze Besloten Vennootschap is opgericht op datum van 09-11-2017. Ze hebben een kantoorpand op adres “Startbaan 8 in Amstelveen”. Om zo grondig mogelijk onderzoek te doen hebben we gegevens opgevraagd bij de Kamer van Koophandel. Deze gegevens zijn voor iedereen beschikbaar. Coinmerce B.V. heeft drie holdings als zelfstandig bevoegde bestuurders.

Het bedrijf heeft verder ook een Customer Due Dilligence en Anti-Money Laundering beleid opgesteld. Deze bevatten procedures die ze ten allen tijde volgen om de kans op illegale activiteiten zoals witwassen en financiering van terrorisme te verkleinen.

Voorbeelden van procedures zijn bijvoorbeeld het verifiëren van de identiteit van hun klanten en het monitoren van transacties. Coinmerce heeft er daarnaast ook voor gekozen om geen zogeheten privacy-coins als Monero en Dash aan te bieden omdat deze vaak worden gebruikt voor illegale doeleinden.

– Beveiliging –

Op de vraag over de beveiliging van Coinmerce was Nick Smits van Oyen wat gereserveerder, wat natuurlijk ook normaal is. Hij verklaarde ons dat Coinmerce constant werkt aan het optimaal beveiligen van het platform en ze willen dit niet in gevaar brengen door hun informatie te delen in een artikel als deze. Ze zijn wel op eigen initiatief geaudit. Een week lang zijn ze onder de loep genomen door AuditConnect. Wat is AuditConnect? Dit is een expert op het gebied van IT-audits, Privacy en Informatiebeveiliging.

Verder zijn er ook beveiligingen in het platform geïntegreerd die de gebruiker zelf kan activeren. Er is een 2-stap-authenticatie beschikbaar die je best kan inschakelen als het gaat om handelen met grote waarde. Dit kun je doen door onder Instellingen en vervolgens te klikken op 2FA verificatie. Hierdoor is je account extra beveiligd en ontvang je bij iedere aanmelding een extra code op je smartphone om in te loggen. Door gebruik te maken van de app hoef je dit niet telkens weer in te voeren wanneer je de app opent. Zorg er wel voor dat je smartphone beveiligd is met een pincode of met je vingerafdruk. De app werkt vloeiend en met slechts 3 klikken kun je een coin/asset naar keuze aanschaffen of verkopen.

Prijzen, kosten en fees bij Coinmerce.io

Het registreren van een account is altijd gratis. Coinmerce hanteert een variabel percentage aan servicekosten. De prijs is hierdoor afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • De grootte van de transactie
  • Het handelsvolume
  • De transactiekosten

Over het algemeen liggen de servicekosten tussen de 0,45% en 1,5% bij Coinmerce. De transactiekosten zijn erg laag en misschien wel de goedkoopste van Nederland.

Ze zijn hierdoor alsook voor de 3e keer op rij door Cryptoprijzen.com benoemd als voordeligste broker van Nederland. Als kers op de taart is ook Coincompare gestart met het bijhouden van koersen van brokers, ook daar komt Coinmerce in november als voordeligst uit de bus. Op Coincompare.cc kan je heel eenvoudig de beste deals van héél veel coins vergelijken!

Verschillende betaalmogelijkheden

Betalingen voor het aankopen van cryptovaluta gaat gemakkelijk via de bekende betaalmethoden. Coinmerce groeit hard. In Nederland maar ook in de buurlanden stijgt het aantal gebruikers. Om deze gebruikers goed van dienst te kunnen zijn hebben ze hard gewerkt aan het kunnen aanbieden van de gebruikelijke betaalmethodes in deze landen. Met recent toegevoegde betaalopties zoals Bancontact en Giropay, is het nu ook makkelijk voor gebruikers in Duitsland en België te handelen op Coinmerce.

Coinmerce maakt ook gebruik van Coinmerce Coins. De Coinmerce Coin is momenteel nog een centrale Coin die het gestorte kapitaal vertegenwoordig van de klant. Eén Coinmerce coin is steeds gelijk aan 1 euro. Dit is de oplossing voor lange verwerkingstijden van banken, zo kan je eenvoudig en snel in- & uitstappen.

Als je jouw crypto weer wilt omzetten naar euro’s kan je bij Coinmerce gemakkelijk een uitbetaling doen. Nadat je uitbetaling hebt gedaan, staat het bedrag ongeveer na 1 tot 3 werkdagen weer op je rekening.

Verificaties en gestelde limieten

Momenteel zijn er twee verificaties bij Coinmerce. Bij de eerste verificatie (Level 1) moet je jouw bankrekening verifiëren. Dit doe je door minimaal 0,01 eurocent te storten. Als je dit gedaan hebt mag je voor maximaal 500 euro per week handelen.

Als je meer wilt handelen dan 500 euro per week is de tweede verificatie (Level 2) verplicht. Hierbij moet je een foto maken van je identiteitsbewijs. Als je deze verificatie hebt voltooid mag je handelen tot een bedrag van 20000 euro per dag of 60000 euro per week.

Zonder verificatie kun je niet handelen bij Coinmerce. Ze vragen minimaal om je bank te verifiëren. Dit is niet alleen voor de veiligheid, maar ook nodig om jou weer te kunnen uitbetalen als jij jouw crypto wilt verkopen. Daarnaast heeft dit bedrijf zich te houden aan de Nederlandse (en Europese) wet- en regelgevingen, waarin staat dat iedere klant geïdentificeerd moet worden.

Recente updates van het platform

– Extra betaalmethodes –

Coinmerce groeit hard. In Nederland maar ook in de buurlanden stijgt het aantal Coinmerce gebruikers. Om deze gebruikers goed van dienst te kunnen zijn hebben ze hard gewerkt aan het kunnen aanbieden van de gebruikelijke betaalmethodes in deze landen. Met Bancontact en Giropay is het nu ook makkelijk voor gebruikers in Duitsland en België te handelen op Coinmerce.

 

– Nieuwe “listings” zoals wij dit noemen- 

Naast het design en de betaalmethodes werden er recent ook vijf nieuwe cryptovaluta’s toegevoegd aan het Coinmerce platform: IOST, Pundi X, Enigma, Decentraland en WaBi. Hierdoor stijgt de teller van het aantal aangeboden cryptovaluta’s tot meer dan 80 verschillende munten / tokens.

 

– Stop-loss integratie –

Coinmerce heeft sinds oktober van dit jaar ook de functionaliteit Stop-Loss & Limit orders geIntroduceerd. Middels deze functionaliteit heb je de mogelijkheid om slim in te spelen op koers bewegingen. Stop-Loss & Limit orders vind je in het menu Stop Limieten, waar je voor iedere munt een aparte order kunt plaatsen. Het is mogelijk om deze orders voor altijd te laten gelden of slechts voor 2, 8 of 24 uur. Mocht de ingestelde prijs bereikt worden, dan ontvang je hier een notificatie van per mail.

 

– Nieuw design en nog enkele nieuwe features –

Makkelijk, snel en betrouwbaar. Dit zijn de drie kernwaarden van Coinmerce en tevens de richtlijnen die centraal hebben gestaan bij het ontwerpen van het nieuwe design. Het design is strak, overzichtelijk en functioneel. Naast het uiterlijk hebben ze ook enkele nieuwe features toegevoegd die de klantervaring verbeteren:

  • Transactie status inclusief transactie ID
  • 2FA instellen naar voorkeur
  • Statistieken
  • Limiet indicator
  • Nieuws & Blog

Met de komst van het nieuwe design hebben ze voor elke cryptovaluta ook een eigen pagina gemaakt met algemene informatie over het team, het ontstaan, recent nieuws, oplage en introductievideo.

Score

Conclusie

Hoewel Coinmerce eigenlijk hetzelfde wilt doen als alle brokers in de wondere wereld van crypto, hebben zij toch wel een aantal unieke eigenschappen. De introductie van een mobiele app is een enorm pluspunt bij het handelen in crypto. Verder zorgt deze app er ook voor dat het instappen in crypto zeer laagdrempelig wordt. Regelmatige updates aan het platform zijn een indicatie dat het team er alles aan doet om de crypto-ervaring van nieuwe en bestaande klanten zo gebruiksvriendelijk mogelijk te laten verlopen.

Eventuele vragen die gesteld worden via de verschillende contactmogelijkheden (whatsapp, telegram, facebook, …) worden meestal dadelijk beantwoord door 1 van de medewerkers.

Als proef op de som hebben we natuurlijk ook zelf een transactie gedaan bij dit bedrijf en hebben we vast kunnen stellen dat Coinmerce betrouwbaar is. De betaling wordt correct verwerkt en koopopdrachten worden juist ingevuld. De mogelijkheid om een ingevulde koopopdracht dadelijk naar een eigen crypto-adres te versturen (mits kleine vergoeding) is de kers op de taart.

We zijn zéér positief over dit jonge bedrijf.

Links

i

|   |

What's your reaction?

Leave a comment